orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:207/257)

Wytrawne praliny 183

Waszych preferencji smakowych. Winogrono słodkie, bezpestkowe Ser Gorgonzola Dolce (ok 100 g na 15-20 niewielkich winogron) Kremowy serek naturalny (ok 2 łyżek na 100 g gorgonzoli) Orzechy (u mnie włoskie, mogą być też pistacje lub mix Waszych ulubionych orzechów) Owoce winogrona oddzielamy, myjemy i odsączamy. Gorgonzolę rozdrabniamy widelcem, dodajemy kremowy serek i mieszamy, aby powstała kremowa masa. Orzechy

Zawsze głodna!
Krajanka serowo - dyniowa 139

najlepszych jakie robiłam :) Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka jasnego brązowego cukru 230 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki szczypta soli 1 i 1/2 szklanki orzechów pekan (lub włoskich) 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych Sposób wykonania: Orzechy drobno posiekać. Z podanych składników zagnieść ciasto do momentu aż zaczną się tworzyć wilgotne grudki. Z przygotowanych wilgotnych okruszków

Na słodko lub wytrawnie
Kostka karmelowa. 210

budyń jest już zimny miksujemy masło dodając łyżka po łyżce budyń, za każdym razem dokładnie miksując do połączenia składników. KROKANT: 3 łyżki cukru 1 łyżeczka masła 3 łyżki orzechów (u mnie włoskie)      Cukier rozpuszczamy na patelni, dodajemy masło,a gdy się rozpuści wrzucamy orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy i pilnujemy, żeby karmel równomiernie oblepił orzechy. Teraz przekładamy całość

Rozpustne gotowanie
Bezglutenowa granola 170

jednak jest inaczej. Bazą do granoli stały się bezglutenowe płatki ryżowe. Wyszło pysznie! Składniki: 2 szklanki płatków ryżowych 1 szklanka mieszanki orzechów: u mnie zazwyczaj są to włoskie, laskowe, migdały, nerkowca, orzechy brazylijskie 3-4 łyżki pestek słonecznika 5-6 łyżek siemienia lnianego 1 łyżka cynamonu 3 łyżki miodu- u mnie lipowy 1 szklanka mieszanki suszonych owoców- u mnie standardowo

Mango Papaja
Szarlotka rosyjska 123

szklanki mąki pszennej - 1 kostka masła - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 1/2 czekolady mlecznej - 1 szklanka orzechów – ja dałam włoskie - 1 kieliszek rumu - 5 kwaskowych jabłek Najpierw przygotowujemy sobie jabłka i orzechy. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Orzechy rozłupujemy, no chyba że kupujemy gotowe już

Kuchenne Wariacje
Błyskawiczna sałatka z malinami 130

które w zasadzie można zastąpić innymi owocami, np. truskawkami, brzoskwiniami). Wystarczy 10 minut i super przekąska do pracy gotowa. pół główki sałaty lodowej 20 dag malin 15 dag orzechów: laskowych i włoskich oliwa z oliwek balsamico di modena Sałatę lodową porwać, dodać umyte maliny i pokrojone orzechy. Oliwę z oliwek wymieszać z balsamico di modena, polać sałatkę. Poczekać 15 minut

Humanistka w kuchni
DLA W. CIASTO Z MUSEM CZEKOLADOWO-ORZECHOWYM 159

minut, nie licząc czasu potrzebnego na  leżakowanie w lodówce. Przepis pochodzi ze strony Bake or Break . Bardzo polecam!  SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD 2 łyżki mielonych orzechów laskowych (użyłam włoskich) 3 łyżki cukru 1/2 filiżanki mąki pszennej tortowej 1/4 filiżanki masła 2 łyżki kakao Orzechy zmiksować w blenderze z cukrem, dodać mąkę, masło i kakao i zagnieść razem. Tortownicę

KUCHARNIA
Fenkuł i czerwone pomarańcze - sałatka 133

Bardzo lubię surówki i sałatki z fenkułem w roli głównej. Tym razem wpadł mi w oko przepis na surówkę ze  strony Smitten Kitchen. A

Stare Gary
Kuleczki bakaliowo- orzechowe 96

Kuleczki bakaliowo - orzechowe Składniki: - 150g daktyli - 100g suszonych śliwek - 100g suszonych fig - 50g żurawiny - 50g rodzynek - 100g orzechów laskowych lub włoskich - 30g pestek słonecznika - ½ łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki kakao naturalnego w proszku - wiórki kokosu do obtoczenia Wykonanie: - Orzechy umieścić w miseczce i zalać wodą; zostawić na noc do napęcznienia* - Jeśli używamy laskowców, należy je przed miksowaniem obrać ze skórki - Orzechy

Wegańska kuchnia orientalna
Domowa granola 134

Najlepsza z jogurtem naturalnym :) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki suszonej żurawiny (;ub śliwek,rodzynek, innych ulubionych bakalii) 1/2 szklanki pokrojonej suszonej moreli  1/2 szklanki pokrojonych orzechów laskowych (lub włoskich, brazylijskich,ziemnych) 3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki oleju 2 łyżki wody Płatki, żurawinę, morele i orzechy wymieszać w misce. W innym naczyniu połączyć miód, wodę i olej

Chocolate Muffin Blog
Wafle przekładane masą kajmakową z tartymi orzechami laskowymi 147

Sprawdzi się wszędzie, dzieci je kochają! A w prostocie siła! Składniki wafle kajmak o smaku waniliowym mleko zagęszczone około 5 łyżek 1 duża łyżka masła pół filiżanki tartych orzechów laskowych lub włoskich  Masę przełóż do rondelka, dodaj masło i mleko zagęszczone. Mieszaj , aż wszystko ładnie się połączy. Na koniec dodaj orzechy. Wymieszaj, i chłodną masą przekładaj wafle. Pokrój

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy krem czekoladowo - orzechowy 121

przecież zapomnieć o tych nieszczęsnych kaloriach... :) Przepis pochodzi z wycinka z bardzo starej gazety - znalazłam go w książce kucharskiej mojej babci. Składniki: 10 dag cukru pudru 6 dag orzechów laskowych (dałam włoskie) 10 dag czekolady (użyłam gorzkiej) 7 dag masła 100 ml mleka kilka krople aromatu rumowego (dodałam od siebie) Orzechy zmielić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć. Dodać

My simple kitchen
Ciasteczka orzechowe 170

Doskonałe, smaczne ciasteczka z orzechów laskowych. Można powiedzieć ,że rozpoczęłam przedświąteczne pieczenie ciasteczek ( nie licząc pierników, które powstały nieco wcześniej). Ciasteczka mogą sobie spokojnie poleżeć do

W kuchennym oknie Ewy
Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 177

posiekanej) lub groszków czekoladowych 100 g mąki orkiszowej 200 g masła z obniżoną zawartością tłuszczu 1/3 torebki cynamonu/przyprawy do piernika 1 łyżka proszku do pieczenia 200 g uprażonych orzechów laskowych i włoskich Dżem malinowy Starta mleczna/gorzka czekolada/groszki czekoladowe Przygotowanie: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mikserem ubijamy cukier i masło, dodajemy żółtka. Mąkę mieszamy ze zmielonymi orzechami, cynamonem, czekoladą

Czarnawisienka
Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 162

posiekanej) lub groszków czekoladowych 100 g mąki orkiszowej 200 g masła z obniżoną zawartością tłuszczu 1/3 torebki cynamonu/przyprawy do piernika 1 łyżka proszku do pieczenia 200 g uprażonych orzechów laskowych i włoskich Dżem malinowy Starta mleczna/gorzka czekolada/groszki czekoladowe Przygotowanie: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mikserem ubijamy cukier i masło, dodajemy żółtka. Mąkę mieszamy ze zmielonymi orzechami, cynamonem, czekoladą

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania