orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:169/257)

Jabłko z bakaliami 144

odświętnie można pokusić się na  przygotowannie go w sposób nieco odmienny ...... Składniki: /2 porcje/ 2 jabłka po 2 łyżki  grubo pokrojonych bakalii /migdały, orzechy włoskie, / rodzynek, żurawiny. 2 łyżki miodu sok z 1 pomarańczy  Po ¼  łyżeczki cynamonu,  mielonych gożdzików, imbiru i  kardamonu Wykonanie:  Jabłka umyć i wydrążyć  miąższ  pozostawiając

Zakamarki mojej kuchni
jabłka nadziane bakaliami 170

kolacji. Świetnie sprawdzi się jako deser. Zdrowe i pożywne! Nabite bakaliami w zalewie miodowo – cytrynowej z cynamonem. Dla mnie super! SKŁADNIKI 4 szt. dużych jabłek 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych 3 łyżki posiekanych migdałów 8 szt. pokrojonych śliwek suszonych łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki rodzynek łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny cynamon PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzać

zabawa smakiem
owsiane ciasteczka z kokosem 221

puszystą masę, dodać jajko, olej i kontynuować ucieranie. Wsypać resztę składników i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć je łyżką. Układać na blasze w sporych odstępach. Piec ok. 15 min. do zarumienienia ciastek. Po wyjęciu chwilę ostudzić i zdjąć z blachy. PORCJE

zabawa smakiem
Make cooking easier - książka inna niż wszystkie 183

brzoskwiniowym - domowe gofry z truskawkami - jajecznica z twarogiem i kminkiem Obiady: - knedle ze śliwkami i cynamonem - placuszki z cukinii ze szparagami - domowe lasagne z mozzarellą Desery: - krucha tarta z orzechami włoskimi - puszyste serniczki cytrynowe na zimno - czekoladowy pudding Przepisy z tej książki może przygotować w domu każdy. Nie wymagają specjalnych umiejętności ani specjalistycznego sprzętu. To książka, która nie tylko poszerzy

Szefowa kuchni
Granola bananowa 180

jogurtu, na drugie śniadanie.  Do powtórzenia na pewno.   Naczynia kupiłam w sklepie Westwing Home & Living   Składniki: 475 g płatków owsianych (zwykłych lub górskich) 75 g orzechów włoskich 75 g ziaren słonecznika 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki soli 30 g oleju kokosowego 3 łyżki miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Sto kolorów kuchni
Dieta na stawy 159

truskawki, jagody oraz borówki. Produkty pełnoziarniste, kasze, rośliny strączkowe. Bogactwo witaminy E, witamin z grupy B (łagodzące stres, który ma negatywny wpływ na zmiany mazi stawowej) oraz błonnika. Orzechy(włoskie, laskowe), pestki (siemię lniane, pestki dyni). Przyprawy eliminujące stany zapalne: czosnek, goździki, imbir, kurkuma, anyż, cynamon, bazylia, tymianek, mięta, szałwia oraz  majeranek. Ponad to należy dbać o : urozmaicenie

Życie na widelcu
Kofty indyjskie 161

mieszamy i odstawiamy na bok. 2. W misce łączymy puree, ser, kmin rzymski, szczyptę soli i 2 łyżki mąki. Zagniatamy na jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kuleczki mniejsze od orzecha włoskiego (mi wyszło 21 kuleczek), każdą obtaczamy w odrobinie mąki. W garnku rozgrzewamy olej do ok. 160 stopni. Kuleczki smażymy partiami, odsączamy na ręczniku papierowym.  3. Na 3 talerze

My Culinary Art
Sałatka z brokułem, pomidorami, fetą i orzechami włoskimi 270

bomba witaminowa na przedwiośniu. Pijemy czystek [ klik ] i jemy pyszne i zdrowe sałatki a wirusy nas nie zastraszą. Zapraszam i gorąco polecam. Sałatka z brokułem, pomidorami, fetą i orzechami włoskimi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Brownie z cukinią 137

wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Nagrzać piekarnik do 175 stopni i piec ok. 30 - 40 min. Wystudzić i kroić. Można dodatkowo polać z góry czekoladą i posypać orzechami włoskimi. Smacznego

pink envelope
Maślane ciasteczka - bałwanki 158

cukrem na puszystą masę. Dodać proszek do pieczenia, mleko, sól, jajko i wymieszać do połączenia się składników. Na sam koniec wsypać mąkę i zmiksować. Z masy wyrabiać kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (zachowując duże odstępy pomiędzy nimi) i lekko je spłaszczyć. Nastawić piekarnik na 180 stopni. Piec ok. 10 minut.(do złotego koloru). Ciasteczka

pink envelope
AMERICAN COOKIES – KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 258

wypełnione po brzegi czekoladą. W smaku przypominają nasze ” pieguski „. Idealne zarówno na słodką przekąskę , jak i np, drugie śniadanie w szkole. Czekoladę śmiało można zastąpić posiekanymi orzechamiwłoskimi … ziemnymi … rodzynkami , żurawiną albo innymi ulubionymi bakaliami. Robi się je niesamowicie szybko i tak samo szybko znikają! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok. 15-20 sztuk ) * masło

Ostra na Słodko
Janek Tym i ciasteczka 204

jednolitą masę. Dodajemy jajko i ponownie mieszamy. Dodajemy suche składniki i szybko wyrabiamy ręką albo mikserem. Dodajemy czekoladę i tymianek i dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczone układamy na blasze (z tej porcji wychodzą około dwie blachy). Zostawiamy dość dużo miejsca pomiędzy ciastkami. Wierzch ciastek posypujemy solą- w oryginale to była fleur

les mirabelles
Gruszkowe z bakaliami czyli "Redemption Cake" 162

łyżeczki sody 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/3 łyżeczki mielonych goździków 130ml oleju 160g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 jajko 1 żółtko 60g grubo siekanych orzechów włoskich 100g rodzynek Piekarnik nastawiamy na 180*C, kratkę umieszczamy na najniższym poziomie. Dno 20cm okrągłej formy wykładamy papierem do pieczenia (nasza forma ma 23cm i ciasto było trochę niższe

les mirabelles
Moja poranna owsianka i kilka polskich filmów 133

łyżki płatków owsianych ½ szklanki mleka lub wody 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżeczka sezamu 1 łyżeczka pestek słonecznika lub dyni kilka owoców suszonej żurawiny lub rodzynek kilka orzechów włoskich (lub innych) opcjonalnie: mak Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Qlinarnie i Qlinarnie
Jarmużowa sałatka i surówka, DKF 199

planach jeszcze pesto i pieczone pierogi z jarmużem. Na zdjęciu (znalezione na necie i zrobione przez mojego tatę-mistrza surówek): wegetariańska surówka (jarmuż, jabłka, ogórki kiszone, prażone orzechy włoskie, sos jogurtowy z sokiem cytrynowym) i wegańska sałatka (ugotowany a później podsmażany jarmuż z jabłkiem, odrobiną mąki i oleju). Obok kotlet owsiany i puree ziemniaczane. Rzeszowski WDK na ul. Okrzei

Qlinarnie i Qlinarnie