zdrowej, naturalnej kuchni i za każdym razem spełniają moje oczekiwania. Śmiało mogę polecić Wam SYMBIO, jest to rzetelna i godna zaufania firma. W ramach współpracy otrzymałam od nich paczkę z produktami do wykorzystania w moich przepisach. Uwierzcie mi, że nigdy nie reklamowałabym firmy, z której produktów nie korzystam, które nie są zdrowe i zawierają chemię. Jak już wspominałam w poprzednich(...)cebuli i trzymamy na ogniu do momentu, aż całkowicie zwiędnie. Zawartość patelni mieszamy z odcedzoną soczewicą i komosą. Tak przygotowanym farszem napełniamy podpieczone dynie i ponownie umieszczamy je w piekarniku w 180stopniach na 15minut. Na koniec posypujemy wegańskim parmezanem i zajadamy dynię ze skórką. Jeżeli nie będziemy w stanie zjeść całej dyni, a u nas tak było - świetnie smakuje skrojona
Be Fit Be StrongCzas czytania: 2 min Chleb z orzechami włoskimi nazywany też jest chlebem Burgundzki , jest to pszenny chlebek z dodatkiem aromatycznych orzechów. Pieczywo tego typu najlepiej smakuje
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Wiosenna tarta malinowo-rabarbarowa z bezą i płatkami migdałów. Tatra należy do ciast szybkich w wykonaniu i łatwych tutaj nie trzeba się
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Kto chce zjeść dobrego hamburgera, a w moim przypadku wegeburgera, powinien mieć dobre bułki! Ja takie mam i podzielę się z Wami
SprawdzonaKuchnia.plMnóstwo czasu spędzonego z Rodzinką, a także 61 słoiczków pełnych przetworów, z których znaczna część przyjechała ze mną do domu. Mam już kilka ciekawych pomysłów na ich wykorzystanie: makaroniki, pączki, a także tort, może urodzinowy...? Było bajecznie. Nie chciało mi się wyjeżdżać, choć muszę przyznać, że powrót do domu ma swój jeden zasadniczy plus - w końcu porządnie się wyspałam(...)dwie róne części. Do jednej dodać kakao, wymieszać. Masę przełożyć do formy na minimuffinki wyłożonej papilotkami. Piec w 180 St. C. przez 15 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na kratkę i ostudzić. W ostudzonych babeczkach wyciąć nożem wgłębienia. Nakładać w nie czekoladowy krem. Z cukru pudru i wody ukręcić gęsty lukier, polać babeczki, udekorować cukrowymi perełkami
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCzas czytania: 2 min Chleb na jogurcie naturalnym z dodatkiem siemienia lnianego. Chleb jest oczywiście pyszny jak każde domowe pieczywo ! Środek jest miękki i delikatnie wilgotny
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Szarlotka z bezą Słyszeliście może, że szarlotka narodziła się we Francji, a ciekawe gdzie po raz pierwszy została upieczona szarlotka z bezą
SprawdzonaKuchnia.plokresie zimowym prawdopodobnie instynktownie stawiam na ciasta, które wiążą się z rozgrzewaniem piekarnika, wypełnianiem kuchni zapachem, ciepłem. Na jakiś czas zapomniałam o sernikach na zimno. Czas na przeproszenie się z lodówką. Czas na żelatynę:) Czas na eksperymentowanie. Proponuję poniżej przepis, który stwarza możliwość eksperymentowania właśnie, dopasowania do własnych upodobań. Zacznijmy od spodu - lubię, gdy masa serowa wyłożona(...)łyżka żelatyny Do wykonania wkładki galaretkowej: 1/2 słoika konfitury morelowej lub brzoskwiniowej 1 łyżka galaretki morelowej Do wykończenia powierzchni serniczka: 1 opakowanie galaretki morelowej Do obłożenia serniczka wokół: 1 paczka biszkoptów podłużnych lub 2 paczuszki rurek waflowych - pustych Do wyłożenia dna tortownicy: 1/2 paczki biszkoptów okrągłych poncz z 1/2 szklanki wody, soku z 1/2 cytryny i łyżeczki cukru. Wykonanie: Konfiturę
Kronika PiekarnikaTekst przeczytasz w 5 min Ciekawa jestem czy lubicie chleb z suszoną żurawiną? Dziś upieczemy właśnie taki chleb, chleb na zakwasie z dodatkiem żurawiny. Dzięki temu
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Fenomenalne drożdżówki z truskawkami i mango! Miękkie delikatne ciasto wypełnione soczystymi truskawkami i słodkim mango, wszystko posypane chrupiącą kruszonką i udekorowane lukrem
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 4 min Bajgle domowe to nic innego jak bułka z dziurką w środku, ale zapewniam, że nie jest to zwykła bułka z dziurką w
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Sernik lekko kokosowy Kto chętny na pyszny kremowy sernik z dodatkiem wiórków kokosowych i musu z czekolady? Taki deser z dobrą kawą
SprawdzonaKuchnia.plBardzo lubię kapuśniaczki, ale jakoś nigdy nie było mi po drodze, żeby przygotować je samodzielnie. Dość konkretnie zmobilizowała mnie wizyta kogoś bardzo bliskiego kogo nie widziałam
Blondynka GotujeCzas czytania: 3 min Pyszne drożdżówki z nadzieniem z orzechów, sezamu, imbiru i dżemu rabarbarowego. Prosty przepis, który zawsze wychodzi, a nadzienie możecie dowolnie komponować z
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min W tym roku to już kolejne urodziny moich najbliższych i kolejny tort. Każdy z jubilatów miał inne życzenie co do smaku tortu
SprawdzonaKuchnia.pl