Ciorba de perisoare - rumuńska zupa z pupletami

Ciorba de perisoare - rumuńska zupa z pupletami

Ciorba de perisoare - rumuńska zupa z pupletami

Rety, jak cudownie jest czasem przez dwa tygodnie jeść same obrzydliwe dania! Z jednostki wojskowej wróciłam pełna dawnej pasji i chęci do gotowania. Na pierwszy rzut poszła kuchnia rumuńska, z którą do tej pory właściwie nie miałam styczności. By przyzwyczaić żołądek po chorobie do normalnego jedzenia, zaczęłam od dość lekkostrawnej zupy z pulpecikami. :) 0,5kg wołowego mięsa rosołowego 2 nieduże kości wieprzowe na zupę 400g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 2 duże pomidory 1 spory ziemn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.