Opis: Donut (donat) to rodzaj wysmażanego na głębokim oleju wyrobu cukierniczego w kształcie zbliżonym do „oponki”. Wyrabiany jest często z polewą czekoladową lub lukrową. Od polskiego pączka odróżnia go głównie kształt i brak nadzienia. Składniki: 3 szklanki mąki 1 jajko 1 szklanka mleka lub kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta gałki muszkatołowej Opis przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Do tego dodajemy jajko, mleko lub kwaśną śmietanę, cukier, proszek d... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...