ogórki - 26528 przepisów (strona:1016/1769)

Kebab na frytkach 212

przygotuje i nacieszy się smakiem ;)  Składniki na salaterkę o śr. ok 25cm 300g mrożonych frytek 2 duże piersi z kurczaka 30dkg sera żółtego 1/3 główki sałaty lodowej 1 ogórek świeży kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz do smaku 1/3 łyżeczki papryki słodkiej Sos I: 3 łyżki majonezu 6 łyżek ketchupu pikantnego(...)piekarnika na 10 minut.  3. Przygotowujemy sos: I:  łączymy majonez z ketchupem oraz przegotowaną wodą i polewamy po roztopionym serze. Wierzch fastfooda posypujemy sałatą lodową wymieszaną z ogórkiem pokrojonym w pół plasterki, piórkami czerwonej cebuli i pokrojonymi pomidorkami. Polewamy sosem czosnkowym. Podajemy od razu- na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z pieczarkami 222

Sałatka z pieczarkami – to pyszna i szybka sałatka, którą robi się dosłownie w kilka minut. Ogólnodostępne składniki kuszą, by wypróbować ją jak najszybciej. Taka sałatka

Kulinarne Przeboje
Najlepsza sałatka grecka z kurczakiem – Przepyszna i Zdrowa 157

kurczak - przygotowane na parze, usmażone lub upieczone (użyłam piersi przygotowanej na parze) mała główka sałaty lodowej kostka sera feta (około 270 g) papryka czerwona około 100 g czerwonej cebuli ogórek sałatkowy 300 g pomidorków koktajlowych około 30 oliwek czarnych na sos: 4 łyżki octu balsamicznego (można użyć octu winnego czerwonego lub około 2 łyżek soku z cytryny) 5 łyżek oliwy(...)gniazd nasiennych paprykę, kroję w kilkucentymetrowe paseczki i dodaję do sałaty. Cebulę kroję w piórka, oliwki przekrawam na pół, pomidorki również przekrawam na pół i wszystko dodaję do sałatki. Ogórka obieram i kroję w półplasterki, ser feta kroję w kostkę (można pokruszyć), i dodaję do sałatki. Pierś z kurczaka rozdrabniam palcami, ale można pokroić w drobną kostkę lub w paseczki

Uwaga Babcia Gotuje
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 160

tego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich) .   Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty   Składniki na 4-5 porcji: 400-500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże słodkie jabłko 7-8 łyżek oleju

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 140

klusek , pierogów , krokietów ) i warzywnych ( placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę   Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków   Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula 1 por jabłko 2-3 marchewki natka pietruszki 3 łyżki oleju sól i pieprz łyżeczka cukru   Odciśniętą

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 160

tego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich) .   Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty   Składniki na 4-5 porcji: 400-500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże słodkie jabłko 7-8 łyżek oleju

Kulinarne S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 140

klusek , pierogów , krokietów ) i warzywnych ( placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę   Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków   Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula 1 por jabłko 2-3 marchewki natka pietruszki 3 łyżki oleju sól i pieprz łyżeczka cukru   Odciśniętą

Kulinarne S.O.S.
Kiszone marchewki 194

Opis Kiszone marchewki : Kiszone marchewki stanowią świętą alternatywę dla kiszonej kapusty, ogórków, buraków, papryki, pomidorów czy cytryn. W smaku jest bardzo słodka i zarówno delikatna. Najlepsza jest taka po 5-6 dniach kiszenia. Wtedy jest jeszcze bardziej chrupiąca, słodka i pyszniejsza. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do innych dań, ale również jako samodzielna przekąska do pochrupania. Kiszone warzywa

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą 174

boczek wędzony lub frankfurterki zamiast tradycyjnej kiełbasy. Jest gęsty i treściwy! A może macie ochotę na wegetariański żurek z pieczonymi ziemniakami? Przepis ➨  Wegetariański żurek na wodzie z kiszonych ogórków Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka 1/3 selera 1 por 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 i 1/2 litra wody 2 suszone grzyby 4-5 ziemniaków 500 g białej kiełbasy

Kuchnia MagdaLeny
Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą 174

boczek wędzony lub frankfurterki zamiast tradycyjnej kiełbasy. Jest gęsty i treściwy! A może macie ochotę na wegetariański żurek z pieczonymi ziemniakami? Przepis ➨  Wegetariański żurek na wodzie z kiszonych ogórków Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka 1/3 selera 1 por 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 i 1/2 litra wody 2 suszone grzyby 4-5 ziemniaków 500 g białej kiełbasy

Kuchnia MagdaLeny
Grzanki po grecku 173

łyżki ser feta – 20g suszone morele – 6 sztuk ser cheedar – 60g (4 plasterki) pomidor – 1 sztuka rukola – 1 garść chleb – 4 kromki ogórek zielony – mały kawałek jogurt naturalny – 50g sok z cytryny – 1 łyżeczka sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę pokrój w plasterki i wymieszaj z octem winnym. Pozostaw na 15 minut(...)marynowania. W tym czasie przygotuj resztę składników. Suszone morele zalej wrzątkiem i pozostaw na 5 minut, żeby odrobinę zmiękły. Nadziej je następnie serem feta. Ogórka obierz ze skóry, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i solą. Odstaw na bok. Na pieczywo połóż po jednym plasterku sera cheedar i włóż do piekarnika, by lekko się

wiecejwarzyw.pl
Sałatka z warzyw korzeniowych i soczewicy z jajkiem w koszulce 127

Zastanawiacie się, z czego przygotować sałatkę zimą? Tęsknie za moją ulubioną sałatką tabbouleh lub caprese , jednak smak pomidorów i ogórków pozostaje teraz wiele do życzenia. Ponadto letnie sałatki nie dają tego uczucia rozgrzania, które tak potrzebujemy w czasie chłodnych miesięcy. Proponuję więc przygotowanie sałatki na bazie warzyw korzeniowych - marchewki, pietruszki i selera, które po upieczeniu nabierają wspaniałego smaku

Chilli Czosnek i Oliwa
Marynowane podgrzybki 203

Grzyby marynowane w zalewie octowej z przyprawami to jeden z najlepszych przysmaków kuchni polskiej. Idealne jako przystawka i dodatek do mięs. Niezastąpione są również do sosu tatarskiego, w towarzystwie ogórków kiszonych i cebulki stworzą perfekcyjny sos. Marynowane podgrzybki będą najsmaczniejsze, jeśli do słoików wybierzemy małe i twarde kapelusze tych grzybów. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przetwory oraz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka Meduza 139

Pomidora ·        Puszka kukurydzy ·        Ser Feta ·        Ogórek ·        Łyżka oliwy ·        ½ łyżki ziół greckich ·        ½ łyżeczki soku z cytryny ·        Sól(...)miski. 2.   Do naczynia wlewamy oliwę, wsypujemy zioła i wyciskamy sok z cytryny, dokładnie mieszamy i łączymy z sałatą. 3.   Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: papryki, ogórek i pomidory. 4.   Następnie dokładamy kukurydzę i doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.   Na koniec mieszamy z pokrojonym serem fetą i przekładamy do naczynia. 6.   Sałatka gotowa

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania