orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:203/257)

Wegańskie babeczki orzechowe 130

odsączyć i z miksować na gęstą pastę) 1 mocno dojrzały banan 1/2 szklanki dowolnego roślinnego mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka cynamonu Polewa karmelowa: 2 garście orzechów (ziemne, włoskie, migdały) 2 łyżki miodu lub syropu daktylowego 1 łyżka cukru (u nas trzcinowy nierafinowany) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Do pierwszej

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto orzechowe z gruszkami i żurawiną 142

dobre. Serdecznie polecamy ten przepis. Składniki: - 2 pełne szklanki mąki tortowej - 200g miękkiej margaryny - 3/4 szklanki cukru pudru - 3 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka rozdrobnionych orzechów (użyłam włoskich i laskowych) - około 60g żurawiny - 4 gruszki Sposób przygotowania: Margarynę ucieramy mikserem z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy po jednym jajku nie przestając miksować. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia

Pan i Pani Smith w kuchni
1562. Bajaderka 179

Bajaderka to dobry sposób na wykorzystanie suchego lub nieudanego ciasta..dodatki są dowolne...orzechy , rodzynki, wiórki itd. 50 dkg dowolnego ciasta  150 ml mleka 2

Moje domowe kucharzenie
14. Muffinki pełne orzechów 146

muffinki te zawierają ogrom zdrowych i potrzebnych nam ważnych składników odżywczych, a nie puste kalorie.  Mi wyszło 13 babeczek, jedna ma ok. 45g = 185kcal . Składniki: - 200g mieszanki orzechów (dałam włoskie, nerkowce, laskowe i migdały) - 70g mąki ryżowej - 60g masła - 30g płatków jęczmiennych - 20g otrębów owsianych - 10g lnu mielonego - 3 jajka - 2 łyżki ksylitolu - 1 łyżka mąki z amarantusa

Be Fit Be Strong
Fitness deser z gruszkami i jabłkami pod kruszonką z płatków owsianych i orzechów z nutą waniliową. 166

duże jabłka pokrojone w ósemki i na poł -kilka listków bazylii posiekanej -dwie łyżki miodu -1/4 kostki masła -4 duże garście płatków owsianych pszennych -1 garść:orzechów laskowych, włoskich, migdałów (zagniecione w moździerzu) -1 garść słonecznika -ziarna z 1/2 laski wanilii Odsączone jabłka i gruszki wrzucamy na patelnię bez tłuszczu, smażymy kilka minut, gdy puszczą sok, dorzucamy bazylię. Odstawiamy

BaRepas
Cranberry Noël 159

łyżeczki esencji waniliowej lub 1 torebka cukru z wanilią1/3 łyżeczki soli2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mleka1/3 szklanki siekanych pistacji1/3 szklanki siekanych orzechów laskowych (można użyć dowolnych orzechów, np. włoskich, pekan, nerkowców)3/4 szklanki suszonej żurawinyWYKONANIE:Miękkie masło utrzyj w misce z cukrem, esencją lub cukrem z wanilią na puszystą masę.Dodaj do niej mleko i sól oraz mąkę

Słodko-Słony Świat Ilony
Power batony, Vintage Wedding Cake (Seinfeld) 182

Inspiracja od Anny Lewandowskiej . Bardzo smaczne i przy okazji zdrowe, dorzuciłam jeszcze do batonów 3 łyżki niezmielonych wiórek kokosowych. Składniki: 1 szklanka orzechów (dałam włoskie, mogą być nerkowce, migdały) 1 szklanka wiórek kokosowych 1/3 szklanki oleju kokosowego + kilka łyżek (dałam z pestek winogron) 6 łyżek kakao 4 łyżki świeżo parzonej kawy 5-6 łyżek słodziwa – np. miodu/ słodkiego syropu

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto orzechowe z czekoladą, masą kajmakową na cieście francuskim 186

czekolady i masy kajmakowej, lekkość bezy i nutę orzechową.    SKŁADNIKI (na formę 24 cm) 1 opakowanie ciasta francuskiego Masa: 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki posiekanych orzechów (użyłam włoskie) 1/2 tabliczki posiekanej gorzkiej czekolady 3 białka ok. 1/2 szklanki cukru 1 mała puszka masy kajmakowej WYKONANIE Formę wykładamy ciastem francuskim (zostawiamy odrobinę ciasta, by udekorować wierzch) nakłuwamy(...)widelcem i podpiekamy chwilę w temperaturze 200 stopni, aż się lekko zarumieni.  Na podpieczone ciasto wsypujemy orzechy i czekoladę, a z wierzchu smarujemy masą kajmakową. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Ubitą pianę mieszamy z płatkami owsianymi i wykładamy na wierzch. Na koniec przystrajamy pozostawionymi paskami francuskiego ciasta. Pieczemy w temp. 190 stopni około 20 minut (do czasu

Zofiana
Ciasto z orzechami i jabłkami (Siostry Anastazji) 841

naprawdę smaczne.  Ktoś z Was je robił z 16 jabłek?     Składniki: 6 jabłek (w książce 16) 2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 szklanki pokrojonych orzechów (dałam włoskie) 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody   Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w kostkę (najłatwiej obrane jabłka ponacinać do ogryzka w kostkę, a potem(...)ścinać z wierzchu plastrami).  Włożyć do miski i zasypać cukrem.  Odstawić na godzinę. Do jabłek dodać żółtka, orzechy, mąkę, sodę i proszek.  Dokładnie wymieszać.  Białka ubić na sztywno.  Delikatnie wymieszać je z masą jabłkową.  Formę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Piekarnik rozgrzać do 170 - 180 stopni.  Ciasto przełożyć

Sto kolorów kuchni
Muffinki bezglutenowe dla miłośników czekolady 133

bezglutenowe dla miłośników czekolady Składniki na 12 sztuk: 1 i 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki sody spożywczej 1/2 szklanki kakao 1/2 szklanki ksylitolu(lub cukru) 1/2 szklanki orzechów mielonych włoskich  50 g posiekanej czekolady gorzkiej 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1 szklanka mleka Jajka ubić w misce z cukrem na puszystą masę(ok. 2-3 minuty) Wlać

FitKot
Granola 198

nigdy się od niej oderwie, a ta- dietetyczna i przede wszystkim zdrowa, jest niesamowita! Jeśli chodzi o przepis to proponuję totalną dowolność, śliwki suszone można spokojnie zastąpić rodzynkami, orzechy laskowe- włoskimi i tak dalej, jak kto woli. To przecież Twoja granola i Twoje wspaniałe, pyszne i zdrowe śniadanie! Taką granolę można przechowywać w szczelnie zamkniętym słoju przez kilka tygodni, także(...)zrobić jej trochę więcej. Składniki na wielki słój mojej granoli: dwie szklanki płatków owsianych pół szklanki suszonej żurawiny pół szklanki suszonych moreli pół szklanki suszonych śliwek  pół szklanki orzechów laskowych  pół szklanki siemienia lnianego pół szklanki migdałów pół szklanki miodu  szczypta cynamonu  Płatki owsiane, siemię lniane, orzechy laskowe i migdały mieszamy w misce z miodem

Mango Papaja
Ofenschlupfer figowo - serowy 127

Almette       3 jajka             rodzynki 0.5 szklanki   1/2 szklanki orzechów (najlepiej włoskie) 1 łyżka masła cukier   3 łyżki  cukier waniliowy 1 opakowanie           Bułki namoczyć w mleku(...)figi.  Jajka ubić z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym i dodać do nich serek. Do masy jajeczno - serowej dodać bułkę, figi, orzechy, rodzynki. Masę przełożyć do żaroodpornych foremek i piec w 170 C przez 30 minut. Podawać na gorąco. Jako dodatek można dodać  lody

Jadło i czytadło
Owsiane ciasteczka orzechowe 161

Owsiane ciasteczka orzechowe Składniki: 1 łyżka mąki 2     łyżki otrębów owsianych 2 szklanki płatków owsianych 100 g dowolnych orzechów (użyłam pecan) 5 łyżek zmielonych na mączkę orzechów (migdałów, włoskich lub laskowych) garść rodzynek (opcjonalnie) 4 łyżki miodu lub innego słodzika kilka kropel aromatu migdałowego 4 łyżki odtłuszczonego masła orzechowego (można użyć również standardowego) 30 g czekolady 1/5 szklanki(...)proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody 1 jajko Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy na mączkę. Nie muszą być idealnie zmielone, jednak większość powinna być rozdrobniona. Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. Orzechy siekamy na mniejsze kawałki, możemy je również zmielić ale tak aby pozostały większe cząstki. Czekoladę również kroimy na małą kosteczkę. Orzechy oraz czekoladę dodajemy do suchych składników. Do miski dodajemy

Mania Gotowania
Wegańskie Banoffee Pie - bez cukru i mąki 146

smakuje rewelacyjnie.  Moim zdaniem lepiej niż oryginalna wersja , która jest zdecydowanie za słodka.  Przepis pochodzi od erVegan .     Składniki: spód: 1 ½ – 2 szklanki orzechów (dałam włoskie, laskowe i migdały) 10 – 15 sztuk namoczonych daktyli * (dałam 15 sztuk ) szczypta soli i odrobina wody masa kajmakowa: 2 szklanki daktyli * 1 spora łyżka masła orzechowego(...)przez całą noc 1- 2 łyżki soku z cytryny kakao do posypania     Wykonanie:  Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na około 10 - 15 minut.   Orzechy zmiksować dość drobno. Dodać 15 sztuk namoczonych daktyli i ponownie razem zmiksować.  Dodać łyżkę - dwie wody z moczenia daktyli tak, żeby masa dała się formować.  Formę

Sto kolorów kuchni

Proponowane wyszukiwania