pączki pieczone - 3647 przepisów (strona:65/244)

CIASTO "PLEŚNIAK" 194

Składniki na ciasto: * 4 szklanki mąki pszennej * 5 żółtek * pół szklanki cukru * 1 kostka masła * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki ciemnego kakao * 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% Składniki na piankę bezową: * 5 białek * 2 paczki budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru * pół szklanki cukru Dodatkowo: * słoik dżemu z czarnej porzeczki * cukier puder do posypania Wykonanie: W misce(...)pianę wyłożyć na ciemne ciasto.  Na końcu zetrzeć na tarce, na wierzch jasną, mniejszą część ciasta z zamrażalnika.  Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec je około 50 minut. Przestudzone ciasto można posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Pączki hiszpańskie 272

Jutro Tłusty Czwartek, więc czas rozpocząć przygotowania. W tym roku postanowiłem zrobić domowe pączki hiszpańskie. Są one niczym najlepsze wspomnienie z dzieciństwa. Pamiętam, że wtedy były to moje ulubione. Delikatne w smaku, puszyste w środku i z dużą ilością lukru. Zawsze mnie zastanawiało dlaczego nazywają się hiszpańskie? Bo przecież w Hiszpanii próżno ich szukać. Jak ktoś zna odpowiedź, to proszę(...)razem z jajami, dodając je jedno po drugim. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego z gwieździstą tylką. Na papierze do pieczenia, zawczasu posmarowanym olejem, wyciskać okręgi z ciasta o średnicy 6-8 cm. Wyciąć kwadraty z papieru z naszymi pączkami. Olej rozgrzać w rondlu do 180 stopni. Wrzucać na niego po kilka pączków z papierem do góry. Gdy po zanurzeniu

Food Square
Przekładaniec biszkopcikowy 131

wspaniały smakowo miks, spróbujcie efekt - zapewniamy zawsze udany! Składniki: 2,5 mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka masła 8 jajek 2 szklanki cukru pudru 0,5 szklanki maku 1 łyżka kakao 1 cukier wanilinowy nadzienie 1 słoik dżemu z wiśni 1 paczka biszkoptów okrągłych polewa 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 jajko 1/2 kostki masła Wykonanie: Mikserem

kgwjanczewo
Mini pączki z serka homogenizowanego (104 kcal) 11064

serka homogenizowanego waniliowego łyżka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder olej Przygotowanie Wszystkie składniki (prócz oleju i cukru pudru) wkładamy do miski i dokładnie miksujemy. Ciasto odrywamy i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które wkładamy na rozgrzany w rondlu olej. Pączki smażymy na złoty kolor, od czasu do czasu obracając. Usmażone układamy na talerzu wyłożonym

e-PrzepisyKulinarne
Pączki z kefirem 553

zeszłym roku były pączki z jogurtem, tak w tym roku będą z kefirem. Pączki są mega puszyste i bardzo smaczne. Kompletnie nie czuć, że zrobione z kefirem. Składniki : 2 jaja  180 g kefir 200 g mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli olej do smażenia  Przygotowanie  : mokre składniki wymieszaj razem do mąki(...)dodaj cukier, proszek do pieczenia i sól - wymieszaj  powoli dodaj suche składniki do mokrych w niedużym garnku podgrzej olej łyżeczką nakładaj niewielkie porcje (niewielką ilość ciasta wrzuć delikatnie na olej , jeśli szybko odejdzie od dna to oznacza że temperatura jest odpowiednia ) smażymy pączki na złoty kolor z obu stron dokładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym tak aby odsączyć tłuszcz

Gotowanie z pasją
Ciasto marchewkowe (bezglutenowe) 267

szklanka cukru 1 szklanka oleju 140 g mąki ryżowej 140 g skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka kakao 1 paczka cukru wanilinowego (16g) 3-4 marchewki garść posiekanych orzechów włoskich i kilka sztuk całych do dekoracji 1 szklanka cukru pudru(...)Następnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najwolniejszych obrotach. 4. Następnie stopniowo wlewamy olej dalej miksując na najwolniejszych obrotach. 5. Następnie dodajemy mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, sodą i solą i dalej miksujemy na najwolniejszych obrotach. 6. Następnie dodajemy cynamon, kakao i przyprawę do piernika, miksujemy. 7. Następnie stopniowo dodajemy startą marchew i miksujemy. 8. Na końcu dodajemy

Kawa z mlekiem
Mini pączki z serkiem homogenizowanym 62

tych co mają ciut więcej doby pomysł na ekspresowe pączusie. Tego nie robi się godzinami. Jedna porcja pączków zabrała mi ok. 25 minut od wymieszania po usmażenie. Składniki: * 380 g serka homogenizowanego waniliowego * 1,5 szklanki mąki * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli * 3 jajka * olej do smażenia Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiałam i dodałam pozostałe składniki

Pieprzyć z Fantazją
Smaki Portugalii – 3 pyszne desery 228

żółtka. Dobrze mieszamy i znów zagotowujemy. Przekładamy do naczynia, dekorujemy cynamonem. Smacznego Sonhos – czyli marzenia * coś na kształt naszych pączków Składniki: 1 kg marchwi 250g cukru 500g mąki 3 pomarańcze 1 cytryna (skórka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżeczka soli 1 kieliszek aguardente (bimber z winogron) cukier i cynamon do posypania olej do głębokiego smażenia

Słodkie okruszki
Ciasto drożdżowe do odrywania 152

Kolejna świetnie wyglądająca drożdżówka, łatwa a ładna. Swoją piekłam w keksówce o wymiarach 12 cm x 36 cm jednak była ona za duża polecam użyć mniejszej.  Składniki: ciasto paczka drożdży instant 150 ml ciepłego mleka 1/3 szklanki cukru 50 g roztopionego masła 5 niepełnych szklanek mąki 1/2 łyżeczki soli 2 jajka masło cynamonowe 1/3 kostki masła 3 łyżki cukru(...)Ciasto posmarować masłem cynamonowym i pokroić w kwadraty o  bokach około 6 cm. Kawałki ciasta położyć na sobie i ułożyć w foremce. Na końcu delikatnie poschylać wystające brzegi. Piec w 180 stopniach 30 minut. Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka

Pychotkaaa
Ciasto brzoskwiniowe z galaretką 161

duże budynie śmietankowe 1 łyżka maki pszennej 5 żółtek 1 kostka masła 3 paczki delicji brzoskwiniowych pół szklanki naparu kawy 2 galaretki brzoskwiniowe WYKONANIE Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka, a następnie pozostałe składniki. Mieszamy mikserem. Wylewamy na prostokątną blaszkę. Pieczemy 25 min. w temperaturze 180 stopni C. Przygotowanie masy: Sok z brzoskwiń gotujemy z cukrem

W kuchennym oknie Ewy
ciasto "kokietka" 159

masę jogurtową: 2 duże kubki jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe łyżka cukru pudru dodatkowo: galaretka wiśniowa puszka mango (lub brzoskwiń) paczka okrągłych biszkoptów Najpierw przygotować ciasto miodowe: z podanych składników wyrobić ciasto. Blaszkę wyłożyć wysoko papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto, rozwałkować. Piec ok. 30 minut w temp. 180* C. Jabłka zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle. Podlać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
NAJLEPSZE NA ŚWIECIE DYNIOWE DROŻDŻÓWKI Z MASĄ MAKOWĄ I ORZECHAMI 116

odstawiamy do wyrośnięcia. CAŁOŚĆ: Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy, urywamy po kawałku, formujemy kulkę, rozpłaszczamy, układamy porcję nadzienia i sklejamy jak pączki. Układamy na blasze i przewiązujemy sznurkiem tworząc dynie. Odstawiamy na 10 minut do podrośnięcia. Smarujemy żółtkiem. Pieczemy w 170C ok. 12-15 minut. Smacznego

Ostra na Słodko
lekkie ciasto z winogronem 300

foremka 10*23 cm Składniki: 300 ml kremówki 300 g jogurtu greckiego 2 opakowania galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru  paczka podłużnych biszkoptów garść winogron bez pestek 100 g galaretki w cukrze 3/4 szklanki mleka Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku.  Biszkopty moczyć w mleku i ułożyć jedną warstwę na dnie foremki. Kremówkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pyszne drożdżowe pierogi z morelą i migdałami 168

już pizza, i chałka, było calzone , i były też drożdżowe rogaliki w wersji mini. Ale to po sukcesie drożdżowych pączków z piekarnika   klik  postanowiłam przygotować coś innego. Na myśl przyszły mi pierogi, ale nie gotowane lecz pieczone. A jak pierogi to też musiały być nadziewane niesamowicie smacznym duetem. Ja wiem, że jeśli raz je zrobicie

vaniliowoczekoladowa
Oponki bezglutenowe 137

Tłusty Czwartek to jedzenie pączków, oponek, faworków. Myślę, że w każdym domu można dzisiaj znaleźć coś z tych słodkości. Jedni smażą, pieką, inni kupują gotowe. Tak też można. Ja przygotowałam zdrowe oponki, takie pode mnie czyli bez glutenu i jajek. Z pewną dozą nieśmiałości je smażyłam ale… wyszły niesamowite, pachnące bananem

To co kocham