polewę: 200 g krówek 100 g margaryny 2 łyżki wody dodatkowo: 1 paczka okrągłych biszkoptów 1 szkl herbaty do moczenia biszkoptów Przygotowanie: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać po jednym żółtka ,zmiksować.Następnie dodajemy wymieszane ze sobą mąkę ,budyń i proszek do pieczenia,mieszamy delikatnie już drewnianą łyżką,wylewamy na dużą blachę (ok 21x40) wyłożoną papierem
Swojskie jedzonkoPyszne pączki hiszpańskie zwane również jako wiedeńskie gniazdka. Robione z ciasta parzonego, smażone na głębokim oleju. W smaku bardzo podobne do Churros . Polecam w Tłusty Czwartek! :) Składniki: (na ok. 15-20 sztuk) Ciasto parzone: 1 szkl wody 100 g masła szczypta soli 1 szkl mąki pszennej 3 jajka Lukier: 3/4 szkl cukru pudru kilka łyżek wody(...)uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie dużej gwiazdy. Na papier do pieczenia wyciskać porcje ciasta, tworząc okręgi. Papier pociąć nożyczkami tak, by każda porcja była na osobny kawałku papieru. Olej rozgrzać do 175 st.C. Pączki wrzucać na olej papierem do góry, po chwili ściągając papier. Smażyć z obu stron do ładnego
Nastoletnie Wypiekanieprzy nich zrelaksować i miło spędzić czas. Sama dostawa też ekspresowa, także teraz, większość czasu, zamiast w kuchni, czas spędzam z książką w ręku ;) Jeszcze przed zabiegam nasmażyłam nam pączków ;) Małe, szybkie i niezawodne. Szybkie i naprawdę łatwe do zrobienia, na waniliowym serku homogenizowanym, obtoczone w cukrowo-cynamonowej posypce... Pachną nieziemsko, a smakują jeszcze lepiej, ciężko się od nich oderwać(...)wypieków cynamon Cukier wymieszać z cynamonem, odłożyć. Serek wymieszać z jajkami, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sól. Całość dokładnie wymieszać widelcem. Olej rozgrzać do temperatury 175 stopni. Łyżeczką nakładać porcję ciasta na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor. Usmażone pączki odkładać na papier, do odsączenia. Jeszcze ciepłe obtoczyć w cynamonowym cukrze. Smacznego
Domowa cukiernia Ewycukru pudru 2 galaretki o smaku jabłkowo-miętowym ponadto: duża paczka herbatników czekolada deserowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodać żółtka. Do ubitej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Wymieszać i przelać na blaszkę (o wym. 26/36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180*C około 25 minut. Do rondelka
Kolorowa kuchnia Elkiszklankiponcz:3 szklanki wodysok z 1 cytryny dużej5 łyżeczek cukru-dodatkowo:4 paczki rurek waflowych1 opakowanie cukiereczków typu lenitilkiWykonanie:Biszkopt jasny:Oddzielamy białka od zóltek, ubijamy pianę na sztywno, ciągle miksując dokładamy po 1 jajku, następnie po łyżce cukier. Dokładnie miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dokładamy stopniowo do ciasta, mieszamy łyżką. Prodiż wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto
Z Majeczką w kuchniMasa śmietanowa: 330 ml. śmietany kremówki 30% 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 0,5 paczki okrągłych biszkoptów tabliczka gorzkiej czekolady posypka cukrowa Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy (25x34cm.) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy
Bajeczna Kuchniaopakowanie śnieżki 70 ml likieru jajecznego 1 tabliczka białej czekolady dodatkowo: 2 małe paczki herbatników 2 łyżki kokosu kilka kostek białej czekolady 1/2 szklanki posłodzonej herbaty kieliszek wódki Białka ubić z cukrem, następnie nadal ubijając dodawać po żółtku. Na końcu dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem foremki i piec około 25 minut
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŁyżeczką od herbaty namoczoną w oleju nabieramy małe porcje ciasta, wykładamy na rozgrzany tłuszcz i pieczemy z obu stron na lekko brązowy kolor. Nie przejmujemy się, jeśli nasze pączusie nie są zbyt kuliste. Gwarantuję, że bez względu na kształt szybciutko znikną z talerza :) Usmażone pączki odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Jeszcze ciepłe obtaczamy w posypce z cukru i cynamonu
Walijskie Pichceniekoniec. Pyszna drożdżówka została dzisiaj spałaszowana do kawki. Wypiekanie na śniadanie Witam serdecznie wszystkie piekące zemną osóbki . Drożdżówka ze śliwkami i twarogiem składniki na ciasto : 375 g mąki ( pszenna tym 500) 8 g drożdży instant - 1 paczka 1 jajko i 1 żółtko 50 g cukru 100 g masła ( dałam margarynę ) 150 ml ciepłego mleka 1 szczypta(...)kroimy na 3 paski i na każdy pasek kładziemy masę twarogową na całej długości. Zwijamy ciasto w rulonik i wkładamy d o formy okrągłej wyłożonej papierem do pieczenia . Zakręcamy ciasto jak ślimaczka , po miedzy ranty ciasta wkładamy śliwki lekko wciskając . Smarujemy ciasto odrobiną mleka i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez
Różowa kuchnianaprawdę w try miga, więc jeśli w waszej ulubionej piekarni zabrakło dziś pączków, albo jak ja, nie lubicie stać w długich kolejkach, zakasajcie rękawy i do dzieła! Składniki: 300 g waniliowego serka homogenizowanego 3 jajka 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie: Serek mieszamy z jajkami, następnie dodajemy mąkę wymieszaną(...)proszkiem do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy. W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy (lub smalec) do temperatury 175 stopni C. Za pomocą dwóch małych łyżeczek formujemy małe kulki z ciasta (nie muszą być idealnie okrągłe, chodzi o oddzielenie porcji ciasta) i zanurzając łyżeczkę w rozgrzanym oleju przekładamy porcję ciasta do smażenia. Pączki w gorącym oleju same się obracają. Gdy osiągną
Smakowity Blog Kulinarnyzabroni, zajadać się nim od razu po przygotowaniu ;) https://youtu.be/2Zy_SxbfmL4 Składniki na szybkie ciasto bez pieczenia: 0,5 kg sera mascarpone 800 ml śmietany kremówki 30% 50 g cukru pudru (6 łyżek) mały słoik dżemu porzeczkowego (200 g) 2 łyżki kakao duża paczka herbatników (220 g) pół tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie Przed przygotowaniem kremu mascarpone i śmietana powinny(...)dodajemy po łyżce sera mascarpone. Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich wsypujemy kakao i miksujemy przez chwilkę, aż uzyska jednolity kolor. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (moja ma wymiary 24x24 cm, ale możecie użyć nieco większej) układamy warstwami, każdą warstwę kremu dokładnie wygładzając: - herbatniki - masa mascarpone z kakao - herbatniki - dżem - herbatniki - większość białego kremu
e-PrzepisyKulinarneapetytem :) Składniki: * 8-10 pałek z kurczaka * 4-5 łyżek oleju * 1 paczka przyprawy do kurczaka czosnkowo- ziołowej * 3-4 łyżki płynnego miodu Wykonanie: Przyprawę do kurczaka wymieszać z olejem, natrzeć tym mięso i wstawić do lodówki na kilka godzin. Piekarnik nagrzać do 170'C. Piec mięso w piekarniki na blaszy od piekarnika po około 30 minut z każdej
Zrób to smacznieMiały być racuchy, takie fajne drożdżowe, pachnące wanilią i skórką cytrynową - taki był zamiar :) Ciasto na racuchy improwizowałam, chociaż rzadko kiedy piekę coś "na oko". Ale racuchy są tak niewymagające, że można pozwolić sobie na chwilę fantazji w kuchni. Z reguły robię je bez nadzienia albo z jabłkami. Tym razem postanowiłam urozmaicić smak odrobiną marmolady włożonej do środka(...)jakież było moje zdziwienie, kiedy już na patelni moje racuchy zaczęły przeobrażać się... w piękne, okrąglutkie pączusie. I tym sposobem, powstały bardzo spontaniczne (bez wyrastania!) pączki z ... patelni :)) Składniki: 250g maki łyżka masła 1 jajko 2dkg drożdży 1/2 szkl.ciepłego mleka szczypta soli 2 czubate łyżki cukru otarta skórka z cytryny marmolada olej do smażenia cukier puder
Walijskie Pichceniesmaczną. Serniczek idealny na wiosnę. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka biszkoptów z kakaowym środkiem 1 kilogram sera na sernik z wiaderka 5 jajek szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml czerwonej porzeczki w kompocie (może być z puszki) galaretka truskawkowa Foremkę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Jajka podzielić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawłoskie, zamiast lukru czy cukru pudru, zwykle obtaczane są w zwykłym cukrze, co przyznam się szczerze było jedyną niepasującą mi tu rzeczą Pan mąż zresztą ostentacyjnie strzepywał cukier z pączków, patrząc się na mnie znacząco. Przepis pochodzi stąd i na pewno jeszcze wypróbuje stąd nie jeden przepis. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/02\/paczki9-2.jpg(...)u0105ce obtaczamy w zwyk\u0142ym cukrze."]} Drukuj Włoskie pączki z kremem cytrynowym – castagnole Składniki Krem 2 żółtka 25 g mąki pszennej 150 g cukru 200 ml mleka skórka cytryny sok z 1/2 cytryny Ciasto 225 gr mąki 2 jajka 50 gramów masła 50 g cukru 2 łyżki proszku do pieczenia otarta skórka cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżka spirytusu/w
Mieszam w Garnku