orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:199/257)

Pączuszki na serku waniliowym. 177

octu 3 jajka 1 op cukru waniliowego Wykonanie :   Wszystkie składniki połaczyć ze sobą na jednolita masę. W rondlu rozgrzać olej. Nakładać na olej łyżką porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Smażyć z obu stron do zrumienienia Obsypać obficie cukrem pudrem Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Tydzień w moim telefonie III 91

całym ciężkim tygodniu * ostatnie letnie kwiaty z ogrodu * mój nowy zakup - wrzos z lidla  * nektarynki , granaty i figi  * czerwone winogrona * kominek z woskami Yankee Candle * orzechy włoskie * scena Jarmarku Miodu i Wina  Czekam na Wasze wspomnienia minionego tygodnia

Magiczne Życie Marty
*** Zapachy w moim domu , w mojej kuchni *** Piątki z Yankee Candle SUGARED APPLE / RED APPLE WREATH 90

Apple Wreath  Red Apple Wreath Wosk w czerwonym kolorze z wieńcem z zielonych gałązek sosnowych i jabłuszkami. Zapach słodkich czerwonych jabłek, szczypty cynamonu, syropu klonowego i orzechów włoskich. Szału na mnie nie zrobił, ale warto mieć coś świątecznego

Magiczne Życie Marty
Toscakaka 269

obecną :-) ) na 1 miejscu wśród moich ulubionych ciast! Delikatne i wilgotne ucierane ciasto, a na wierzchu migdały w karmelu, mmmm... niebo w gębie! Z powodzeniem migdały możecie zastąpić np. orzechami włoskimi - taką wersję też już robiłam i kilka osób może potwierdzić, że jest równie wyborna jak oryginał! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Ciastka z płatków owsianych 37287

będzie się lepić do dłoni, ale powinno mieć konsystencję pozwalającą na formowanie ciastek - dla ułatwienia można moczyć dłonie w zimnej wodzie, potem formować z ciasta kulki trochę większe od orzecha włoskiego - kulki spłaszczać tak, żeby powstało ciasteczko grubości około 1-1,5cm - układać na papierze do pieczenia w lekkich odstępach - piec w 180stopniach przez 25 minut - ciastka powinny być zrumienione

Smakołyki Bereniki
Korzenne ciasteczka owsiane 402

mieszamy (najlepiej nożem lub łyżką) - ciasto będzie mocno klejące, ale nie dodajemy więcej mąki, dla ułatwienia przed rozpoczęciem lepienia ciasteczek możemy zanurzać dłonie w zimnej wodzie - formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczając - na talerzyk wysypujemy łyżkę mąki i każde z ciastek lekko oprószamy od spodu, aby nie kleiło się do papieru na blasze - tak uformowane ciastka wykładamy

Smakołyki Bereniki
Owsiane kuleczki z cynamonem bez pieczenia 3255

rozdrobnić blenderem gotową masę - masa będzie bardzo klejąca, więc przed ulepieniem każdej kulki należy maczać dłonie w zimnej wodzie, ułatwi to tworzenie kuleczek - z masy formować kuleczki mniejsze niż orzech włoski, układać na talerzu wyłożonym folią spożywczą lub aluminiową w odstępach od siebie, gdyż będą się kleić, zanim masa zastygnie - gotowe kuleczki owsiane chłodzić 1-2 godziny, przechowywać w lodówce

Smakołyki Bereniki
Spacer. / MIELONE Z ORZECHAMI I KASZĄ MANNĄ. 159

twarzy. Słodka woń jego skóry. Idziemy.   A po spacerze trzeba coś zjeść. Koniecznie.  MIELONE Z ORZECHAMI I KASZĄ MANNĄ. (własna inwencja twórcza.) 500g mięsa mielonego szklanka posiekanych orzechów włoskich 3 jajka 1/2 szklanki bułki tartej kasza manna sól, pieprz, czosnek suszony Wszystkie składniki wymieszałam dokładnie. Kaszy dałam tyle,by masa miała odpowiednią konsystencję. Smażyłam na rozgrzanym oleju

W kuchni Karmel-itki
W piątek, 13-stego. Idealne MLECZNE CIASTECZKA. 190

zbyt szybkie dodanie spowoduje zwarzenie się masy). Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, mleko w proszku, ekstrakt, zmiksować. Na końcu wrzucić kawałki czekolady, wymieszać. Z ciasta robić kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, w odległościach od siebie. Lekko spłaszczyć. Piec w temperaturze 200ºC przez 10 minut. Studzić na kratce. ( ja natomiast podzieliłam ciasto na mniejsze

W kuchni Karmel-itki
W trakcie życiowych zmian. MAŚLANE CIASTECZKA KUKURYDZIANE. 203

pieczenia przesiewam razem. Dodaję miękkie masło i rozcieram dokładnie w palcach, aby powstała sypka mieszanka przypominająca wilgotny piasek. Dodaję pozostałe składniki, wszystko dokładnie zagniatam. Z ciasta formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 3cm odstępach - ciasteczka rosną. Piekę je w 160 stopniach przez 14 minut  (termoobieg). Po upieczeniu zaraz wyciągam z pieca

W kuchni Karmel-itki
Orientalne produkty firmy Ambic. /wpis reklamowy/ 126

Osobiście jestem z nich bardzo zadowolona. Spełniają moje oczekiwania,  widać tym samym, że firma ceni swoich klientów. świeże daktyle rodzynki sułtańskie żurawina suszona szafran anyż gwiazdki   orzechy włoskie   goździki Z czystym sumieniem mogę jedynie polecić firmę Ambic wszystkim, którzy liczą na smaczne produkty wysokiej jakości. Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
CIASTECZKA TAHINI Z KAWĄ. 177

szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka kawy mielonej Miękkie masło ucieram z cukrem i pastą sezamową. Dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane, kawę i zagniatam. Formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układam je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, rozpłaszczam widelcem.  Piekę przez 13 minut w 170 stopniach. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
MAKOWIEC DROŻDŻOWY. 697

świeżych) 1/2 szklanki mleka szczypta soli 1 jajko masa makowa: z  http://www.mojewypieki.com/przepis/masa-makowa 500 g suchego maku 170 g jasnego brązowego cukru 100 g rodzynek 50 g orzechów włoskich posiekanych 3 łyżki miodu 2 łyżeczki aromatu migdałowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka masła, w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej Masa makowa

W kuchni Karmel-itki
Ciemny chlebek z bakaliami 179

wody wsypujemy mąkę, dodajemy ocet i wlewamy rozprowadzone w ciepłej wodzie drożdże. Ciasto mieszamy mikserem około 3-4 minuty. Następnie dodajemy kakao, drobno pokrojone śliwki i morele oraz orzechy włoskie pokruszone na kawałki. Należy dobrze wymieszać ręką. Przykryte lnianą ściereczką ciasto pozostawiamy  do wyrośnięcia na około 30 minut. Keksówki smarujemy masłem, wkładamy do nich ciasto i pieczemy około

Blondynka Gotuje
Mazurek Toffee z Daktylami i Solą Morską 191

ciastem smakuje się świetnie. Trudność jak dla mnie łatwa. Wygląda skomplikowanie? To tylko pozory. Składniki: Spód: 170 g mąki pszennej tortowej 80 g mąki ziemniaczanej lub 120 g orzechów włoskich 50 g cukru 150 g masła zimnego i twardego 1 jajko Sos toffee: 250 ml śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki masła roztopionego 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki cukru trzcinowego Skworcu

Blondynka Gotuje