dymki ze szczypiorkiem 2 czubate łyżki posiekanego koperku sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony, do smaku 4 łyżki marynaty z ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka ostrej musztardy np. rosyjskiej Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w skórkach. Po lekkim przestudzeniu obrać ziemniaki ze skórek, pokroić w dużą kostkę. Przełożyć ziemniaki do miski, dodać(...)pieprzem, lekko wymieszać. Pozostawić na 15 minut do wchłonięcia marynaty przez ziemniaki. Ogórki pokroić w niewielką kostkę i dodać do ziemniaków. Drobno posiekać koperek i dymkę, dodać do ziemniaków. Jeśli ziemniaki ,,nie wypiły" marynaty, to należy ją odlać przed dodaniem sosu. W miseczce wymieszać majonez, jogurt, musztardę, dodać do sałatki i wymieszać. Przyprawić sałatkę solą i spora ilością pieprzu
Codziennik Kuchennyheight: 1em;" /> Polecam , tą prostą i smaczną sałatk ę . Składniki : 1 opakowanie ravioli serowego 1 chorizo ( wielkości kiełbaski śląskiej ) 1/2 średniego ogórka sałatkowego 1/2 pęczku szczypiorku 1 czubata łyżka gęstego majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy grillowej sól do smaku Ravioli gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , gdyż co producent to inny czas . Studzimy na sitku , wsypujemy do miski . Dodajemy do ravioli pokrojonego(...)kostkę ogórka -ja nie obieram ze skórki , ale można . Siekamy drobniutko, na tyle na ile się da chorizo i szczypiorek i także dodajemy do miski . Wzbogacamy majonezem , musztardą , solimy do smaku i po prostu mieszamy do połączenia składników . Odstawiamy chociaż na dwie godziny do lodówki , po wyjęciu ponownie mieszamy ( czasami, trzeba dodać ciut majonezu bo makaron wciąga mocno składniki
Ogrodnik w podróżykiszone 1/2 pęczka kopru 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pora (biała część) Sól i pieprz do smaku 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki musztardy PRZYGOTOWANIE: Makrelę wędzoną obieramy z ości i dzielimy na małe kawałki. Ogórki kiszone kroję w drobną kostkę. Pora (białą część ) drobno siekam. Szczypiorek i koperek myję i drobno siekam. Ser żółty(...)kroję w kostkę. Ugotowane i obrane jajka kroję w kostkę. Wszystkie składniki przekładam do miski, doprawiam solą i pieprzem, dodaję jogurt i musztardę. Mieszam. Pozostawiam w lodówce ok 30 min. przed podaniem
Gotowanie PatkiDomowy Sos Tatarski - Składniki: 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lu ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka octu łyżeczka chrzanu 1/2 łyżeczki pieprzu odrobina soli Domowy Sos Tatarski - Sposób przygotowania: Pieczarki(...)ogórki bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru zalew. Następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Tak samo postępujemy z cebulką i wszytko przekładamy do większego naczynia. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, chrzan oraz sos z cytryny, ocet, cukier, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Umieszczamy w lodówce na kilka godzin, a najlepiej całą noc. Moje posty
Słodka Stronaczęści – ich waga to ok. 300g) 4 jajka (klasa M) 1 duże jabłko – najlepiej słodka odmiana (ok. 280g) 7 średnich ogórków konserwowych (ok. 300g) 1 puszka kukurydzy konserwowej (285g po odsączeniu zalewy) 2 łyżeczki musztardy delikatesowej 4 czubate łyżki majonezu (ok. 210g) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pora – Wykonanie: Od pora oddzielić(...)drobną kosteczkę. Jabłko umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne, a następnie pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez i musztardę, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać ponownie. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach, jak smaki się “przegryzą”. Smacznego
Kulinarne Przebojejako dodatek do bułeczki na śniadanie, jest pyszna i aromatyczna. Warto spróbować! Składniki: 100 g ryżu 5 jaj 3-4 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 1/2 pęczka szczypioru 1/2 jabłka 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżka musztardy Dijon 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko, zostawiamy do wystudzenia. Przesypujemy(...)miski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy zimne kroimy w kostkę , tak samo ogórka konserwowego, cebulę i szczypiorek, oraz jabłko, mieszamy wszystkie składniki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, całość mieszamy. Schładzamy przed podaniem w lodówce
Wanilia i Kardamonżółty ser. PYCHA!!! Składniki: 1/2 kg żółtego sera Farsz: 3 jajka 1 puszka groszku konserwowego 3 marchewki 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 300 gram serka topionego 1/2 kostki masła 1 łyżki śmietany 2 łyżeczki musztardy Wykonanie: Jajka gotuję na twardo, obieram i kroje w kostkę. Marchew gotuję do miękkości. Kroję w kostkę razem(...)ogórkami, papryką i cebulą. Groszek odcedzam i dodaję do pokrojonych jarzyn. Masło ucieram dodając po kawałku serki topione, śmietanę i musztardę. Masę mieszam z pokrojonymi warzywami. Ser żółty wkładam do woreczka foliowego i gotuję, aż nabierze płynnej konsystencji. Wyjmuję na blat, rozwałkowuję jak ciasto, na cienki placek, wykładam farsz i zwijam w roladę. Całość wkładam do lodówki najlepiej
Bea(u)ty kitchenCzęsto robiłam kiedyś sałatkę pieczarkową, ale bez ogórków i kukurydzy, dodając te składniki sałatka zyskała na smaku, teraz jest o wiele smaczniejsza. Sałatka z pieczarek SKŁADNIKI: pieczarki - 700 g jajka - 5 szt ogórek kwaszony - 6 szt małych cebula - 1 szt kukurydza - 1 puszka sól i pieprz majonez - 4 łyżki musztarda - 1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Pieczarki umyć, osączyć, gotować(...)odcedzić na sicie, ostudzić, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo. Cebulę i jajka obrać , pokroić razem z ogórkami w kostkę. Kukurydzę odlać z zalewy, dodać do pieczarek, wymieszać wszystkie składniki z majonezem i musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia Danusistole. Oczywiście można kupić w sklepach gotowy sos ale zdecydowanie wolę ten domowy, zrobiony tak jak lubię. składniki: 10 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka tartego chrzanu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ogórki kiszone lub konserwowe 1/2 małego słoiczka marynowanych grzybków lub pieczarek 1 mała czerwona cebula 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki ewentualnie sól i pieprz(...)smaku Marynowane grzybki lub pieczarki osączyć z zalewy pokroić w drobną kostkę. Ogórki kiszone i czerwoną cebulę również pokroić w drobną kostkę. Pokrojone składniki przełożyć do miski. Dodać majonez, musztardę, chrzan, jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli potrzeba można doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na minimum godzinkę aby smaki się przegryzły
Monia miesza i gotujekażdy dziad ją zrobi, taka prosta :) Składniki: 3 dobrej jakości parówki 3 ugotowane jajka na twardo 2 średnie kiszone ogórki 1 średnia cebula 0,5 kg ugotowanych w łupach ziemniaków 1 mała puszka kukurydzy / 1/2 dużej 3 łyżeczki musztardy Sarepskiej 3 łyżeczki majonezu sól , pieprz Wykonanie(...)Ugotowane wcześniej i ostudzone na twardo jajka i ugotowane ziemniaki w mundurkach obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, cebulę i parówki. Na sam koniec dodajemy odsączoną kukurydzę. W osobnej misce mieszamy ze sobą musztardę i majonez doprawiając przyprawami. Kiedy się dwa sosy połączą łączymy je z pozostałymi składnikami i wszystko razem mieszamy
W Moim Magicznym Domuruloników: 6 plastrów szynki 3 jajka łyżeczka majonezu łyżeczka musztardy sól i pieprz opcjonalnie świeża zielenina np. rzeżucha, szczypiorek Jajka ugotuj na twardo (gotuj około 9-10 minut) . Przestudź i obierz ze skorupki. Pokrój je w dużą kostkę, przełóż do miski i dalej rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, musztardę, przyprawy i opcjonalnie rzeżuchę lub szczypiorek. Wymieszaj. Na brzeg każdego plasterka(...)zwiń w rulon. Gotowe układaj na talerzu. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce. Pastę warto wzbogacić ulubionym dodatkiem, np. posiekaną cebulką, kiszonym ogórkiem, świeżą lub konserwową papryką, oliwkami, żółtym serem. Musztardę możesz zastąpić łyżeczką chrzanu – oba te dodatki doskonale zaostrzą smak pasty jajecznej i dzięki temu nie będzie mdła. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam
Kulinarny S.O.S.nadziewania jajek. składniki na 3 porcje puszka śledzi lub szprotek w pomidorach 150 g żółtego sera 2 ogórki kiszone 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy czarny pieprz sól przepis Rybę z puszki razem z sosem ( może to być śledź lub szprotki ) dokładnie rozgniatamy widelcem(...)siekamy po czym wrzucamy do ryby, dodajemy również starty na tarce o małych oczkach żółty ser, starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone, ugotowane na twardo jajka oraz posiekaną natkę pietruszki. Na końcu dodajemy musztardę i majonez, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie ze sobą łączymy. Artykuł Pasta rybna + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniaduże lub 5 małych jaj 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g) 1 cebula szalotka (można zastąpić szczypiorkiem) 2 ogórki kiszone 2 czubate łyżki orzechów włoskich 2 łyżki majonezu light lub kremowego serka 1 łyżeczka musztardy dijon (ewentualnie łyżka soku z cytryny) 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki (można także zrobić w wersji ostrej) sól morska, świeżo mielony pieprz(...)dłużej, pasta jest lepsza jeśli ma wyczuwalne kawałki (jeśli nie mamy malaksera wystarczy wszystkie składniki drobno pokroić). Dodajemy odciśnięte ogórki, majonez lub serek (my po prostu kochamy majonez, ale może być też jogurt grecki doprawiony czosnkiem), musztardę, paprykę oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy łyżką, aż składniki połączą się w pastę. Próbujemy i jeśli jest potrzeba doprawiamy ponownie solą
Poezja smakuSkładniki: Marchew 5 średnich Ziemniaki 5 średnich Jajka 6 Ogórki kiszone 4 sztuki Groszek konserwowy mała puszka Pietruszka korzeń mała Seler ćwiartka Jabłko ćwiartka Por 3 cm Musztarda łyżeczka pełna Majonez 4 łyżki Pieprz 1/2 łyżeczki Sól łyżeczka Przygotowanie: Ziemniaki, seler, pietruszkę oraz marchew(...)ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane warzywa oraz jajka odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę. Ogórki, jabłka, por pokroić w kosteczkę. Wszystko przełożyć do miski, dodać sól, pieprz, majonez i musztardę. Wymieszać. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania
Kulinarne przygodykurczaka i gotowanych warzyw z ogórkami Składniki: z rosołu: obrane mięso kurczaka seler pietruszka dodatkowo: mała cebula 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżeczki majonezu pęczek natki pietruszki świeżo mielony pieprz sól 7 ogórków konserwowych lub kiszonych pokrojonych w drobną kostkę Smarowidło, kanapkowa pasta z kurczaka - sposób przygotowania: Wszystko oprócz ogórków włóż do robota kuchennego
Gary Bez dna