orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:154/257)

Orzechowy mix lodów domowych 135

tygodni temu własnej twórczości lodowej – przygotowałam już domowe lody straciatella i mocno czekoladowe lody domowe, tym razem wykorzystałam orzechy dostępne w szafce z dodatkami do wypieków: orzechy pistacji, orzechy włoskie, migdały a także rodzynki i standardowo czekoladę. W mojej szafce zawsze jest czekolada do wypieków, a […] The post Orzechowy mix lodów domowych appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Smoothie owocowe 96

szklanka malin (użyłam mrożonych) 1/2 szklanki jagód (użyłam mrożonych) 1/2 szklanki mleka 1 jogurt naturalny (180g) cukier wg uznania (u mnie 1 łyżeczka stewii) kilka sztuk mocno rozdrobnionych orzechów włoskich 1 łyżka otrębów owsianych  W zależności od potrzeby owoce wcześniej rozmrozić. Mój blender ma duża moc, więc ja ich nie rozmrażałam. Dzięki temu moje smoothie było przyjemnie chłodne :) Wszystkie

Moja Galeria Smaku
Ciastka owsiane z olejem kokosowym 149

oleju kokosowego House of Asia ( De Care ) Olej kokosowy rozpuścić. Wsypać do niego resztę składników i dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego (lub większe). Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Przechowywać w zamkniętym pojemniku

My simple kitchen
Pszenny chleb razowy z miodem, orzechami i jabłkiem 148

Kucharskiego: „Chleb, domowa piekarnia". Polecam! Składniki: 400 ml wody 20 g drożdży 3 łyżki miodu wielokwiatowego 400 g mąki pszennej razowej 200 g mąki pszennej typ 750 100 g orzechów włoskich 150 g startych na grubych oczkach kwaśnych jabłek 1 łyżeczka soli Przygotowanie: 1. Zaczyn: Drożdże wymieszać ze 100 ml wody. Dodać 100 g mąki pszennej typ 750 oraz miód

Nastoletnie Wypiekanie
Zdrowe krakersy pomidorowo-bazyliowe z serkiem kremowym 144

łyżki sezamu 3 łyżki wody 1/4 łyżeczki soli Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy łyżką, a następnie zagniatamy ciasto(nie powinno być zbyt lepkie). Odrywamy po kawałku wielkości orzecha włoskiego, formujemy kulkę i dość mocno spłaszczamy(im cieńsze, tym bardziej chrupiące). Pieczemy w 180 stopniach ok. 25-30 minut, aby nie były w środku miękkie. zdjęcia oczywiście były nadzorowane przez

FitKot
Granola 136

szklanki ulubionych płatków błyskawicznych ( u mnie: orkiszowe ) 1 szklanka dozwolonych pestek ( u mnie: orzechy włoskie i laskowe, słonecznik i siemę lniane ) 0,5 - 1 szklanka pokrojonych owoców suszonych - najlepiej niesiarkowanych ( u mnie: żurawina, rodzynki i śliwka ) 3 łyżki oleju 100 ml miodu majowego W dużej misce wymieszać płatki z pestakami. Olej połączyć z miodem i wlać do płatków. Porządnie wymieszać

Atlas Smaków
Szwedzkie klopsiki 146

Okruszki chleba odsączyć i przełożyc do miski. Do chleba dodać mięso oraz resztę składników, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę, uformować w dłoni kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i obsmażyć klopsiki na złoto. Zdjąć z patelni. Rozpuścić na niej kolejną łyżkę masła, dodać mąkę - rozprowadzić je dokładnie, zalać bulionem, mieszać

Atlas Smaków
Kruche ciasteczka kokosowe 148

najwyższe obroty. Następnie dodać mąkę, sól i zmniejszyć obroty miksera, wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe, lawendę (niekoniecznie) i znów wymieszać (można rękoma). 3. Z ciasta formować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Proszę między ciasteczkami zachować odstępy. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 15 minut, aż się przyrumienią. 4. Ciasteczka

Mała Cukierenka
Waniliowe ciasteczka z jagodami 161

dodajemy stopniowo wymieszaną z budyniem mąkę i jeszcze chwilę ucieramy mikserem. Odkładamy mikser i ugniatamy ciasto przez chwilę ręką, tworząc kulę. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kulki (wielkości orzecha włoskiego), lekko spłaszczamy i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. W każde ciasteczko wciskamy dowolną ilość jagód (u mnie po 3 sztuki). Jagody powinny być wcześniej schłodzone w lodówce

Słodkie okruszki
Sałatka chrzanowa 10526

jest tylko akcentem, choć dałam cały mały słoiczek chrzanu, jest pyszna, polecam. Dodając więcej śmietany uzyskamy sos, którym z powodzeniem możemy polać np. ugotowane jajka. Można również dodać posiekane orzechy włoskie, sałatka, nabierze wtedy bardzo oryginalnego posmaku. Składniki: 2 słoiczki selera konserwowego 3-4 jabłka puszka kukurydzy mały słoiczek tartego chrzanu 4-5 ugotowanych jajek 6-7 łyżek

na moim stole...
Labneh marynowany w przyprawach i oliwie 168

obtoczenia: oregano papryka wędzona tymianek pieprz kolorowy posiekane oliwki Do zamarynowania: oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku  Serek wymieszać z solą i przyprawami. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Do środka można włożyć oliwkę. Obtaczać w tymianku, oregano, papryce i pieprzu kolorowym. Do słoika nalać oliwę do połowy wysokości i wrzucić czosnek. Ułożyć kulki serowe, jedne na drugich i zalać

Chocolate Muffin Blog
MUFFINY Z JABŁKAMI 89

mąki 3/4 szklanki cukru 0,5 łyżeczki cynamonu 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 150 ml oleju 100 ml mleka 1 duże jabłko migdały lub orzechy włoskie do dekoracji Przygotowanie: Jabłko ubrać i w drobną kostkę pokroić. Przygotować sobie dwie miski. Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. W drugiej misce ubić jajka

Ciastka - domowe słodkości
Marlenka 2598

budyniu. Powstała masa będzie dość płynna. Nadmiar wilgoci wchłonie ciasto Upieczone, wyrównane i wystudzone blaty smaruj masą. Wierzch ciasta również posmaruj masą i posyp go posypką zrobioną ze zmielonych orzechów włoskich, skrawków ciasta i wiórków czekolady. Ciasto odstaw na około 12 godzin (najlepiej na noc), aby blaty zmiękły. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
CIASTECZKA Z KLEIKU RYŻOWEGO 157

każdym dodaniu, aż do połączenia. Następnie dodajemy pozostałe składniki: kleik, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i sezam. Chwilę ucieramy całość. Z| powstałej masy  formujemy kulki wielkości  orzecha włoskiego i układamy je  na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach (trochę urosną). Lekko spłaszczamy i  w każdej kulce robimy wgłębienie okrągłym końcem drewnianej łyżki

Walijskie Pichcenie
Ciasto marchewkowe. 117

pieczenia (2 pełne łyżeczki) 23g sody oczyszczonej (2 pełne łyżeczki) 200g ananasa z puszki w kawałkach (ja dodałam 300g ananasów z cukinii własnej roboty) 100g rodzynków 100g posiekanych orzechów włoskich (ja pominęłam) cukier puder do posypania      Jajka z cukrem i olejem ubijamy na puszystą masę. Część mąki mieszamy z marchewką, dodajemy do masy i mieszamy. Do reszty

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania