Kolejne Green Smoothie pełne smaku, witamin, składników odżywczych. Zielony koktajl z jarmużem, ogórkiem, marchewką, bananem, winogronami, malinami i porzeczkami z dodatkiem sycących płatków owsianych . Na wodzie kokosowej bogatej w niezbędne dla organizmu składniki, takie jak potas, magnez, wapń, fosfor oraz witaminy (C oraz witaminy z grupy B), na dodatek będącej naturalnym izotonikiem. Słodyczy koktajlowi nadaje słodki i dojrzały banan oraz(...)świeże daktyle, a delikatnej pikanterii – imbir. Po przepisy na pozostałe koktajle zapraszam tutaj. The post Zielony koktajl z jarmużem, ogórkiem, marchewką, bananem, winogronami, malinami i porzeczkami appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjacaption id="attachment_8432" align="aligncenter" width="1024"] Sałatka z tortellini i ananasem[/caption] Zobacz przepisy na inne sałatki z tortellini: Sałatka Imprezowa Z Tortellini Sałatka Z Tortellini, Ogórkiem I Koperkiem Sałatka Z Tortellini I Porem Sałatka Z Tortellini I Żółtym Serem Sałatka Z Tortellini I Pieczoną Papryką (242 Kcal) Sałatka Z Tortellini, Ogórkiem I Pomidorem Artykuł Sałatka z tortellini
e-PrzepisyKulinarnegrzybów (polecam prawdziwki). Sprawdzą się także grzybki suszone, których dodajemy mniejszą ilość i które wcześniej należy namoczyć. Z dodatków sprawdzą się gotowane ziemniaczki lub ryż. Pasuje też mizeria z ogórków. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 300 g dyni (użyłam hokkaido) 150 g grzybów świeżych lub mrożonych (można użyć suszonych grzybów w ilości 50 g) 1 cebula lub kawałek pora (tylko biała
cool and mintySkładniki: Wołowina na zrazy 1kg ( 7 plastrów) Musztarda 7 łyżeczek Ogórek kiszony 2 Boczek wędzony kilka plasterków Cebula 2 Czosnek 2 ząbki Bulion 1/2 l lub woda Sól Pieprz Mąka pszenna do obtaczania Olej do smażenia Mięso podzielić na plastry rozbić i doprawić z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy plater posmarować po całości cienką warstwę musztardy. Położyć kawałek(...)boczku ( ja daję niewielką ilość i tylko chudą część tylko dla smaku, ale można ułożyć kawałki boczku na całym plastrze wołowiny). dodać ćwiartkę ogórka, plasterek cebuli z jednej strony. Zaczynami zwijać od strony z warzywami. Zwijamy dość ciasto i spinamy wykałaczką. Obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni z każdej strony. Na osobnej patelni usmażyć pozostałą cebulę oraz czosnek
Kulinarne przygodyKotlety mięsno-warzywne w sosie tzatziki – to pyszne kotlety, dzięki którym łatwo można przemycić do obiadu porcję warzyw :) Nam bardzo zasmakowały i często goszczą na
Kulinarne Przebojetakże do rękawa do pieczenia). Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godz. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami, pieczoną kapustą lub tak jak u mnie z ogórkami kiszonymi. Petarda!!! Artykuł Żeberka na miodzie z piekarnika pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plłyżki cukru brązowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka świeżo startego imbiru 2 ząbki czosnku (drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę) 2 łyżki sosu chilli czosnkowego Surówka 1 duży ogórek 1 duża marchewka 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka świeżo startego imbiru 1 łyżka prażonych ziaren sezamu 1 ząbek czosnku (drobno posiekany lub przeciśnięty przez(...)dużej misce łączymy ze sobą wszystkie składniki marynaty. Następnie wkładamy do niej mięso i dokładnie pokrywamy je marynatą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Przygotowujemy surówkę. Ogórka kroimy w cienkie plastry lub używamy temperówki do warzyw. Obraną i umytą marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa przekładamy do miseczki i łączymy z pozostałymi składnikami. Odstawiamy
Mostek w kuchniSałatka z kapustą pekińską 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 pęczka rzodkiewek 1 zielony ogórek 1 pomidor troszkę zielonej pietruszki i koperku mały jogurt naturalny 3 łyżki majonezu szczypta soli i pieprzu Cieniutko pokroić kapustę pekińską i rzodkiewkę> Następnie ogórek zielony pokroić w plasterki, a pomidora w słupki. Wymieszać wszystko razem, posypać pietruszką i koperkiem . Posolić i popieprzyć do smaku
Gotuję Testujęktóry również chciał być na zdjęciu *** POLECAM RÓWNIEŻ: SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ PRZEPIS TUTAJ (klik) GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytemkażdym przyjęciu. Polecam! Składniki: placki tortilli ( można kupić gotowe lub zrobić samemu PRZEPIS TUTAJ ) mieszanka sałat serek śmietankowy (typu Almette, Turek itp ) szynka drobiowa papryka czerwona ogórek gruntowy kukurydza konserwowa pieprz mielony *** Placki tortilli smarujemy cienką warstwą serka śmietankowego i obsypujemy delikatnie mielonym pieprzem *** *** Na posmarowanej serkiem tortilli układamy warstwę sałat *** *** Na sałatach wykładamy(...)plasterki szynki, 1 łyżce kukurydzy odsączonej z zalewy oraz kilka paseczków papryki i ogórka *** *** Całość ciasno zwijamy w rulon *** *** Zwinięte tortille kroimy na około 3 centymetrowe kawałki. W każdą roladkę wbijamy wykałaczkę *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ
Blog z Apetytemziemniaczków polecam… – Surówkę z surowych buraków i jabłka – Chińską surówkę z białej kapusty – Surówkę z selerem naciowym – Surówkę ze świeżych ogórków
Kulinarny S.O.S.ziemniaczków polecam… – Surówkę z surowych buraków i jabłka – Chińską surówkę z białej kapusty – Surówkę z selerem naciowym – Surówkę ze świeżych ogórków
Kulinarne S.O.S.wraz z kilkoma łyżkami wody. Zalewamy masą jajeczną i mieszamy. Podajemy od razu. Marynowana scorzonera Wężymord przypomina w smaku szparagi. Jest twardym korzeniem, który możemy marynować jak topinambur czy ogórki. Co zrobić z takim nietypowym warzywem? Jest pyszne w sałatce, do chrupania jako przystawka, a nawet jako nietypowy dodatek do sushi. Tak jak na tym zdjęciu, gdzie część hosomaków
Ugotowane pozamiatanedrzwiczki i zostawiamy słoiki do wystudzenia. POLECAM RÓWNIEŻ: SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ PRZEPIS TUTAJ (klik) GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Grzyby w zalewie octowo-miodowej pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemjest również bardzo dobry Surówka z selera jest lekka, smaczna i soczysta – w sam raz do ryb, mięs, krokietów, kotletów oraz placków Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Chińska surówka z białej kapusty ** Surówka z surowych buraków i jabłka Składniki na 2 porcje: 3 łodygi selera naciowego 1 średnia marchewka 1 jabłko łyżka soku z cytryny
Kulinarne S.O.S.