przemieszałam. Gorący wykładałam na talerze i oprószyłam serem żółtym i natką z pietruszki. Notatki: * im mniejsza cukinia tym smaczniejsza, ja swoją zebrałam z ogrodu i cukinie miały długość ogórków konserwowych. Pokroiłam 6 takich małych. * miałam gorgonzolę łagodną * posolić do smaku na końcu przed podaniem * nie przelewać makaronu zimną wodą * jak cukinia jest większa to pokroić w pół talarki Smacznego
Pieprzyć z Fantazjąwiele więcej znakomitych produktów znajdziecie w sklepie https://www.skworcu.com.pl Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 😚 Facebook Gotowanie Patki A teraz składniki: 🥗🥗🥗🥗🥗 5 ogórków małosolnych 3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki drobno posiekanego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki soli ziołowej skworcu
Gotowanie Patkiosób: 1 puszka ananasa w syropie 2 jabłka 1 słoik selera 20 dag dobrej jakościowo wędliny 15 dag sera wedzonego w kawałku 5 ogórków konserwowych lub ok 8 korniszonów 1 młoda cebula 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka drobno posiekanego.majeranku.(można dać suszony) 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
Gotowanie Patkipuszka tuńczyka (120 g), najlepiej w sosie własnym 200 g brokuła (waga samych różyczek) 50 g ryżu (użyłam brązowego), czyli ok. 170 g po ugotowaniu 1 pomidor 1 ogórek (gruntowy) 2 łyżki nasion słonecznika 3 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego 1 łyżka oliwy sól, pieprz przygotowanie Ryż ugotuj w 200 ml wody. Brokuła ugotuj w osolonej wodzie do miękkości(...)minut). Nasiona słonecznika podpraż na suchej patelni. Do ostudzonego ryżu i brokuła dodaj tuńczyka, pokrojonego w kostkę pomidora i ogórka, nasiona słonecznika, jogurt oraz oliwę. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Artykuł Sałatka z tuńczykiem, brokułem i ryżem pochodzi z serwisu Via Gusto
Via Gustoludzie żyli bardzo skromnie i oszczędnie. Mieszkańcom musiało wystarczyć to co zebrali z pola i przydomowego ogródka. Każda gospodyni w ogrodzie uprawiała marchew, pietruszkę, seler, fasolę, groszek, dynię, cebulę, ogórki i kalarepę zwaną oberibą. Warzywa te stanowiły podstawę witaminowego zaopatrzenia śląskiego stołu. Oberiba na gęsto to potrawa, którą można przygotowywać już wczesną wiosną, gdyż kalarepa wyrasta najwcześniej ze wszystkich
bistro mamawersja chłodnika, czyli zupy na zimno, o której wspominał nawet A. Mickiewicz w „Panu Tadeuszu”. Podawana jest na zsiadłym mleku, maślance, kefirze lub jogurcie. W jej skład wchodzą buraki, ogórki kiszone, szczypiorek, koperek i czosnek. . W mojej wersji chłodnika litewskiego są jeszcze rzodkiewki. Dodałam też cebulkę i posiekany szczypiorek. Czosnek wzmocnił jej smak. Aby wygląd zupy był atrakcyjniejszy podałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędijon – sałatka gyros – sałatka ziemniaczana z łososiem – sałatka ziemniaczana z musztardą – sałatka z ziemniakami i pesto koperkowym – koniecznie zróbcie także zupę krem z ziemniaków z ciemnym piwem – przepis na ogórki kiszone – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Sałatka z śledziem i ziemniakami Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 4-5 ziemniaków – 3 łyżki
