ciepłej wody (nie gorącej) 40 g świeżych drożdży szczypta suszonej bazylii (można pominąć) Dodatki (można zmienić na ulubione): kawałek serka (najlepiej mozzarella, ja dziś nie miałam) 4 pieczarki 1 ogórek kiszony 1 cebula kawałek kiełbasy passata pomidorowa lub ketchup do wysmarowania spodu pizzy Będziemy potrzebować jeszcze: dużą blachę z piekarnika, papier do pieczenia i odrobinę oleju Przygotowanie: Do ciepłej wody(...)układamy na papierze i naciskając dłonią formujemy kształt pizzy. Spód smarujemy sosem pomidorowym lub passatą czy ketchupem. Następnie posypujemy częścią startego sera, wykładamy pieczarki z cebulą, plasterki kiełbasy i ogórka. I posypujemy resztą sera. Całość można dodatkowo oprószyć szczyptą suszonej bazylii. Tak przygotowaną pizze wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 8-12 minut. Pizze należy obserwować
Słodkie okruszkiprzez to zawsze każdy może sobie go dołożyć. Polecam. SKŁADNIKI : 1 ugotowany brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 200 g łososia wędzonego 2 pomidory 1 świeży ogórek 1 czerwona papryka kawałek pora 1/2 puszka kukurydzy(...)soli do smaku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka siekanego koperku PRZYGOTOWANIE : Brokuł po ostudzeniu rwiemy na kawałki i układamy w dużym naczyniu, na to rozkładamy pokrojoną paprykę, ogórek, por i kukurydzę. Łososia rwiemy na kawałki i wciskamy w sałatkę. Na koniec rozkładamy pokrojone jajko. Składniki sosu dokładnie mieszamy i lekko polewamy sałatkę po wierzchu. Odkładamy do schłodzenia
Kulinarne Fantazje Mariolidługo, do porządnego zrumienienia się mięsa (chodzi o to żeby nie usmażyć mięsa na wiór). Kurczaka studzimy. Wykładamy go na dno miski, polewamy połową sosu. Następną warstwą są odsączone ogórki, obrane i starte na największych oczkach marchewki, odsączona kukurydza i druga część sosu. Na wszystko wykładamy poszatkowaną kapustę. Sałatkę wkładamy do lodówki. Spokojnie można zrobić ją dzień wcześniej
KardamonovyWasze serca. Jestem tego pewna! Bardzo prosta w przygotowaniu, ale interesująca w smaku pasta z czerwonej soczewicy posmakowała nawet dzieciakom. Milena doprasza się o kanapki z tą pastą (i ogórkiem, ale ostatnio to nawet do dżemu jadłaby kiszonego ogórka – dbamy o jelita!). Pomysł wpadł mi do głowy dość niespodziewanie, bo czasem zamiast kaszy do obiadu gotuję soczewicę. Jakoś
Dietologniepasteryzowane, ręczna produkcja. Po prostu zdrowie, smak i pasja zamknięta w słoiczku. Dla mnie coś cudownego! Składniki: 1/4 czerwonej papryki około 1 cm pora (biała część) 1 mały zielony ogórek (gruntowy) około 0,5 słoika kiszonego kalafiora Gustalik Kiszonki 1 pełna łyżka majonezu świeżo mielony pieprz i sól do smaku mała szczypta granulowanego czosnku Przygotowanie: Kalafiora wyjmujemy z zalewy(...)kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, obranego i pokrojonego w kostkę zielonego ogórka oraz drobno pokrojony por. Do całości dodajemy majonez, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, solą i granulowanym czosnkiem. Mieszamy składniki i podajemy
Słodkie okruszkizabieganych., można powiedzieć że to taki domowy fast food. Składniki : szklanka kawałków kurczaka gyros -> przepis znajdziecie tutaj gotowe placki tortilla 2 opakowania (uwaga na skład) warzywa: papryka, pomidor, ogórek, cebula rucola lub mix sałat małe opakowania kukurydzy i fasolki z puszki 1 opakowanie tartej mozzarelli dowolne sosy: najlepszy będzie czosnkowy własnej roboty ketchup Przepis: Warzywa: paprykę, pomidora i ogórka
tyfranboxciemnozłoty kolor. Rada: cebulę do farszu możesz przesmażyć również na wytopionej słoninie lub boczku. Kotlety ruskie są pyszne z kefirem lub jogurtem naturalnym, bardzo fajnie pasują też do nich ogórki kiszone lub konserwowe. Artykuł Kotlety ruskie. Dobrze znasz ten smak. Teraz pokochasz go jeszcze bardziej. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna PolskaJuż w najbliższych dniach, na stole, podczas rodzinnego spotkania, na pewno znajdzie się dla niej miejsce. Polecam. Składniki: • ½ opakowania drobniutkiego makaronu (kółeczka, ryż makaronowy, kolanka) • 1,5 długiego zielonego ogórka • 1 duży pęczek świeżego koperku • 1 pierś kurczaka • olej, przyprawa uniwersalna, sól • 1 pełna łyżka majonezu Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzić. Ostudzić(...)Przełożyć do salaterki. 2. Ogórka obrać, pokroić w dość drobną kostkę, włożyć do salaterki. 3. Umyty koperek posiekać, dodać do salaterki. Wymieszać. 4. Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Włożyć do salaterki. Wlać nieco oleju i dodać przyprawę uniwersalną. Wymieszać, zostawić na 30 minut. 5. Na patelni rozgrzać olej. Na dość mocnym ogniu usmażyć kosteczki piersi. Nie rumienić. 6. Mięso
W mojej kuchniżywe drobnoustroje, które mają korzystny wpływ na nasze zdrowie jeśli spożywane są w odpowiednich ilościach. Najpopularniejszymi źródłami probiotyków, które wszyscy doskonale znamy są: - kiszonki - między innymi kiszona kapusta, ogórki, buraki czy inne warzywa. Kiszonki można przygotować samodzielnie w domu. Kupując gotowe produkty należy zwrócić uwagę, żeby wybrać produkt dobrej jakości. Producenci nierzadko próbują nabrać nas na produkty, które
HealthyCreationstuńczyka albo kawałki tuńczyka. A dodatki? Jest i ajvar oraz oliwki, oczywiście jajko, które świetnie pasuje do tuńczyka, ale też avocado czyli nie takie już oczywiste połączenie oraz ogórek i czarnuszka. Na śniadanie albo przekąskę, idealnie też się sprawdzą na imprezie (tylko trzeba zrobić tuż przed imprezą, żeby chleb nie zmiękł). Pięknie wyglądają i świetnie smakują. Pasta z tuńczyka(...)pasta z papryki i/lub pomidorów kawałki tuńczyka w zalewie własnej pokrojone oliwki bazylia KANAPKA NR 2 Składniki stostowany usmażony na patelni grillowej chleb kilka łyżek pasty z tuńczyka kapary ogórek czarnuszka KANAPKA NR 3 Składniki: stostowany usmażony na patelni grillowej chleb kilka łyżek pasty z tuńczyka jajko na twardo szczypiorek KANAPKA NR 4 Składniki stostowany/usmażony na patelni grillowej chleb
Smaczny zeszytproponuję burger z tuńczyka z puszki, z dodatkiem płątków owsianych, obtoczony w sezamie. Do tego pasuje świetnie avocado i sos majonezowy, dodałam też czerwoną cebulę do zaostrzenia smaków i ogórka dla świeżości(...)obtaczania: nasiona sezamu do smażenia: olej Do podania: bułki, avocado pokrojona cienko czerwona cebula 4 łyżki majonezu zmieszanego z sosem chilli ( zgodnie z indywidualną preferencą ostrości) ogórek Cebulę dymkę posiekać wraz ze sczypiorkiem. W robocie kuchennym rozdronić płatki owsiane, żeby przypominały grubą mąkę - przełożyć do miski. Dodać odsączonego tuńczyka i dymkę, sok z cytryny, chilli, sól i pieprz
Smaczny zeszytłączyć z ciecierzycą albo z ziemniakami. Sałatka z tuńczykiem, ciecierzycą, papryką i avocado w pietruszkowym sosie 1 puszka tuńczyka w zalewie własnej 1 avocado 1 papryka 2 pomidory 1 ogórek 1 puszka ciecierzycy 1 mała czerwona cebula SOS sok z połowy cytryny ¼ szklanki oliwy 1 ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false(...)hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} sól, pieprz do smaku Avocado obrać i pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Ogórka obrać i pokroić w ćwiartki. Pomidory pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Tuńczyka i ciecierzycę odsączyć. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski. Czosnek i natkę posiekać, umieścić razem z pozostałymi składnikami sosu
Smaczny zeszytbarszczu , a resztę wlać do słoików lub butelek. Zakwas można przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Buraki z zakwasu są bardzo dobre i zdrowe do jedzenia podobnie jak kiszone ogórki, chociaż smaki są zupełnie różne. Ukiszone buraki są chrupiące, możecie je zajadać same lub dodawać do sałatek. Smacznego :)) buraki, buraczki
Bułka z Chlebemobracając co 15 minuta, aby równomiernie się upiekły. Po upieczeniu marchewki powinny być idealnie miękkie z lekko przypieczoną skórką. Buły napakuj dodatkami wede uznania, u mnie to była roszponka, ogórki kiszone, papryka i prażona cebulka. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Roślinne hotdogi w wersji fit pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfmnóstwo gotowanych i podsmażanych z boczkiem i cebulką ...mniam..., była zupa grzybowa, są olbrzymie ilości suszonych , przyszedł też czas na grzybki marynowane Poprzedni przepis lekko zmodyfikowałam. Podobnie jak przy ogórkach konserwowych dodałam do każdego słoika: marchewkę, gorczycę, ziele angielskie, liść laurowy i ziarna pieprzu. Tym razem słodziłam wyjątkowo cukrem trzcinowym (zawsze daję ksylitol), wydają mi się bardziej słodkie
Smaczne Zdrowe