ogórki - 26028 przepisów (strona:1035/1736)

GOLONKA Z WOLNOWARU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 320

high”. Tak przygotowana golonka z wolnowaru wychodzi soczysta, miękka i krucha w środku, ale ma przypieczoną skórkę, czyli jest taka jak lubię. Golonka w wolnowaru znakomicie komponuje się z ogórkami lub kapustą kiszoną. — BTW golonki ze skórą w 100 g: B 17 g, T 15 g, W 0 g. Artykuł GOLONKA Z WOLNOWARU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu

Ola la LCHF
Sałatka z pieczonym batatem 114

SAŁATKA Z PIECZONYM BATATEM Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 25 minut Składniki: – 1 średni batat – pół czerwonej cebuli – 2 garści rukoli – 2-3 jaja sadzone – 1 krótki zielony ogórek – 2 łyżki pasty przyprawowej Patak’s – Tikka Masala lub Madras – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka octu balsamiczego – 1 łyżeczka musztardy dijon – sól, pieprz – pestki(...)rozłóż bataty i piecz przez 20 minut, aż bataty będą miękkie. W czasie pieczenia usmaż jaja sadzone. Z oliwy, octu balsamicznego i musztardy przygotuj sos. Na talerzach rozłóż rukolę, ogórka pokrojonego w cienkie plasterki, upieczone bataty, pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę, jajka sadzone. Polej sałatkę sosem, posyp pestkami granata i podawaj od razu. SMACZNEGO! Artykuł Sałatka z pieczonym batatem pochodzi

nietylkopasta.pl
Panini ze szparagami, łososiem i camembertem 105

minut. Jajko gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy na plasterki. Mozzarellę i camembert kroimy na plastry. Majonez mieszamy z musztardą i octem jabłkowym. Dodajemy starte na tarce ogórki. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Bułkę kroimy na pół. Smarujemy przygotowanym sosem. Na spód kładziemy listek sałaty, mozzarellę, zwinięty plaster łososia, plasterek jajka, kilka szparagów oraz camembert. Przykrywamy

Smaki Na Talerzu
Hummus buraczany z chrzanem 121

naleśników czy placków. Dziś przestawiam przepis na hummus z buraczkiem oraz chrzanem. Ma piękny kolor, jest lekko słodki a jednocześnie ostry. Do tego ulubione dodatki – kiszone ogórki, rzodkiewka, kiełki, pomidor i pyszna i przede wszystkim zdrowa kanapka gotowa ! Składniki: puszka ciecierzycy 1 duży burak, ugotowany lub upieczony 2 łyżki świeżo startego chrzanu lub chrzanu konserwowego 1 łyżka soku

Życie ze smakiem
PRZEPIS: SOS KORNISZONOWY - do gotowanych ryb i mięs 137

sosu dodać korniszony i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Na końcu, sos korniszonowy doprawić solą i ewentualnie cukrem. Jeżeli sos wyjdzie z gęsty można dolać smaku (zalewy) z ogórków albo wody. Rozprowadzić śmietaną. Sos korniszonowy podajemy gorący do gotowanego mięsa, ryb, kotlecików ziemniaczanym oraz jajecznych. Przed wydaniem posypujemy posiekaną zieleniną. Smacznego :) Sos korniszonowy

Moja Książka Kucharska
GRILLOWA UCZTA NIE TYLKO W TRADYCYJNYM WYDANIU! 114

BAGIETKI: * pszenne bagietki – 4 szt * śledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem 200g SEKO – 2 opakowania * grillowana kukurydza * świeży szpinak * prawdziwe, dobrej jakości masło * czosnek * świeży ogórek SAŁATKA: świeży szpinak baby + pieczone ziemniaki + pieczone buraki + śledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem 200 g SEKO ( wraz z olejem i cebulką ) + sól + pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Bułki nacinamy, smarujemy(...)grillujemy. Pokrojoną w piórka cebulę grillujemy. Kukurydzę smarujemy masłem, nacieramy solą, grillujemy. Ciepłe bułki podajemy ze świeżym szpinakiem, grillowaną kukurydzą, śledziem odsączonym z nadmiaru oleju wraz z cebulką, świeżym ogórkiem i kukurydzą. Zajadamy na gorąco. Smacznego! WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO

Ostra na Słodko
SAŁATKA Z LIŚĆMI BURAKA, JAJKIEM I SOSEM MUSZTARDOWYM 128

musztardowym smakuje wyśmienicie. Składniki: * około 60 g liści buraka łącznie z łodygami * 4-5 rzodkiewek * 2 jajka ugotowane na twardo * kiełki rzeżuchy do posypania na wierzch * 7-8 plasterków ogórka świeżego pokrojone dodatkowo w ćwiartki * 3 łyżki kukurydzy konserwowej (użyłam  Orzech ) * 2 łyżeczki sosu musztardowego (użyłam sosu musztardowego czosnkowego z ziołami  Octim ) Wykonanie: Liście buraka łącznie(...)łodygami pokroić na mniejsze części, ułożyć na płaskim talerzu. Na wierzchu poukładać jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki, pokrojonego w ćwiartki ogórka i pokrojone w mniejsze kawałki rzodkiewki. Na wierzch posypać kukurydzę konserwową, polać sos musztardowy i całość udekorować kiełkami rzeżuchy

Zrób to smacznie
Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami 138

się uderzy w piersi ten kto nie jadł hot dogów z parówkami na stacji benzynowej ORLEN, czy w sklepie IKEA cienkie parówki w bułce z prażoną cebulką i konserwowymi ogórkami? Co zrobić z parówek? Proponuję przygotować parówki na kilka sposobów: w cieście francuskim lub kukurydzianym, w pysznej sałatce z ziemniakami, która jest idealna na grilla, jako składnik wytrawnych naleśników

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab pieczony 138

marynowany. Smakuje podany na ciepło do obiadu z sosem, np. do ziemniaków i surówki oraz na zimno pokrojony na kanapki. Wtedy polecam takie dodatki jak chrzan, ćwikłę i marynowane ogórki lub paprykę. Schab pieczony bez rękawa, marynowany 15 godzin w czosnku, majeranku, soli i pieprzu ze szczyptą tymianku. Możecie dodać do niego także kompozycję z tymianku i ostrej

Zasmakuj Kuchni
Szybka warstwowa sałatka 104

stół. Wystarczy rozejrzeć się po lodówce i mamy gotową sałatkę. Aby była ona bardziej efektowna, należy składniki poukładać warstwowo. Tak powstała Szybka warstwowa sałatka ze schabu, żółtego sera, ogórków konserwowych i czerwonej papryki z sosem majonezowym

Kuchnia co dnia
Biała kiełbasa z jabłkami 94

przykrycie i dopiecz do złotego koloru jabłka i kiełbaski. Smak jest niesamowity. Sos, który się wydzieli:przepyszny! Nie bójcie się dodać jeszcze większej ilości jabłek! Podałam z ćwikłą i ogórkami kiszonymi. Z serca polecam i kiełbaski i książkę! Dane o książce:  Autor: Katarzyna Dowbor Liczba stron: 280 Format: 19 x 23,5 cm Oprawa:twarda

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z tortellini idealna na imprezę 89

Sałatka idealna na imprezę, spotkanie rodzinne. Szybka w przygotowaniu, zaskakująca w smaku.   Składniki: tortellini z prosciutto i serem 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka zielonego groszku 1 świeży ogórek 20 dag szynki konserwowej pokrojonej w kostkę 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, umieszczamy w misce. Dodajemy ogórka pokrojonego w kostkę

MojaQchnia.pl
Wiosenny omlet graham 94

pszennej odrobina soli, pieprzu czarnego łyżeczka posiekanych liści bazylii Duża cebula Dodatkowo: 6-7 plasterków szynki 6-7 plasterków sera żółtego 2 pomidory szczypiorek, bazylia świeża lub suszona świeży ogórek wymieszany z łyżką śmietany pieprz, sól tłuszcz do patelni (ja pryskam olejem rzepakowym) Robimy! Jajka wbijamy do miski. Miksujemy na gładko Dodajemy jogurt i mleko Mieszamy Dodajemy mąki, mieszamy. Dajemy(...)już płynnej masy przewracamy na drugą stroną (użyjcie szerokich łopatek). Smażymy kilka minut i odwracamy znowu. Kładziemy ser, przykrywamy i pozwalamy by się roztopił. Zdobimy najpierw ogórkiem ze śmietaną, kawałkami pomidora, obsypujemy solą, pieprzem, bazylią i szczypiorkiem. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares

Latosiowydom
Skrzydełka z kurczaka w miodzie 95

skrzydełka z kurczaka w miodzie, młode ziemniaczki z koperkiem i buraczki zasmażane skrzydełka z kurczaka w miodzie, puree ziemniaczane i pomidory deserowe skrzydełka kurczaka w miodzie i sałatka z ogórków Smacznego :) Przepis zaktualizowany maj 2019r. Skrzydełka z kurczaka w miodzie fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Domowy hot dog 114

Składniki:  1 parówka  1 bułka podłużna z ziarnami 2 łyżki kukurydzy z puszki 3 oliwki czarne  1 gruby plaster sałaty lodowej  1 gruby plaster ogórka zielonego  sól, pieprz do smaku  2 łyżki keczupu  2 łyżki startego pecorino  Przygotowanie:  Bułkę nacinamy wzdłuż.  Parówkę gotujemy. Bułkę pieczemy w piekarniku przez 10 minut(...)Sałatę lodową drobno kroimy i przekładamy do małego naczynia.  Ogórka ze skórką kroimy w kostkę, a oliwki na plasterki.  Kukurydzę płuczemy pod bieżącą wodą, odsączamy.  Dodajemy wszystkie składniki do naczynia z sałatą.  Mieszamy i doprawiamy do smaku.  Do gorącej bułki wkładamy parówkę. Smarujemy keczupem.  Podajemy z ułożoną na wierzchu sałatką, posypujemy pecorino

Moja smaczna kuchnia