duże budynie śmietankowe 1 łyżka maki pszennej 5 żółtek 1 kostka masła 3 paczki delicji brzoskwiniowych pół szklanki naparu kawy 2 galaretki brzoskwiniowe WYKONANIE Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka, a następnie pozostałe składniki. Mieszamy mikserem. Wylewamy na prostokątną blaszkę. Pieczemy 25 min. w temperaturze 180 stopni C. Przygotowanie masy: Sok z brzoskwiń gotujemy z cukrem
W kuchennym oknie Ewymasę jogurtową: 2 duże kubki jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe łyżka cukru pudru dodatkowo: galaretka wiśniowa puszka mango (lub brzoskwiń) paczka okrągłych biszkoptów Najpierw przygotować ciasto miodowe: z podanych składników wyrobić ciasto. Blaszkę wyłożyć wysoko papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto, rozwałkować. Piec ok. 30 minut w temp. 180* C. Jabłka zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle. Podlać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaodstawiamy do wyrośnięcia. CAŁOŚĆ: Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy, urywamy po kawałku, formujemy kulkę, rozpłaszczamy, układamy porcję nadzienia i sklejamy jak pączki. Układamy na blasze i przewiązujemy sznurkiem tworząc dynie. Odstawiamy na 10 minut do podrośnięcia. Smarujemy żółtkiem. Pieczemy w 170C ok. 12-15 minut. Smacznego
Ostra na Słodkoforemka 10*23 cm Składniki: 300 ml kremówki 300 g jogurtu greckiego 2 opakowania galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru paczka podłużnych biszkoptów garść winogron bez pestek 100 g galaretki w cukrze 3/4 szklanki mleka Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku. Biszkopty moczyć w mleku i ułożyć jedną warstwę na dnie foremki. Kremówkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajuż pizza, i chałka, było calzone , i były też drożdżowe rogaliki w wersji mini. Ale to po sukcesie drożdżowych pączków z piekarnika klik postanowiłam przygotować coś innego. Na myśl przyszły mi pierogi, ale nie gotowane lecz pieczone. A jak pierogi to też musiały być nadziewane niesamowicie smacznym duetem. Ja wiem, że jeśli raz je zrobicie
vaniliowoczekoladowaTłusty Czwartek to jedzenie pączków, oponek, faworków. Myślę, że w każdym domu można dzisiaj znaleźć coś z tych słodkości. Jedni smażą, pieką, inni kupują gotowe. Tak też można. Ja przygotowałam zdrowe oponki, takie pode mnie czyli bez glutenu i jajek. Z pewną dozą nieśmiałości je smażyłam ale… wyszły niesamowite, pachnące bananem
To co kochamzrugała. Raczej zawsze na tzw. "pocieszenie" (nie wiem do dziś czy bardziej mnie czy mamy ;-) ) przyrządzała jakieś pyszności, a to pączki, faworki, babeczki na kruchym spodzie, albo knedle z owocami. Niewątpliwie w moim rodzinnym domu gotowało i piekło się na cztery "fajery". Dzisiejszy mój deser też jest na poprawę nastroju przyjaciółki studentki, też za dwóje- a raczej brak zaliczenia, wszak
SMYKWKUCHNIsprawdzone przepisy, więc wyjdą na 100%: ekspresowe pączki serowe faworki mini pączki pomarańczowe pączki angielskie pączki z powidłami serowe pączki z frużeliną churros pomarańczowe Składniki: 2 szklanki mąki pszennej*, szczypta soli, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy, 100 g masła 2 łyżeczki cukru, 2 całe jajka , ½ szklanki jogurtu greckiego*, cukier puder do posypania olej do smażenia *szklanka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOtrzymałam dzisiaj paczkę od Ziarenkowo . Znalazłam w niej 4 paczuszki wypełnione mieszanką aromatycznych ziarenek. SŁONECZNE POLA EUFORIA CYNAMONOWY RAJ PIEKŁO NIEBO Mieszanki są wspaniale połączone, można ich używać do wielu potraw i deserów. Na stronie Ziarenkowo , możemy przeczytać: Mieszanka PIEKŁO NIEBO jest nowością, możemy o niej przeczytać: PIEKŁO - NIEBO , czyli Słonecznik, Sezam, Siemię Lniane (patrz: Słoneczne Pola
The Sweet DamselBabeczki w smaku podobne są do popularnych pączków z dziurką. Kwaskowa konfitura przełamuje słodki smak. To bardzo fajna alternatywa dla pączków smażonych w głębokim tłuszczu. 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1/3 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 100g konfitury
Szefowa kuchni250g pszennej -40g budyniu waniliowego bez cukru (jedna paczka) -200g masła w temp. pokojowej -cukier waniliowy 16g (paczka) -90-100g ksylitolu (lub cukru) -1/2 szklanki maku -2 żółtka -płaska łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę, budyń, ksylitol i proszek do pieczenia razem przesiać przez sito na stolnicę. Zrobić kopiec, a w nim wgłębienie do którego dać pokrojone
Smaczne Zdrowechemiczne) pączki, gdy możemy je zrobić sami i do tego tak szybko! U mnie zniknęły zaraz po podaniu. Włoskie pączki z ricotty: 250 g sera ricotta 3/4 szklanki mąki tortowej (90 g) 2 ekologiczne jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka amaretto (można zastąpić rumem lub ekstraktem migdałowym/waniliowym(...)tłuszcz porcje ciasta (jedną nakładamy – drugą zsuwamy). Smażymy na ciemno złoty kolor. Wyławiamy za pomocą cedzaka i odkładamy na papierowy ręcznik. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Post Włoskie pączki z ricotty – baci di ricotta pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuNie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam po południu napić się dobrej kawy. A do kawy idealnie pasuje coś słodkiego, prawda? ;)Najłatwiej skoczyć do sklepu za
Codzienna kuchnia niecodziennaspisuje się szybkim powrocie do zdrowia. Polecam pić napar wraz z tymiankiem! KAPSAICYNA: to składnik opowiadający za pieczenie np. w papryce chilli, działa znieczulająco i oczyszczająco. Najlepsze co możecie zrobić mając chore gardło to wprowadzić na ten czas ostrą kuchnię! Efekt murowany! PĄCZKI SOSNY: za sprawą ogromnej ilości dobroczynnych olejków eterycznych odświeżają, odkażają i wzmacniają. Polecam przygotować syrop który świetnie(...)bólu gardła które wam nic nie dadzą - to tylko złudzenie przy ssaniu takiej tabletki że Was mniej boli. Przełykanie śliny i jakiegokolwiek płynu pozwala zapomnieć chwilowo o swędzeniu, pieczeniu czy bólu. Pomyślcie o tym że ssając chemiczne tabletki od bólu gardła połykacie to i zatruwacie tym cały organizm. Jeśli dodać absurdalne ceny takich tabletek to wybór jest prosty - NATURA
Kuchnia PROzdrowotnatruskawkowe na wierzch: 200 ml śmietanki kremówki łyżeczka żelatyny łyżka cukru pudru dodatkowo: paczka małych biszkopcików maliny Upiec biszkopt: białka ubić najpierw same, następnie dodawać cukier a po nim żółtka. Kiedy masa będzie gęsta i puszysta przestać ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przez sitko przesiać do masy jajecznej. Delikatnie ale dokładnie wymieszać całość dużą łyżką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia