Kiszone czy kwaszone? Które produkty warto wybrać?

Kiszone czy kwaszone? Które produkty warto wybrać?

Kiszone czy kwaszone? Które produkty warto wybrać?

Kiszenie to metoda stosowana na całym świecie ze względu na jej niski koszt i łatwy dostęp. Kiszonki są źródłem błonnika, soli mineralnych oraz wielu witamin. Zawierają duże ilości witaminy C, D oraz dostarczają sporej dawki potasu, cynku i żelaza. Na czym polega kiszenie? Jest to naturalny proces polegający na rozkładzie cukrów prostych na kwas mlekowy przy wykorzystaniu bakterii kwasu mlekowego. Aby przebiegł on prawidłowo potrzeba czasu. Żywność poddana temu procesowi zyskuje niepowtarzalny smak i nie traci swoic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.