pączki pieczone - 3647 przepisów (strona:55/244)

POMARAŃCZOWY SERNIK NA ZIMNO 143

użycia miksera, co jest jego dodatkową zaletą. Jest delikatny w smaku i  nie przesłodzony. Myślę, że to aromatyczne ciasto podbije serca tych, którzy kochają serniki bez pieczenia 😍 Ja mój sernik zrobiłam na dużej, prostokątnej blaszce, dlatego nie jest zbyt wysoki. Jeśli chcemy, aby był wyższy możemy wykorzystać np. tortownicę.  Składniki: 850 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g serka(...)pomarańczy 1 szklanka wrzątku Na spód: herbatniki ( umnie około 120 g) Na wierzch: pomarańczowe delicje ( u mnie 1.5 paczki małej paczki) 2 galaretki pomarańczowe 2 szkl. wrzątku Wykonanie: Foremkę (tortownicę lub dowolną blaszkę) wykładamy papierem do pieczenia. Na nim układamy herbatniki.  W miseczce rozpuszczamy galaretki wraz z żelatyną. Ostawiamy do przestygnięcia. W drugiej misce mieszamy ze sobą serek waniliowy

Walijskie Pichcenie
Pączki mini 939

pączki, ale odstrasza długi czas ich przygotowywania, często robię mini pączusie. Czas wykonania to jedynie, czas smażenia, a tak dokładnie to włożenie do rozgrzanego oleju i wyjęcie, gdyż obracają się same w trakcie smażenia (cudnie, prawda?). 250 g serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego 1 łyżka cukru 2 jajka 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu(...)smażenia w wysokiej temperaturze cukier puder do posypania Jajka zmiksować z cukrem i serkiem. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i spirytus, dokładnie wymieszać łyżką (ma być jednolita konsystencja). Do szerokiego garnka wleć tyle oleju, aby pączki mogły swobodnie pływać, rozgrzać olej (przeprowadzić test wrzucając odrobinę ciasta). Za pomocą 2 łyżek formować kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać

Kuchcik gotuje
Dietetyczne pączki II 161

upieczenia obu wersji J .    Dietetyczne pączki II             Składniki: 200 twarogu mielonego 75 g jogurtu naturalnego 2 duże jajka 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki budyniu waniliowego 6 łyżek otrębów owsianych 3-4 łyżki słodziku aromat waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia marmolada lub dżem light Lukier 2 łyżki soku z cytryny(...)końcu delikatnie łączymy masę z białkami. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, którą wcześniej możemy wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładamy do wysokości 2/3 wysokości papilotek. Pieczemy w temperaturze przez około 30 minut. Przestudzone pączki nadziewamy marmoladą lub dżemem (ja użyłam truskawkowego dżemu light z Lidla). Przygotowujemy lukier. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli lukier będzie za gęsty można dodać odrobinę wody. Polewamy

Mania Gotowania
Ciasto Kruszynka / Niebo 12465

jabłek2 galaretki pomarańczowe1 łyżka masłaMasa orzechowa:1 kostka masła20 dag orzechów mielonych1 szklanka mleka3 łyżki cukru pudruDodatkowo:polewa kakaowaduża paczka herbatnikówSposób przygotowania:1. Z podanych składników na kruche ciasto, zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie połowy, wykładamy jednakowe blaszki i pieczemy w 180 st. C do zrumienienia.2. Robimy masę jabłkową: obrane jabłka ścieramy na tarce jarzynowej, w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy

Kuchnia domowa Ani
lekkie ciasto śmietanowe z malinami 131

Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę śmietankową: 1 litr śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śnieżki  dodatkowo: 2 szklanki malin duża paczka herbatników kakaowych łyżka kakao Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Podczas ubijania dosypywać cukier

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Pawi ogon 137

pszenna 3 łyżki, cukier 5 łyżek, masło 200 g, dodatkowo: galaretka zielona 2 szt, woda 3 szklanki, biszkopty okrągłe duża paczka, czekolada mleczna 1 tabliczka, śmietanka 30% 6 łyżek, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiać, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, margarynę i posiekać nożem. Następnie dodać jajka, żółtko i śmietanę i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 4 równe części

kulinarne odsłony pati
Łatwy biszkoptowo -śmietanowy placek z truskawkami babci Basi 144

Podczas upałów nikomu nie chce się nagrzewać piekarnika. Ale ciasto by się zjadło… Postanowiłam więc przygotować taki placek bez pieczenia , łatwy i prosty w przygotowaniu, który smakuje mojej rodzinie i nie tylko ! Składniki : 2 duże paczki biszkoptów ( 250 g ) lub 3 małe, ( na trzy warstwy placka ) 2 śmietany kwaśne 12 %, ( 400 ml), 1 śmietana kwaśna(...)wrzątku i odstawiamy do schłodzenia. W tym czasie robimy spód placka. Śmietany wymieszać z cukrem pudrem do rozpuszczenia. Blaszkę o wymiarach 21 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia . Pierwszą warstwę biszkoptów układamy na blaszce i po wierzchu smarujemy śmietaną , drugą i trzecią warstwę robimy z biszkoptów maczanych ( całych ) w śmietanie. Biszkopty układamy cegiełkowo . Resztę śmietany wylewamy na wierzch

Pysznosci Babci Basi
Bagietki pełnoziarniste 137

Otwieram domową piekarnię, gdyż pieczenie w domu odbywa się prawie każdego dnia. Dzisiaj wykorzystałam mąkę, którą otrzymaliśmy w paczce po warsztatach z marką Lubella.  Ktoś się może zdziwić, gdyż ta marka raczej kojarzy się z makaronami, ale na warsztatach pierogowych mogłam się przekonać jaką świetną mąkę do pierogów produkują. Teraz przekonałam się, że mąka pełnoziarnista pszenna jest doskonała do wypiekania(...)kopertę, powtarzamy tę czynność kilkakrotnie. Formujemy spory wałek i dzielimy ciasto na 4 części. Z każdej części ciasta formujemy wałek, zwijamy go spiralnie. Bagietki układamy na papierze do pieczenia obsypanym mąką, lekko obsypujemy bagietki mąką, nacinamy w kilku miejscach najlepiej żyletką  i odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na około 30 minut, w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 230 stopni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb sędziszowski żytni z piekarni Iza 166

każdy bochenek spoczywa na świeżym liściu kapusty.  Następnie wędruje do pieca po uprzednim nakłuciu bochenka. Po pewnym czasie jest z niego wyjmowany.  Każdy bochenek jest sprawdzany czy już jest dostatecznie upieczony. Piekarz stukając od spodu w bochenek w ułamku sekundy decyduje, który bochenek wraca do pieca jeszcze na kilka chwilę. Chleb posiada certyfikat najwyższej jakości, nadany przez Ministerstwo(...)się nowych pomysłów na poszerzenie oferty. Od 2013 roku piecze się w piecu chlebowym pizzę rzeszowską, czyli pizzerkę.  Jest to placek z farszem warzywno- pieczarkowo - pomidorowym, z cebulką i serem, posypywany oregano i papryczką chili. W Rzeszowie sprzedaje się doskonale. Czekamy na ogólnopolską ekspansję. Znane w Rzeszowie są również pączki. W Tłusty Czwartek ilość sprzedanych pączków – z nadzieniem

królestwo garów
Zielony przekładaniec 139

Zielony przekładaniec Lista składnikówBiszkoptjajka 4 sztmąka 1 szklcukier 1 szklproszek do pieczenia 1 łyżeczkaMasasok pysio - 3 szklbudyń śmietankowy 3 sztDodatkowośmietana 18 % 2 kubeczkigalaretka agrestowa 1 sztgalaretka

Kuchnia Danusi
Krówka jabłkowa, bez pieczenia 88

Krówka jabłkowa to prawdziwy rarytas wśród ciast bez pieczenia, które znam:) Pycha to mało powiedziane, przy tym dość proste w przygotowaniu. Zalecam jak zwykle przy tego rodzaju ciastach aby robić go na noc. Ładnie składniki zsiądą się i podczas krojenia nie będzie się kruszyć, rozpadać. Po przekrojeniu bardzo apetycznie wygląda, można od samego patrzenia nabrać ochoty na skosztowanie. Jeżeli chodzi(...)gotowych 1 galaretka cytrynowa 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 600 ml śmietany kremówki 30 % masa krówkowa puszka 500 g duża paczka herbatników typ Petit kakaowe lub zwykłe Blaszka lub tortownica 24/24 Dno wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć warstwę herbatników. Jeżeli jabłka sami prażymy należy je obrać, wydrążyć, pokroić na cząstki, zalać 1/2 szklanki wody, dodać 1/2 szklanki

gotuj ze mną
Dyniaczki z serem i jabłkiem 116

puree z dyni 50 g cukru szczypta soli 1 jajko 40 g masła 120 ml mleka nadzienie: 150 g sera twarogowego tłustego 1 łyżka miodu 150 g dyni pieczonej 8 jabłek małych migdały puder Ciasto: Do miski przekładam drożdże, wlewam połowę letniego mleka, dodaję szczyptę cukru, i mąki tyle żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany około dwie łyżki. Odstawiam(...)Nadzienie: Ser, miód płynny, dynię upieczoną przekładam do miski i rozdrabniam blenderem. Na porcji ciasta układam ser dyniowy łyżeczkę i sklejam jak pączka. Nożyczkami nacinam na około co centymetr. Układam na blaszce w odstępach na papierze do pieczenia. Połowę ciasta nadziewam małymi jabłuszkami, sklejam i też nacinam nożyczkami. Piekę w dwóch turach. Piekarnik nagrzewam do temp 170 stopni i piekę

wesoła kuchnia
Popapraniec wg Aleex 166

nadchodzące święta. Polecam. Składniki: Ciasto: • 5 jaj • 1 szklanka mąki • 1 szklanka cukru • 1/4 szklanki oleju • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 szklanki wiórków kokosowych • 1/2 szklanki maku • 1 łyżka kakao Masa: • 1/2 litra mleka • 2 paczki budyniu śmietankowego bez cukru • 250 g masła (temp. pokojowa)* • 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: • kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki • 50 g płatków(...)mikserem, porcjami dodając cukier. 2. Dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. 3. Do masy powoli wlewać olej, miksując na małych obrotach. 4. Na koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i ostrożnie wymieszać łyżką. 5. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej wiórki kokosowe, a do trzeciej mak. 6. Ciasto wkładać do formy o wymiarach

W mojej kuchni