Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia barwniki w proszku: żółty, różowy, niebieski łyżeczka naturalnego ekstraktu z pomarańczy na przełożenie: 250 g serka mascarpone 200 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru łyżeczka żelatyny dodatkowo: paczka podłużnych biszkoptów 150 g cukierków lentilki Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagalaretki, użyłam wiśniowej + 300ml gorącej wody 2 pomarańczowe galaretki + 600ml gorącej wody około 180g delicji w ciemnej czekoladzie (dwie paczki, ale trochę ciastek zostanie) około 180g ciastek typu delicje w jasnej polewie Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle
Mała CukierenkaSkładniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki masy: 500 g serka waniliowego 1 kostka masła 2 łyżki cukru pudru 1/2 opakowania mleka w proszku 2 łyżki żelatyny 1 1/2 paczki biszkoptów okrągłych Poncz: 7 łyżek cappuccino 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki żelatyny Sposób przygotowania: Białka ubić
Cukiernia PychotkiSezon truskawkowy już dawno minął, ale udało mi się zamrozić kilka paczek słodkich truskawek. I właśnie nadszedł moment, kiedy postanowiłam nacieszyć się ich smakiem w tym oto placku. Wiadomo, że połączenie truskawek, bitej śmietany i galaretki jest idealne, więc przy użyciu jeszcze dodatkowych składników powstało to ciasto bez pieczenia. Polecam Składniki: (na tortownicę o średnicy
tojestpyszne.blogspot.comsposób na szybkie pączki. W sumie nie wyglądają jak te prawdziwe pączki, są znacznie mniejsze, ale smakują równie pysznie :) Przepis znaleziony w jakiejś gazecie przez mojego tatę lata temu. Składniki: 1,5 szklanki mąki 3 jajka 300 g waniliowego serka homogenizowanego (u mnie Danio) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki spirytusu + olej lub smalec(...)smażenia cukier puder po posypania Sposób przygotowania: 1. Serek miksujemy z jajkami, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i spirytus i miksujemy dokładnie. 2. W rondlu rozgrzewamy mocno olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy. Radzę sprawdzić, czy w pierwszej porcji pączki są usmażone w środku. Jeśli nie, to należy wydłużyć czas smażenia. Pączki smażymy na małym ogniu. 3. Podczas
Kuchnia domowa Aniserka homogenizowanego waniliowego Poncz: 300 ml bardzo mocnej kawy 100 ml likieru kawowego + 1 duża paczka okrągłych biszkoptów gorzkie kakao Jajka ubić z solą i cukier na jasną, puszystą masę. Następnie, stopniowo, dodawać olej i wodę, zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy jajecznej, delikatnie wmieszać łyżką. Masę przelać do natłuszczonej i oprószonej mąką blachy
Domowa cukiernia Ewyorzechów włoskich zmielonych 10 dag wiórków kokosowych 10 dag rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki Krem 1 puszka brzoskwiń 3 łyżki cukru 3/4 szklanki wody 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki 5 żółtek 1 kostka masła Ponadto 3 paczki delicji szampańskich 150 gram alkoholu 2 galaretki brzoskwiniowe Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem na sztywno następnie dodajemy żółtka
kgwjanczewoplacuszków użyłam mąki puszystej wrocławskiej Lubella . Idealnie nadaje się do przygotowania najróżniejszych placków czy naleśników. 18 sierpnia otrzymała wspaniałą paczkę pełną pysznych produktów Lubella. Na blogu pojawi się jeszcze wiele przepisów z ich użyciem. Zaglądajcie i… gotujcie i pieczcie razem ze mną i Lubellą Składniki: (na 2 porcje) 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej wrocławskiej (u mnie Lubella
Słodkie okruszkiśmietanową: 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej 2 duże paczki solonych krakersow Mleczna czekolada Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, i delikatnie wmieszać w masę. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x36 cm. Piec około
My sweet a lifeśmietanową: 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej 2 duże paczki solonych krakersow Mleczna czekolada Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, i delikatnie wmieszać w masę. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x36 cm. Piec około
My sweet a lifeTORT URODZINOWY Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki oleju 2,5 łyżki kakao 2 kostki masła 2 czekoladowe budynie 0,75 litra mleka duża paczka princy-pałek 3 kinder jaja średnie opakowanie kinder czekoladek kilka kostek czekolady łyżka mleka łyżka masła 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 6 łyżeczek cukru
Słodkie ciachomasła, 2 szkl. mleka w proszku + 2 łyżki, 2 łyżki kakao, 0,5 szklanki wody, ¾ szkl. cukru, 1 paczka okrągłych biszkoptów Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy pojedynczo żółtka. Mąkę przesiewamy razem z kakao i proszkiem do pieczenia, stopniowo dodajmy do masy jajeczno- cukrowej. Gotową masę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej masłem. Pieczemy
Passion of Cookingmieć temperaturę pokojową. Używając suchych drożdży zwróć uwagę na jaką ilość mąki przeznaczona jest dana paczka. Marina twierdzi, że jeżeli jej zależy by ciasto szybciej rosło to daje 3 opakowania drożdży lub 2 opakowania drożdży i 1 łyżkę sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
In my kitchenszklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa wiśniowa: 1l soku wiśniowego (z kartonu) 3 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru Pianka wiśniowa: 2 śnieżki mleko 2 galaretki wiśniowe Dodatkowo: 2 paczki delicji wiśniowych czekolada Sposób przygotowania: Starannie oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy w misce ze szczyptą soli. Po trochu dodajemy
Cukiernia Pychotkimasła 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody 2 szklanki mleka w proszku + 2 łyżki 2 łyżki kakao paczka okrągłych biszkoptów Upiec biszkopt: Białka ubić z cukrem na pianę, ubijając dodawać żółtka. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej i wymieszać. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 30 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia