Piernik staropolski cz.II

Piernik staropolski cz.II

Piernik staropolski cz.II

Od jakiegoś czasu pytaliście mnie, kiedy należy upiec piernik staropolski. Zatem dzisiaj ogłaszam, że oto właśnie nadszedł odpowiedni moment :) Spokojnie możecie już wyjąc wasze dojrzewające od listopada ciasto i po odpowiednim czasie delektować się gotowym piernikiem :) Oczywiście im ciasto dłużej postoi, tym będzie lepsze :) W oryginalnym przepisie do przełożenia użyto samych powideł śliwkowych, jednak ja od kilku lat dodaję do niech galaretkę wiśniową, dzięki czemu większość nie spływa mi po bokach ciasta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My simple kitchen

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

madlene17madlene17

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, polewa, piernik, galaretka, przepisy na święta, kakao, mielone, orzechy, orzechy włoskie, ciasto z galaretka, ciasto wiśniowe, pieczeń z mielonego, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, ciasto z orzechami, lekkie ciasto

Inne przepisy z My simple kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.