Czas czytania: 2 min Chleb z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i odrobiną mąki gryczanej. Pieczywo świetne nadaje się na kanapki śniadaniowe, uwielbiam je z domowym twarożkiem
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Tarta majowa jest typowo wiosennym deserem z mnóstwem truskawek i wiosennych jagód. Jagody kaukaskie (kamczackie) mają bardzo wiele składników leczniczych, które warto
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Wspaniała szarlotka w stylu amerykańskim! Przygotowana z delikatnego, kruchego ciasta i najprostszego nadzienia z jabłek doprawionych cynamonem i gałką muszkatołową. To te
SprawdzonaKuchnia.plSłodki chleb cynamonowy ciasto 170 g mąki pszennej razowej (użyłam pół na pół pszenną tortową i żytnią typ 720) 1/2 łyżeczki soli 3/4 szkl mleka filiżanka rodzynek (dałam całą paczkę) Wymieszać mąkę, sól i mleko do połączenia składników. Krótko zagnieść. Dodać rodzynki i wyrobić żeby równomiernie się rozłożyły w cieście. Przykryć i odstawić w temp. pokojowej(...)formy ( moja miała 35 cm długości), skleić końce i ułożyć szwem do dołu w lekko nasmarowanej formie. Odstawić do kolejnego wyrośnięcia aż podwoi objętość-45-60 minut. Nagrzać piekarnik do 200 stopni umieścić ciasto w piekarniku i natychmiast obniżyć temperaturę do 165 stopni. Piec około 30 minut, aż chlebek równomiernie się zrumieni. Sprawdzić czy upieczony i studzić na kratce
Pieguskowa Kuchniapiątek otrzymałam paczkę od firmy Tarka i miarka Otrzymałam od nich cudowny, fioletowy kubek . Jego pojemność to aż 600 ml! Idealny dla kawoholików lub wielbicieli herbaty. Wykonany jest z wysokiej jakości materiału. Posiada nowoczesny design, wykończony w najdrobniejszych szczegółach. Oprócz klasycznego wykorzystania, kubek świetnie sprawdzi się jako miseczka np. na zupę krem. Wygląda fenomenalnie na stole Zapraszam Was serdecznie na stronę(...)łyżek ubitych białek do masy twarogowej, delikatnie mieszamy łyżką i powtarzamy, aż dodamy całe białka. Dodajemy brzoskwinie i delikatnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na 5 minut. Po tym czasie oddzielamy nożem brzegi sernika od formy i wstawiamy spowrotem do piekarnika obniżając temperaturę do 180°C na kolejnych 30 minut
PatiGotujepewien program o najbardziej kojarzących się smakach z danym krajem. Zgadnijcie, co oprócz fish&chips i steków pojawiło się przy Ameryce...burgery! Kilka dni później przyfrunęła do mnie paczka z tegoż kontynentu właśnie, od przyjaciela, a w niej nieopisane szczęście dla smakoszy m.in. w postaci 6 butelek sosu barbecue. Każdy inny! :D I własnie wtedy zderzyły się w mojej(...)strony. * Jeżeli używasz mięsa garmażeryjnego, najprawdopodobniej jest już ono posolone. Sos: 1. Wymieszaj ze sobą jogurt z ostrym sosem. Całość: 1. Bułki przekrój wzdłuż na pół, podpiecz krótko w piekarniku lub grilluj na patelni po burgerach z dwóch stron. 2. Na dolną część bułki wyłóż porcję sosu jogurtowego, następnie ułóż burgera i warzywa, przykryj górną częścią bułki. Smacznego! BBQ Turkey
Kuchnia w Słońcu Skąpanabrytfannę TOSCANA, którą otrzymałam w ramach smacznej współpracy z Florina.Marka Florina wchodzi w portoflio ofertowe firmy Florentyna - lidera rynku AGD w Polsce. Gdy kurier zapukał i wręczył mi paczkę, przyznam , że zatrzęsły mi się ręce z wrażenia .W swoich dłoniach trzymałam najwyższą jakość za rozsądną cenę! Ale pozwólcie, że przedstawię po krótce historię firmy.To ważne, ważne dla wszystkich tych , którzy(...)oraz pasja tworzenia. Takie podejście sprawiło, że są prawdziwymi ekspertami w swojej dziedzinie! A ja? Trzymałam w dłoni to cacko. Brytfanna TOSCANA jest idealnym naczyniem kuchennym do pieczenia w piekarniku lub przyrządzaniu na kuchence potraw tak mięsnych jak wegetariańskich! Smak potraw przyrządzonych w ten sposob przewyższa te przyrządzone w tradycyjnych garnkach. Specjalnie wyprofilowana pokrywa, pozwala skraplającej się parze wodnej
Z Kuchni Do KuchniCzas czytania: 2 min Mini pizza, takie wyszło zapotrzebowanie od dzieci, ma być pizza, ale malusieńka! Przyznam, że nie chciało mi się zagniatać typowego ciasta na
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Czekoladowe ciastka jaglane z dodatkiem bananów i mielonych migdałów, bez jajek , masła i cukru, bardzo zdrowe . Słodzone suszonymi daktylami co prawda w
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Uwielbiam ciasta typu tarta, ponieważ są szybkie do przygotowania i mało wymagające, a jednocześnie bardzo smaczne! Ciasto na tartę można przygotować w
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Tarta z malinami w czekoladzie w trzech odsłonach. Pierwsza wspomniana już tarta z dodatkiem malin, druga to tarta z gruszką. Trzecią najszybszą
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Mazurek Matcha to połączenie egzotyki i Polskiego tradycyjnego ciasta wypiekanego na Wielkanoc. Egzotycznym składnikiem jest zielona japońska herbata o pięknym kolorze
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Dziś będzie nam potrzebny świeżutki rabarbar , upieczemy z niego lekkie ciasto rabarbarowe. Ciasto jest niezwykle proste i szybkie do przygotowania jest to
SprawdzonaKuchnia.plwystawieni na ciężką próbę. Bo słodycze to ciągle nadal najczęstszy i najłatwiejszy prezent dla dziecka. Nic łatwiejszego jak kupić cukierki czy czekoladę. Słodycze są na wszelkich świątecznych imprezach, w paczkach z prezentami od znajomych, w przedszkolu, w pracy… czekoladowe mikołaje czyhają z każdej strony. Uwaga! macie prawo głośno mówić że tego sobie nie życzycie. Łatwiej powiedzieć to wcześniej niż(...)migdałów (można więcej) dobry robot kuchenny można dodać trochę soli albo trochę miodu Instructions Migdały podprażyć na patelni, żeby się lekko podpiekły z każdej strony. Można też podpiec w piekarniku tylko trzeba uważać, żeby się nie spaliły - chociaż ja raz robiłam masło z takich lekko przypalonych i też masło było pyszne, chociaż miało barwę czekolady. Migdały całkowicie przestudzić. Umieścić
Cooking for EmilyCzas czytania: 2 min Chleb wiejski na zakwasie żytnim z dużą ilością nasion słonecznika i siemienia lnianego. Dziś będzie w wersji ekspresowej. Chlebek, który smakuje tak
SprawdzonaKuchnia.plPyszne ciasto kruche z delikatną bezą o kokosowym smaku, polane odrobiną czekolady. Ciasto, którego smak długo się pamięta. W tym cieście wykorzystałam mrożone białka, które zostały po wcześniejszym robieniu pączków. Białka można mrozić i przechowywać około miesiąca w zamrażarce. Przed wykorzystaniem białka, należy tylko rozmrozić w temperaturze pokojowej i nie tracą nic ze swoich właściwości. Do przygotowania ciasta kruchego(...)strony papier i przenieść ciasto do foremki. Po odklejeniu drugiego papieru ciasto docisnąć do spodu i brzegów formy. Wyłożone ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C około 15 minut do lekkiego przyrumienienia. Na podpieczone gorące ciasto wyłożyć bezę i piec 15 - 20 minut w 170 stopniach C. Po wystudzeniu
Kuchcik gotujemówić, są bardzo wygodne. Nie trzeba robić zaczynu, wystarczy drożdże wsypać do mąki, dodać resztę składników i od razu wyrobić ciasto. Szybciej i prościej. Składniki: 2 szklanki mąki 1 paczka suchych drożdży ( 8 g. ) 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 nie pełna szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju Farsz: 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 cebula 5 pieczarek 3 łyżki(...)pieroga. Dodatkowo zawinąć zlepienie do góry, wtedy mamy pewność, że nam się nie rozlepi. Gotowe pierogi przełożyć na blaszkę lekko wysmarowaną olejem. Wierzch pierogów również wysmarować olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 20 minut
Agusiowe smakołykiOstatnio naszło mnie na pierniczki i testowałam kilka przepisów. Zaczęło się od tego, że szefowa wróciła z Göteborga z wielką paczką kupnych szwedzkich ciastek cynamonowych w kształcie serduszek (pepparkakorów), których zjadłam osobiście połowę. Dla mnie takie ciasteczka to kwintesencja Świąt i najlepsze pierniczki. Na choinkę, do dekorowania, do chrupania. Są chrupkie, pikantne i cieniutkie. Nie żeby coś miała do katarzynek(...)zagnieść z nich ciasto. Zawinąć je w folię i schować na 30 minut do zamrażarki. Po tym czasie rozwałkować ciasto, wyciąć kształty foremkami do pierniczków i upiec w piekarniku nagrzanym do 175ºC przez ok. 10 minut (do momentu, kiedy brzegi zaczną się rumienić). Po wyjęciu z piekarnika pierniczki są jeszcze miękkie, więc można zrobić w nich dziurkę do powieszenia
Ugotowane pozamiatanedać i taki ze wiaderka- chyba, że wolicie ze ajmra 18 ) 1 szklōnka cukru 0,5 szklōnki ôleju 2 szklōnki mlyka 1 kisiel wiśniowy 4 żōłtka 2 jajca 2 paczki kandyzowanych wiśni abo ze 20 dkg świyżych (wypestkowanych) ździebko 19 chili Wiyrch: 6 biōłek 1 szklōnka cukru ździebko soli 1 szklōnka kōłkōsraszpli Bierymy sie za spodek: wszyjske składniki wciepcie(...)szczyptę 20 wrzućcie 21 prostokątną 22 dajcie 23 brzegach 24 możecie 25 kolejka 26 należy 27 trudźcie 28 bardzo 29 przecież 30 później 31 wlejcie 32 razem 33 piekarnik 34 uważajcie 35 niektóre 36 przypalać 37 przypiecze 38 ostudźcie Artykuł Syrnik koko-wiśnia (Sernik kokosowo- wiśniowy) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchni