Ciorba de perisoare - rumuńska zupa z pupletami
Ciorba de perisoare - rumuńska zupa z pupletami
Rety, jak cudownie jest czasem przez dwa tygodnie jeść same obrzydliwe dania! Z jednostki wojskowej wróciłam pełna dawnej pasji i chęci do gotowania. Na pierwszy rzut poszła kuchnia rumuńska, z którą do tej pory właściwie nie miałam styczności. By przyzwyczaić żołądek po chorobie do normalnego jedzenia, zaczęłam od dość lekkostrawnej zupy z pulpecikami. :) 0,5kg wołowego mięsa rosołowego 2 nieduże kości wieprzowe na zupę 400g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 2 duże pomidory 1 spory ziemn... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya
Autor
Emilia Koniecpolska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, zupa, papryka, cytryna, warzywa, pulpety, seler, pomidor, brokuły, ziemniaki, ziemniak, mięso mielone, orzechy, marchewka, brokuł, pulpeciki, por , orzechy włoskie, zupa z mięsem mielonym, zupa z selera, mielone z warzywami, zupa brokułowa, zupa warzywna, gotowana marchewka
Inne przepisy z Kuchenna Kontrrewolucya
Dodaj komentarz