orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:165/257)

Pulpeciki w sosie pomidorowym 120

sól, pieprz i parmezan. Następnie dołożyć wcześniej nasączoną mlekiem bułką tartą, całość dokładnie wyrobić przy pomocy rąb, bądź wymieszać widelcem. Wymieszane mięso nabierać łyżeczką i formować małe kuleczki, wielkości orzecha włoskiego. Obsmażyć do zrumienienia na rozgrzanej patelni, na oliwie z oliwek, następnie ściągnąć na talerz. 2 puszki krojonych pomidorów (po 400 g), 200 ml bulionu warzywnego, 1 czerwona cebula

Plate of Joy
Curry z pulpecikami i warzywami 167

miseczki, przyprawiamy sosem rybnym i sojowym oraz płatkami chilli i imbirem. Następnie dodajemy jajko i całość dokładnie mieszamy. Nabieramy niewielkie porcje mięsa, najlepiej łyżeczką i tworzymy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Uformowane pulpeciki układamy na talerzu. Patelnię rozgrzewamy z olejem rzepakowym na średnim ogniu i smażymy pulpeciki do zrumienienia z każdej strony. Usmażone kotleciki ściągamy z patelni na talerzyk, dolewamy

Plate of Joy
Pyszne ciasteczka maślane 109

masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 170g mąki esencja waniliowa Sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto(konsystencją powinno przypominać plastelinę). Następnie formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Spłaszczamy i odciskamy dowolny wzorek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok.15-20minut. Ciasteczka są bardzo szybkie,ale naprawdę smaczne. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Ciasteczka z masłem orzechowym i bakaliami 93

gładką masę.Do mąki dodać sodę i dokładnie wymieszać.Dodać mąkę i ekstrakt do masła i wyrobić całość.Na samym końcu dodajemy pokrojoną czekoladę i bakalie.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczamy.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Lekka sałatka z mozzarelli i ziarnami 294

Składniki:  -> ½ kulki serka mozzarella ->  ½ opakowania mix sałat ->  2 średnie pomidory -> Łyżeczka siemienia lnianego -> Łyżeczka sezamu -> Łyżeczka nasion słonecznika -> Kilka orzechów włoskich -> 1 łyżka oliwy z oliwek ->  Odrobina soku z cytryny -> Zioła prowansalskie, bazylia, czosnek, sól, pieprz Wykonanie: Wykonanie jest dziecinnie proste! Na talerz wykładamy mix sałat

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Pulpeciki czosnkowe z indyka z sosem brokułowo-serowym 300

Wyjąć (łyżką cedzakową) i odstawić. 2. Miąższ chleba drobniutko posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do mięsa razem z jajkami, mąką i przyprawami, dokładnie wymieszać. Formować nieduże pulpeciki - wielkości orzecha włoskiego (przy gotowaniu zwiększą troszkę objętość) i obtaczać je od razu w mące. Ciasto będzie nieco rzadkie ale takie ma być, najłatwiej jest formować kulki mokrymi rękami. 3. Obtoczone

Kto ugości moich gości?
Naleśniki twarogowo-bakaliowe 201

mąki szczypta soli cukier wanilinowy 2 łyżki oleju Nadzienie: 30 dkg twarogu 4 łyżki śmietany 18% 2 jajka 4 łyżki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 5 dkg rodzynek, orzechów włoskich, moreli suszonej Wykonanie: Żółtka miksujemy z mlekiem, solą oraz mąką. Odstawiamy na 15 min, następnie dodajemy do ciasta ubite na sztywno białka, cukier wanilinowy, olej, delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię, smarujemy

kgwjanczewo
Płatki orkiszkowe z czekoladowym musem bananowym i orzechami 140

dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać kakao i wymieszać. Mus można podgrzać w mikrofali, jeśli wolicie spożyć go na ciepło. Ugotowane płatki przełożyć do miseczki. Na wierzchu ułożyć mus bananowy i orzechy włoskie. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
PULPECIKI (z mięsa z rosołu) 261

Posypka warzywna”, bulion     WYKONANIE: mięso i warzywa zmielić + sól + w zależności o ilości mięsa (na 25 dag mięsa 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej) + przyprawy – wymieszać – formować kulki wielkości orzecha włoskiego – każdą kulkę lekko obtaczać w mące ziemniaczanej – wrzucać na gotujący się bulion lub wodę – gotować ok. 3 minut – wyjąć na talerz     PODAWAĆ: - jako danie obiadowe pełne

Tradycyjna kuchnia inaczej
Klopsiki z makaronem 129

mielone, musztardę, rozmaryn i oregano. Wbijamy jajko i dodajemy sól i pieprz. Dodajemy 3 łyżki wody. Wyrabiamy. Następnie moczymy ręce w wodzie i formujemy około 24 klopsików rozmiaru prawie orzecha włoskiego. Odstawiamy do lodówki. Sos: Drobno kroimy cebulę i czosnek. Papryczka chilli w cienkie plasterki. Rozgrzewamy patelnie z olejem. Wrzucamy cebulę i lekko ją solimy, czekamy aż trochę zmięknie, dodajemy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ciasteczka 158

cukier. Ucieramy do lekkiej, puszystej masy. Dodajemy kakao i mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Miksujemy na mokry piasek. Następnie ciasto zagniatamy. Bierzemy kawałek ciasta i formujemy kulkę wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na gruby placek. Układamy placki ciasta na blasze do pieczenia i pieczemy około 10 - 15min. Po wyjęciu z piekarnika studzimy. Aby zrobić polewę musimy wymieszać kakao, cukier

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Wegańskie ciasteczka owsiane 223

dodajemy len i dokładnie łączymy. Następnie wsypujemy mąkę owsianą, dodajemy szczyptę sody i ucieramy. Na koniec wrzucamy płatki owsiane i dokładnie miksujemy. Krok 3 Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy. Z tego przepisu wychodzi mi dokładnie 9 ciasteczek, jeśli chcemy mieć ich więcej, podwajamy porcję. Pieczemy

CoolinarniePL
Relacja z Targów World Food Warsaw 2015 209

puszce 100g liściasta – PPHU Vitacorn Sp z o.o. za Trój-Pak (pakiet z trzema i olejami o pojemności 100ml każdy – olej z pestek dyni, olej rzepakowy i olej z orzecha włoskiego) – Khortytsa- Otobus Sp z o.o. za wódkę Khorysta Platinum i Khorysta Ice – firma Intenson za młody jęczmień – trawę suszoną mieloną (Hordeum vulgare L.) – PHUP „Jędrzejczak” Maciej Jędrzejczak za comber

Parowar Faceta
Amarantusowe fit kuleczki dla każdej laseczki 156

SUPERFOODS . Tak, tak, moja kulinarna mapa świata zostaje rozszerzona o kolejną pozycję :) SKŁADNIKI 200 gram płatków owsianych, 50 gram masła, 2 łyżki miodu, 1 jajko, 1 łyżka mąki, garść orzechów włoskich, garść żurawiny, 3 łyżki wiórków kokosowych, 3 łyżki amarantusa ekspandowanego Masło roztapiamy na patelni, dodajemy płatki owsiane i wiórki. Następnie w misce mieszamy wszystkie składniki.  Jak masa jest

Mój Smak na Życie
proste kokosowe pralinki a la Rafaello 167

proszku i miksujemy. Herbatniki kruszymy np. przy pomocy wałka lub w moździerzu i dodajemy do masy. Mieszamy ręką lub szpatułką do połączenia. Z powstałej masy formujemy kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. W środek każdej kuleczki umieszczamy obranego migdała. Wiórka podprażamy na patelni i obtaczamy w nich każdą kuleczkę. Gotowe kuleczki schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania