przekąską, która napełni cię godzinami. Zawsze wybieraj pełnotłuste sery i orzechy o niskiej zawartości węglowodanów, takie jak makadamia i orzechy pekan. Hummus i warzywa Hummus w połączeniu z ogórkami i papryką stanowią doskonałą przekąskę, która nie zabierze Cię z ketozy. Nie jedz ich z kijami marchewkowymi, ponieważ marchew ma wysoką zawartość węglowodanów. Ciesz się zdrowym
jakszef.plmomentu aż cebula będzie szklista. Przygotowanie oleju czosnkowego: na patelnię z olejem wkładamy dwa ząbki czosnku i podsmażamy je przez 1 minutę, po czym wyjmujemy z patelni. Śliwki, ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do cebuli. Do cebuli dodajemy 2 liście laurowe, 8 łyżeczek koncentratu pomidorowego, 3 łyżki ketchupu, drobno zmielone ziele angielskie. Podsmażamy przez kolejne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!która pięknie ozdobi świąteczny stół. Polecam! Składniki: Ciasto: 2 gotowe świeże ciasta francuskie (każde w rozmiarze 25 x 50 cm, 375 g) Nadzienie : przecier pomidorowy oliwki ser żółty wegański ogórek świeży (opcjonalnie) kukurydza z puszki (opcjonalnie) patyczki do szaszłyków Wykonanie: Jedno gotowe ciasto francuskie ostrożnie rozwijamy z rulonu, rozkładamy na czystej powierzchni i lekko rozwałkowujemy. Ja zwykle wyciągam je około(...)minut (ja używam termoobiegu) lub do momentu jak będą lekko zarumienione na wierzchu. Gotowe choinki po przestudzeniu możemy poukładać na talerzu lub postawić na kawałku sera żółtego lub ogórka zielonego tak jak pokazano na zdjęciu. Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć
Lamarida.pldodać przyprawę do piernika. Potem wpadłam na pomysł dodania moreli, których mam w nadmiarze. Pamiętajcie tylko, żeby nie szaleć z morelami, bo są słodkie. Tytułowy gulasz został wchłonięty z ogórkami kiszonymi i ziemniakami. Może ktoś się skusi na wołowinę w tej wersji na najbliższe święta? Składniki: 700 g wołowiny (ja użyłam udźca) 700 ml bulionu warzywnego 2 cebule
Kardamonovyprzygotowuje się je dość szybko a przy tym te śledzie są bardzo smaczne. Smak tkwi w prostocie przecież :) Składniki: * 4 płaty śledziowe a'la matias * 4 średniej wielkości ogórki kiszone * 1 duża cebula * 1/4 szklanki octu * 1/3 szklanki oleju * 1 liść laurowy * 2 kulki ziela angielskiego * 1 łyżeczka cukru Płaty śledziowe moczyłam w zimnej wodzie przez
Pieprzyć z Fantazjądrugie śniadanie do pracy lub szkoły. Polecam! Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka (lub filet) 150 g drobnego makaronu– u mnie w kształcie ryżu 4 jajka 1 ogórek zielony 1 czerwona papryka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1/2 pęczka szczypiorku Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku sól i pieprz(...)Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę *** *** Wędzonego kurczaka kroimy w kostkę *** *** Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i przelewamy zimną wodą, odcedzamy *** *** Ogórka obieramy ze skórki i razem z papryką kroimy w kostkę *** *** Kukurydzę odsączamy z zalewy *** *** Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki umieszczamy w dużej misce *** *** Przygotowujemy sos: w miseczce umieszczamy majonez, jogurt oraz przeciśnięty
Blog z Apetytemtego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich). Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki na 4-5 porcji: 400-500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże słodkie jabłko 7-8 łyżek oleju
Kulinarny S.O.S.tego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich). Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki na 4-5 porcji: 400-500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże słodkie jabłko 7-8 łyżek oleju
Kulinarne S.O.S.porcje): placki: 4 ziemniaki 1 cebula 1 jajko sól pieprz olej do smażenia sałatka śledziowa: 3 filety śledziowe (użyłam filetów SEKO beczka śledzi ) 1 czerwona cebula 1 ogórek konserwowy 1 jabłko 1 płaska łyżka majonezu pieprz 2 ugotowane na twardo jajka natka pietruszki lub koperek do dekoracji Ziemniaki i cebulę obrać zetrzeć na tarce, sok zlać. Dodać jajko, doprawić(...)smaku, wymieszać. Na oleju usmażyć placki, osączyć na ręczniku papierowym. Śledzie pokroić drobno. Jabłko i cebule obrać, razem z ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez, doprawić pieprzem, wymieszać. Jajka pokroić w plastry lub ćwiartki. Na placki wyłożyć po łyżce sałatki śledziowej i kawałku jajka. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem, udekorować natką pietruszki. Smacznego
Obiad gotowypudełeczko do pracy. Sprawdzi się ona również na różnego rodzaju przyjęciach rodzinnych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie rukoli (100 g) 1 pęczek rzodkiewek 1 awokado 1 zielony ogórek szczypiorek do posypania kilka pomidorków koktajlowych Sos: 1 łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka miodu 5 łyżek oliwy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Na półmisku rozłożyć umytą(...)osuszoną sałatę. Ogórka umyć, pokroić w półplasterki.l Poukładać na rukoli. Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki. Dodać do sałatki. Pomidorki umyć, poprzekrawać na pół. Poukładać na sałatce. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Pokroić w plasterki, poukładać na sałacie. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem. 2. Składniki sosu przełożyć do miseczki, wymieszać razem. Przed podaniem polać sałatkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichciopakowania rukoli 1/2 opakowania roszponki 1 nieduża czerwona cebula 1 kulka sera mozzarella (125 g) kilka pomidorków koktajlowych (żółtych i czerwonych) 3 rzodkiewki garść ziaren słonecznika 1/2 zielonego ogórka 3 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Warzywa umyć, osuszyć. 2. Sałaty rozłożyć na półmisku. Pomidorki pokroić(...)ćwiartki lub połówki, rozłożyć na sałacie. Ogórka i rzodkiewki pokroić w półplasterki. Poukładać na półmisku. Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do sałaty. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Posypać po sałacie. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Ostudzić i posypać sałatkę. 3. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem skropić octem balsamicznym i oliwą z oliwek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Danka Pichci