nietylkopasta.plłyżki margaryny Śniadaniowej o smaku wiejskiego masła 2 ząbki czosnku Szczypta soli Ok 8 sztuk zielonych szparagów Kilka liści sałaty masłowej 4 pieczarki 2 łyżki oleju 2 jajka ½ świeżego ogórka Zielona cebulka Jak przygotować taką kanapkę? Nic bardziej prostszego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)tłuszczu, do zrumienienia. Jajka wbić na patelnię i usmażyć jak sadzone, z dodatkiem soli i pieprzu. Zieloną cebulkę posiekać. Na każdej połowie rogalika układamy liście sałaty, pieczarki, plastry ogórka, jajko sadzone, szparagi i posypujmy obficie cebulką. Przykrywamy drugą częścią pieczywa. Podajemy na ciepło. Marka Bielmar towarzyszy mi odkąd pamiętam. W domu rodzinnym jest to nadal numer 1 do smarowania pieczywa
Kuchnia w czekoladziewspólny dzień, R idzie do pracy można by powiedzieć jak prawie zawsze;) A my za to pojedziemy na działkę. Podlejemy co trzeba, zbierzemy truskawki i poziomki i wsadzimy ogórki i po prostu odpoczniemy :) I popatrzymy jak rośnie nasz bób. Nasz dopiero kwitnie. ale na szczęście już możemy zajadać się kupnym. Uwielbiamy go pod każdą chyba postacią stąd prócz
Gotowanie z pasjąwspólny dzień, R idzie do pracy można by powiedzieć jak prawie zawsze;) A my za to pojedziemy na działkę. Podlejemy co trzeba, zbierzemy truskawki i poziomki i wsadzimy ogórki i po prostu odpoczniemy :) I popatrzymy jak rośnie nasz bób. Nasz dopiero kwitnie. ale na szczęście już możemy zajadać się kupnym. Uwielbiamy go pod każdą chyba postacią stąd prócz
Gotowanie z pasjąsurówki z niej zrobione. Możecie ją podać do obiadu, z burgerem, z frytkami. Co kto lubi i wybiera. 1/2 główki kapusty młodej 1 marchewka mała 1 jabłko 1 ogórek zielony 1 cebula czerwona koper świeży 1/2 papryki chilii 4 rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz Kapustę kroję drobno i solę, odstawiam na 30 minut. Ogórek
wesoła kuchniaprzesianą , mleko, budyń, cukier, sól, aromat arakowy, wodę gazowaną rózgą dobrze wymieszać na gładkie ciasto, powinno być nie za gęste dość lejące. Obrane jabłka zetrzeć na tarce "plasterki" do ogórków, dodać do ciasta i dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut. Na gorącym oleju rzepakowym smażyć placuszki na złocisty kolor z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy. Umyte truskawki
W Mojej Kuchni LubięLemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sałatka Składniki dla 4 osób: 100 g Mix sałat 2pomidory 1 młoda Cebula 3 łyżki drobno posiekanego koperku 1 kostka sera typu feta 3 ogórki gruntowe 3 łyżki żurawiny lub borówki Sos Winegret Klasyczny Paladin SOS WINEGRET Sól i pieprz do smaku Przygotowanie : 1. Na dno płaskiego naczynia lub miski kładziemy
Gotowanie Patkiwitaminowa zajmuje wśród nich czołowe miejsce. Z czego zrobić sałatkę bombę witaminową proporcje na 3-4 osoby 2 torebki kaszy kuskus (po około 75 g każda) 1 zielony ogórek 1 pęczek rzodkiewek świeże zioła: koperek, natka pietruszki, szczypiorek, mięta, oregano - wszystkie po około 1 łyżce stołowej lub do smaku kiełki rzodkiewki jedno opakowanie opcjonalnie drobno posiekany ząbek(...)zalewamy ją wrzącą, osoloną wodą tak, aby kasza znalazła się około pół centymetra pod poziomem wody, dodajemy 1 łyżkę oliwy, mieszamy, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na około 5 minut. Ogórka myjemy, nie obieramy i kroimy w drobną kostkę. Umyte rzodkiewki kroimy na ćwiartki lub ósemki. Zioła drobno siekamy. Kiedy kasza wystygnie, wszystkie składniki mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata