Składniki : połowa główki sałaty lodowej ser mozzarella w kulce ok.10 pomidorków koktajlowych zielony ogórek pęczek rzodkiewek 1 czerwonka cebula sól, pieprz Przygotowanie : Pomidorki umyć i przekroić na pół, cebulę pokroić w kostkę Umyte rzodkiewki pokroić na plasterki, ogórka na pokroić w plasterki i na 4 części Ser pokroić w długie cienkie paseczki Sałatę lodową pokroić w gruby "makaron" Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą, pieprzem i polać sosem. Składniki na sos: Olej lub oliwa, sok z cy... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula