ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:73/197)

Podwójny sznycelburger 178

reuben . Film   Składniki – podwójny sznycelburger 2 sznycle z indyka ciabatta 2 plastry sera żółtego kilka liści sałaty kiszony ogórek pomidor kumin, papryka ostra, oregano oliwa lub olej sos worcestershire keczup majonez musztarda dijon pieprz i sól Przepis Zaczynamy od zamarynowania naszych sznycli. Mięso wkładamy do naczynia, po czym kolejne dodajemy do niego oliwę lub olej, sos worcestershire(...)umyć, bo nie będzie już nam potrzebna. Na przygotowaną bułkę kładziemy sałatę, a następnie nasze mięso. Potem rozkładamy pocięte w plastry pomidor i ogórki. Pora teraz na sos, który powstaje z wymieszania majonezu keczupu i musztardy dijon. Na wierzch możemy położyć sałatę. To jest jednak moim zdaniem niekoniecznie. Na koniec kładziemy jeszcze oczywiście górną część naszej ciabatty, którą przebijamy

Kuchennyviral.pl
Podwójny sznycelburger 192

reuben . Film   Składniki – podwójny sznycelburger 2 sznycle z indyka ciabatta 2 plastry sera żółtego kilka liści sałaty kiszony ogórek pomidor kumin, papryka ostra, oregano oliwa lub olej sos worcestershire keczup majonez musztarda dijon pieprz i sól Przepis Zaczynamy od zamarynowania naszych sznycli. Mięso wkładamy do naczynia, po czym kolejne dodajemy do niego oliwę lub olej, sos worcestershire(...)umyć, bo nie będzie już nam potrzebna. Na przygotowaną bułkę kładziemy sałatę, a następnie nasze mięso. Potem rozkładamy pocięte w plastry pomidor i ogórki. Pora teraz na sos, który powstaje z wymieszania majonezu keczupu i musztardy dijon. Na wierzch możemy położyć sałatę. To jest jednak moim zdaniem niekoniecznie. Na koniec kładziemy jeszcze oczywiście górną część naszej ciabatty, którą przebijamy

Kuchennyviral.pl
Boeuf Stroganow 150

pieczywem. Będzie też smaczną propozycją na różnego rodzaju uroczystościach. 600 gramów najlepiej polędwicy wołowej  300 gramów pieczarek 2 średnie cebule 3/4 ogórków kiszonych sól pieprz 4/5 kulek ziela angielskiego 2/3 liście laurowe 1 łyżka musztardy 2 łyżki masła 50 ml. słodkiej śmietanki Opcjonalnie jeżeli lubicie 1 łyżka przecieru pomidorowego ( ja  nie dodaję  ) 1 łyżka mąki pszennej(...)nieco zmięknie. Na koniec dodajemy pieczarki i całość smażymy ok 5 minut co jakiś czas mieszając. Dodajemy musztardę ( opcjonalnie przecier pomidorowy) ziele angielskie, liść laurowy, ok. 300 ml bulionu wołowego lub warzywnego i dusimy pod przykryciem do miękkości.(ok.45-60 minut) Następnie dodajemy ogórki, przyprawiamy solą i pieprzem, zagotować. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z odrobiną wody i wlać śmietankę

Andzia Pichci
Sałatka śledziowa z fasolą, ogórkiem konserwowym i papryką 148

fasolki białej z puszki 6 płatów śledziowych w oleju 1 cebula strąk żółtej papryki strąk czerwonej małej papryki 5 średnich ogórków konserwowanych 2 łyżki kaparów 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki oliwy pieprz Sos: czubata łyżka musztardy 4 łyżki oliwy tymianek, szczypta       Przygotowanie Śledzie osączyłem, pokroiłem w paski. Cebulę pokroiłem w kostkę, paprykę w paski(...)ogórki w pół plasterki. Wymieszałem z fasolą, kaparami, słonecznikiem uprażonym na suchej patelni, dodałem natkę pietruszki. Sos : połączyłem musztardę, oliwę, 3 łyżki wody, roztarty tymianek. Sosem polałem sałatkę, wymieszałem, doprawiłem. Przełożyłem do salaterki, posypałem natką pietruszki

R'n'G Kitchen
Roladki schabowe ze szparagami FIT 108

musztardy czeskiej – 1 łyżeczka suszonego oregano – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz Dodatkowo polecam: ugotowane młode ziemniaczki z jogurtem i koperkiem, domowe ogórki małosolne Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W miseczce mieszamy musztardę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i oregano. Szparagi myjemy i odłamujemy im zdrewniałe końcówki. Jeżeli mamy schab w całości – kroimy(...)najcieniej. Każdy smarujemy musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kładziemy po 3 szparagi i ciasno zawijamy (możemy spiąć wykałaczką). Roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy 10 minut. Podajemy z młodymi ziemniaczkami, jogurtem, koperkiem i ogórkiem małosolnym. Smacznego! Artykuł Roladki schabowe ze szparagami

Be Fit Be Strong
Sałata z łososiem, serem camembert i pomarańczą 396

wystudzonego 100 g sera z camembert pokrojonego na plasterki  pół wyfiletowanej pomarańczy  1/3 zielonego ogórka pokrojonego na półplasterki  4 łyżki prażonych pestek słonecznika na sos: sok z połowy pomarańczy  2 łyżki oliwy z oliwek  łyżeczka musztardy  szczypta soli(...)pieprzu i chilli Przygotowanie: Umytą sałatę ułożyłam na talerzach.  Dodałam pokrojoną na kawałki pomarańczę, ser, pokruszonego na kawałki łososia i ogórka.  Posypałam pestkami słonecznika.  Przygotowałam sos: sok z pomarańczy wymieszałam z oliwą i musztardą, doprawiłam solą, pieprzem i chilli.  Chwilę przed podaniem polałam sałatę przygotowanym sosem

Kulinarny Pamiętnik
Hot-dogi z surówką Colesław 218

koperku Opcjonalnie kawałek jabłka(ćwiartka) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sok z połowy cytryny cukier do smaku sól Opcjonalnie można dodać pół łyżeczki musztardy lub chrzanu Dodatki po kilka plasterków ogórka zielonego lub konserwowego, rzodkiewki, pomidora, czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie piórka Keczup Surówka Coleslaw Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę i  opcjonalnie jabłko zetrzeć na tarce o małych

Andzia Pichci
Ogórki w musztardzie 627

ogórków gruntowych 1 litr wody 250 ml octu 10% 5 łyżeczek musztardy sarepskiej 1,5 szklanki cukru 2 łyżki soli gorczyca, czosnek, ziele angielskie Sposób wykonania: Składniki zalewy, czyli : wodę, ocet, cukier, musztardę i sól mieszamy w garnku i podgrzewamy do zagotowania. Odstawiamy do wystudzenia. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Układamy w słoikach i dorzucamy

Qchnia po prostu
Sałtaka makaronowa z surimi 355

Składniki: 250 dag makaronu kokardki 300-400 g paluszków krabowych 2 średnie czerwone cebule 1 ogórek szklarniowy puszka kukurydzy pęczek koperku 4 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sarepskiej ostrej Wykonanie:Makaron gotujemy al dente i pozostawiamy do wystygnięcia. Paluszki krabowe kroimy w półokrągłe kawałeczki, ogórka w kostkę, cebulę w piórka. Koperek drobno siekamy. Wszystko razem wrzucamy

Czerwona Porzeczka
Befsztyk tatarski w najlepszym wydaniu. Jak zrobić tatara? PRZEPIS 200

ligawa czy udziec. Mięso musi być bardzo świeże i z pewnego źródła), 1 żółtko, 2 łyżki wody, 1 łyżka oleju, sól, pieprz, jako dodatki czerwona cebula, ogórek konserwowy, marynowane pieczarki, kapary, łyżeczka musztardy francuskiej. Jak zrobić befsztyk tatarski? Mięso oczyszczamy ze wszystkich błon. Najwięksi smakosze powiedzą, iż prawdziwy tatar powinien być przyrządzony z mięsa siekanego. Kroimy je więc w cienkie

Kulinarna Polska
Pasta z tuńczykiem, jajkami i warzywami 152

osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w oleju (100 g po odsączeniu) 2 jajka ½ papryki pomarańczowej ½ średniej cebuli 1 duży ogórek kwaszony 1 łyżka majonezu ½ łyżeczki musztardy delikatesowej ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w misce

karolgotuje
Lekka sałatka na grilla 214

Lekka sałatka na grilla – to nasza propozycja na chyba już ostatnie grille w tym sezonie, bo pogoda już się powoli psuje. Jednak nic nie stoi

Kulinarne Przeboje
Sałatka z twarogiem 87

świetne, przede wszystkim ze względu na szybkość wykonania. Tym razem ze smakiem wędzonego twarogu, który bardzo lubię :) Składniki : - sałata lodowa, - twaróg wędzony, solankowy, - pomidorki koktajlowe, - ogórek kiszony, - kapary. Sos : - 1 łyżeczka musztardy, - 1 łyżka oleju, - 1 łyżka octu winnego malinowego, - 1/2 łyżeczki miodu, - zioła prowansalskie, - świeży tymianek, - sól, pieprz. Wykonanie : Składniki sałatki rozdrobnić według własnego upodobania i ułożyć na talerzu

Przepisy Mikołaja
Śledziowe słoiczki , pyszna sałatka 183

gotowane lub pieczone czerwone buraczki 4 jajka ugotowanych na twardo 3 ziemniaki , także ugotowane , najlepiej w mundurkach 1 cebula średniej wielkości 3-4 ogórki kiszone starty ser żółty do posypania majonez 2 łyżki musztardy francuskiej sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka miodu cytryna dodatkowo : szczypiorek do dekoracji Płaty śledziowe płukamy pod bieżącą zimną woda . Kroimy w małe kawałki , skrapiamy(...)cytryną , dodajemy miód , musztardę . Odstawiamy na godzinę . Jajka i buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach . Ziemniaki , cebulę , ogórka siekamy drobno . Wszystkie składniki trzymamy osobno . W małych słoiczkach , najlepiej o prostych brzegach , układamy kolejno : warstwę śledzi , majonez , ziemniaki , cebulkę , ogórek , majonez , buraczki jajko majonez , ser . Na koniec dekorujemy siekanym szczypiorkiem . Trzeba pamiętać żeby każdą warstwę warzyw posolić i doprawić pieprzem

Ogrodnik w podróży
Sałatka z makaronem z zupek chińskich 181

jednocześnie bardzo smaczna. Do jej wykonania potrzebujemy: 1 zupka chińska, 200g szynki konserwowej, 200g żółtego sera (w kawałku), 1/2 czerwone papryki, 1/2 żółtej papryki, 1/2 ogórka świeżego, 1 jogurt naturalny (180g), musztarda, majonez, ketchup, sól, pieprz Zupkę wraz z przyprawami zalewamy wrzątkiem. Wlewamy tyle wody aby wsiąknęła w całości w makaron. Odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę

Przepis na Dzień Dobry

Proponowane wyszukiwania