orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:196/257)

Muffinki bezglutenowe dla miłośników czekolady 168

bezglutenowe dla miłośników czekolady Składniki na 12 sztuk: 1 i 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki sody spożywczej 1/2 szklanki kakao 1/2 szklanki ksylitolu(lub cukru) 1/2 szklanki orzechów mielonych włoskich  50 g posiekanej czekolady gorzkiej 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1 szklanka mleka Jajka ubić w misce z cukrem na puszystą masę(ok. 2-3 minuty) Wlać

FitKot
Granola 231

nigdy się od niej oderwie, a ta- dietetyczna i przede wszystkim zdrowa, jest niesamowita! Jeśli chodzi o przepis to proponuję totalną dowolność, śliwki suszone można spokojnie zastąpić rodzynkami, orzechy laskowe- włoskimi i tak dalej, jak kto woli. To przecież Twoja granola i Twoje wspaniałe, pyszne i zdrowe śniadanie! Taką granolę można przechowywać w szczelnie zamkniętym słoju przez kilka tygodni, także(...)zrobić jej trochę więcej. Składniki na wielki słój mojej granoli: dwie szklanki płatków owsianych pół szklanki suszonej żurawiny pół szklanki suszonych moreli pół szklanki suszonych śliwek  pół szklanki orzechów laskowych  pół szklanki siemienia lnianego pół szklanki migdałów pół szklanki miodu  szczypta cynamonu  Płatki owsiane, siemię lniane, orzechy laskowe i migdały mieszamy w misce z miodem

Mango Papaja
Ofenschlupfer figowo - serowy 161

Almette       3 jajka             rodzynki 0.5 szklanki   1/2 szklanki orzechów (najlepiej włoskie) 1 łyżka masła cukier   3 łyżki  cukier waniliowy 1 opakowanie           Bułki namoczyć w mleku(...)figi.  Jajka ubić z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym i dodać do nich serek. Do masy jajeczno - serowej dodać bułkę, figi, orzechy, rodzynki. Masę przełożyć do żaroodpornych foremek i piec w 170 C przez 30 minut. Podawać na gorąco. Jako dodatek można dodać  lody

Jadło i czytadło
Owsiane ciasteczka orzechowe 190

Owsiane ciasteczka orzechowe Składniki: 1 łyżka mąki 2     łyżki otrębów owsianych 2 szklanki płatków owsianych 100 g dowolnych orzechów (użyłam pecan) 5 łyżek zmielonych na mączkę orzechów (migdałów, włoskich lub laskowych) garść rodzynek (opcjonalnie) 4 łyżki miodu lub innego słodzika kilka kropel aromatu migdałowego 4 łyżki odtłuszczonego masła orzechowego (można użyć również standardowego) 30 g czekolady 1/5 szklanki(...)proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody 1 jajko Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy na mączkę. Nie muszą być idealnie zmielone, jednak większość powinna być rozdrobniona. Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. Orzechy siekamy na mniejsze kawałki, możemy je również zmielić ale tak aby pozostały większe cząstki. Czekoladę również kroimy na małą kosteczkę. Orzechy oraz czekoladę dodajemy do suchych składników. Do miski dodajemy

Mania Gotowania
Rogale marcińskie 1107

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rogale marcińskie przygotowywane są w Poznaniu z okazji dnia św. Marcina, który przypada na 11 listopada. Zrobione

Marta Gotuje
domowe musli z miodem 177

oleju kokosowego, lub masła ( płatki staną się bardziej chrupiące) około 350-450 g wymieszanych ulubionych orzechów i bakalii (ja użyłem pomieszanych suszonych śliwek, fig, żurawiny, rodzynek, orzechów laskowych, włoskich i migdałów)  ewentualnie 5-6 łyżek syropu daktylowego ( dodaje niezwykle ciekawego posmaku i aromatu) sposób wykonania Blachę z piekarnika wykładamy pergaminem i  wsypujemy na nią płatki, polewamy połową(...)minut do piekarnika  nagrzanego do 170 stopni ( pamiętając o tym, by co 5-7 minut przemieszać płatki). W tym czasie nożem siekamy nasze orzechy i suszone owoce. Teraz wyjmujemy płatki, dodajemy do nich posiekane bakalie, resztę miodu, oraz syrop daktylowy, znów mieszamy i wstawiany do piekarnia jeszcze

Miód i pieprz
Ciasteczka owsiane, najlepsze! (bez jajek) 283

tego czasu piekłam je już wielokrotnie i wypracowałam ich swoją najlepszą wersję. Bardzo polecam bo to są najlepsze ciasteczka owsiane. :) W zależności od upodobań można dodać dowolne bakalie: orzechy laskowe, włoskie/migdały/żurawina itp. Ciasteczka owsiane (bez jajek) PRZEPIS Temperatura piekarnika: 180 o C Czas pieczenia: 12-15 min. Składniki 250g miękkiego masła roślinnego (najlepsze) 1,5 łyżki(...)łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. rodzynek (najlepiej w czekoladzie) 1,5 szklanki płatków owsianych kilka kropel zapachu waniliowego 3 łyżki sezamu 50g orzechów laskowych (opcjonalnie) 50g pokrojonej czekolady (opcjonalnie) Przygotowanie Masło utrzeć mikserem z cukrem, zapachem, sodą i proszkiem do pieczenia na puszystą masę. Dodać jogurt i ponownie dokładnie wymieszać. Dodawać kolejno płatki owsiane

coolinarnastrefa.blogspot.com
Strucla z makiem 148

dwie strucle o długości około 40 cm : Masa makowa: 1 puszka masy makowej (850 g) - ja użyłam Dr. Oetkera garść  rodzynek - sparzonych wrzątkiem i odsączonych garść posiekanych orzechów włoskich garść posiekanych suszonych moreli 2 łyżki miodu   Ciasto: 500 g mąki pszennek 50 g drożdży 125 g margaryny 250 ml mleka 150 g cukru pudru 3 jajka(...)jajek ubić na sztywną pianę. Mleko lekko podgrzać. Roztopić margarynę.   Gotową masę makową z puszki przełożyć do miski. Dodać łyżkę ubitej piany z białek, miód, orzechy, rodzynki i morele, wymieszać.   Przygotować rozczyn: drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru pudru, 1 łyżką mąki, 3 łyżkami letniego mleka. Przykryć ściereczką i odstawić na około 15 minut z ciepłe

cucinare
Strucla z orzechami i cynamonem 143

mąki pszennej 1 jajko 150 ml mleka 45 g cukru 4 g cukru waniliowego 50 g miękkiego masła 1/2 łyżeczki soli 7 g suchych drożdży Nadzienie: 100 g orzechów (laskowych, włoskich lub pekan) sok z 1/2 cytryny 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Kruszonka: 50 g masła 10 łyżek mąki 4 łyżki cukru cukier(...)sól i wyrabiamy miękkie, elastyczne ciasto. Odstawiamy przykryte do podwojenia objętości w ciepłe miejsce (np do piekarnika nagrzanego do 35 st. C) na około 1,5 godz. Przygotowujemy nadzienie. Orzechy rozdrabniamy w kielichu blendera, wsypujemy do miski. Dodajemy cynamon, sok z 1/2 cytryny, miód, ekstrakt z wanilii. Wszystko razem mieszamy. Wyrośnięte ciasto wyjmujemy, krótko wyrabiamy i wałkujemy na grubość około

Smakowity Blog Kulinarny
Orzechowiec 160

szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 0.25 l) 2/3 szklanki cukru 150 g masła 2 jajka 2 łyzki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej   Orzechowa warstwa : 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu   Masa : 3 szklanki mleka 250 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem słoik dżemu truskawkowego Wykonanie : Masa(...)wykładamy w dwie jednakowej wielkości formy wyłożone papierem do pieczenia. Orzechowa warstwa : Masło z cukrem i miodem zagotować i gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodać posiekane orzechy i gotować jeszcze chwilę. Przygotowaną mase rozłożyc równomiernie na jednej z blach z ciastem. Każdy placek piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Masa cd : Masło utrzeć

cucinare
Czarno - biały tort 233

Przed wczoraj obchodziłam urodziny i własnie z tej okazji postanowiłam sobie sprawić torcik. Strasznie podobają mi się biało czarne torty dlatego też mój urodzinowy był w

Krakowskie smaki Ani
Keks 139

kwadratową blaszkę o wymiarach 21 x 21 cm : 500 g suszonych moreli pokrojonych na małe kawałeczki (ja użyłam około 350 g) 125 rodzynek (najlepiej złotych, sułtanek) 250 g orzechów włoskich, posiekanych  250 g mąki pszennej tortowej, przesianej 250 g miękkiego masła niesolonego 250 g cukru pudru skórka starta z 2 pomarańczy skórka starta(...)Wykonanie : Piekarnik nagrzać do do temperatury 160 stopni (ja piekę w termoobiegu więc odejmuję około 30 stopni). Formę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wymieszać morele, rodzynki, orzechy z 30 g mąki. Mikserem utrzeć masło z cukrem pudrem na puszysty krem (ubijać przez 8 minut). Dodać skórkę z pomarańczy i cytryny, następnie dodawać po jednym jajku, cały

cucinare
Na różowo, czyli malinowa owsianka 180

Jak widać owsianki zagościły u mnie na dobre. Tutaj z malinkami, które już się pojawiły, ale poza sezonem używam mrożonych i jem tę owsiankę cały rok

Corner With Recipes
Murzynek 146

Dzisiaj zapraszamy Was na murzynka Dodatkowo chcielibyśmy się pochwalić, że nasz przepis można było znaleźć w sobotnim dodatku Gazety Krakowskiej Ciasto: - 1 jajko - 200 g cukru

Kuchenne Wariacje
Mazurek z płatków owsianych 178

jajka 100 g cukru 2 łyżki mleka ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki esencji migdałowej Lukier czekoladowy: 100 g cukru 1 białko 30 g kakao sok z ½ cytryny Do przybrania: Orzechy laskowe, włoskie, Migdały, oraz inne suszone bakalie Sposób wykonania: Przygotować ciasto: Płatki zarumienić na patelni lub w piekarniku, ostudzić i wymieszać z mlekiem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości(...)temperaturze 190 stopni C. Przygotować polewę: 1 białko ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej piany dodać sok z cytryny i kakao. Ostudzone ciasto polukrować i udekorować orzechami, migdałami, suszonymi owocami i pomarańczami. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję