szklanki rodzynek - 0,5 szklanki pokrojonych daktyli - 0,5 szklanki pokrojonych moreli - 0,5 szklanki pokrojonych fig - 0,5 szklanki pokrojonych śliwek - 0,5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich 3 jajka (dałam Mki) 1,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka wrzątku Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie bakalie do miodu dodajemy wrzątek, mieszamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSpód: 2 jajka 3 łyżki otrębów firmy Kupiec (2 łyżki pszennych + 1 łyżka żytnich) 1 łyżeczka kakao 0,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki proszku do p. garść pokrojonych orzechów włoskich stewia wg. smaku (dałam 2 łyżki) Masa serowa: 500g sera białego chudego Emilka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 2 jajka stewia wg. smaku (dałam
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpszennym makaronem, natomiast ja przygotowałam wersję z lanymi żytnimi kluskami BOMBA <3 Składniki (1 porcja): 4 łyżki domowej masy makowej (zaparzony i zmielony mak + olejek migdałowy + miód + orzechy włoskie + rodzynki + migdały) kluski - 2 łyżki mąki żytniej do wypieku chleba - 2 łyżki mleka - 1 jajko - 0,5 łyżeczki stewii Sposób przygotowania: Składniki na kluski mieszamy wylewamy przy pomocy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćfirmy Kupiec 2 łyżeczki proszku do piezenia 3 łyżki miodu 2 łyżki kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego (dość gęstego, użyłam Toli z biedronki) opcjonalnie garść rodzynek i garść pokrojonych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki (oprócz banana) banana kroimy w drobną kostkę wykładamy po łyżce ciasta do silikonowych papilotek na ciasto kładziemy banana
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszklanki płatków owsianych firmy Kupiec 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki cynamonu 4 łyżki miodu lub innego słodzidła 3 łyżki serka homogenizowanego 3 jajka opcjonalnie orzechy włoskie (ja niestety nie miałam więc nie dałam;) Sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki wykładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy przez około 35 minut w temp
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćduże jajko 2 łyżki przemielonych płatków owsianych 2 łyżki odtłuszczonej mąki migdałowej około 0,5 szklanki mleka 1/3 łyżeczki sody około 1 łyżeczka syropu z agawy olej z orzechów włoskich firmy Oleofarm do posmarowania gofrownicy jako dodatek jogurt naturalny oraz domowy dżem Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy na około 5 minut w tym czasie rozgrzewamy gofrownice
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćalternatywa dla sklepowych batoników musli. Zaraz po upieczeniu przepysznie chrupiące, na następny dzień lekko miękną. mniam mniam mniam ;) Składniki (około 24 kawałki): 100g płatków owsianych 25g otrębów owsianych 25g orzechów włoskich 25g migdałów 60g rodzynek 40g żurawiny 80g suszonych moreli 25g sezamu 20g słonecznika łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki syropu z agawy 100ml mleka 75ml wody jajko
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjako przekąska dla dzieci do szkoły? Lepsze zdjęcia dodam jutro kiedy będę robić im sesję w świetle dziennym ;) Składniki (na około 24 ciastka): 80g ciemnej czekolady z tagatozą 60g orzechów włoskich 40g płatków owsianych 40g płatków żytnich 25g oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki 40g płatków jęczmiennych 100g daktyli łyżeczka mielonej wanilii skworcu jajko 90g mąki migdałowej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszklanka otrębów pszennych szklanka lnu mielonego firmy Oleofarm 5 łyżek domowej przyprawy do piernika 0,5 łyżeczki amoniaku czubata łyżka kakao 2 jajka 2 łyżki oleju z orzechów włoskich firmy Oleofarm 0,5 szklanki płynnego miodu 3 łyżki mleka 5 łyżek ksylitolu Sposób przygotowania: Miód, ksylitol, olej i żółtka ucieramy mikserem otręby i płatki owsiane
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćktoś za sponsorować lustrzanki? :) Składniki (jedno ciastko)/około 225kcal/: 10g lnu mielonego firmy Oleofarm 10g płatków żytnich 10g czekoladowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 85% Whey Protein 5g orzechów włoskich 50g dojrzałego banana Sposób przygotowania: Banana rozduszamy widelcem i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy tak powstałą masę przekładamy na talerzyk i wstawiamy na około 2 minuty do mikrofali (jeśli
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprzekładamy do miski, dodajemy śmietanę i roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy posiekaną żurawinę, mieszamy. Dodajemy ryż i całość dokładnie mieszamy. Ręce natłuszczamy olejem. Z powstałej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i opcjonalnie obtaczamy w kakao. Gotowe schładzamy w lodówce
Domowy Smak Jedzeniałyżkę gęstej śmietany - ja obyłam się bez, choć mikser już mocno protestował . Na końcu dorzucić pokrojoną w kostkę czekoladę i wymieszać łyżką. Z masy ciasteczkowej formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać i rozpłaszczyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - z achować ok. 2-3cm odstępy z każdej strony, gdyż ciastka się „rozpłyną” w pieczeniu . Piec w temp. 180C
Grunt to przepis!płatki orkiszowe przypominają znane z dzieciństwa Kangusy - oczywiście tysiąc razy zdrowsze :) Zapraszam :) Składniki : 4 łyżki płatków żytnich 200 ml mleka kilka truskawek, pokrojonych w kostkę 1 łyżeczka cynamonu orzechy włoskie Płatki umieścić w garnku. Zalać mlekiem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. 5 minut przed końcem dodać pokrojone truskawki i cynamon. Gotować kolejne 5 minut do odparowania
Chocolate Muffin Blogostudzić. Wlać do miski z suchą mieszanką, dodać rozmieszane trzepaczką jajka i dłonią wyrobić ciasto. Schłodzić do momentu aż będzie można formować z masy ciastka. Następnie formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, dłonią spłaszczać delikatnie ciastka. Dla ułatwienia można zmoczyć sobie ręce zimną wodą. Ciasteczka piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez
Czerwień i błękitminut w lodówce. Jeśli zagnietliśmy ciasto w maszynie (nie ogrzało się od ciepła rąk), przechodzimy do następnego kroku. Z ciasta odrywamy po małym kawałku i toczymy kulki wielkości małego orzecha włoskiego (wychodzi ok. 30-35 kulek). Kulki wkładamy do lodówki w celu schłodzenia, na około 15 minut. Włączamy piekarnik i nastawiamy temperaturę na 180°C z termoobiegiem
Poezja smaku