ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:74/197)

Młoda kapusta 170

temu, doceniając za prostotę i szybkość przygotowania. No i oczywiście pyszny lekko słodki smak i delikatność. Zapraszam do innych przepisów na dodatki do obiadu: – ogórki kiszone – pikantny sos pomidorowy – domowa musztarda – ziemniaki nakrajane – podstawowy przepis na ziemniaczane puree – puree z dyni – jak upiec ziemniaki w mundurkach – konfitura z cebuli – frytki

nietylkopasta.pl
Strogonow wg Elki 168

serwować potrawę.  1 kg chudej szynki wieprzowej 500 g pieczarek 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 4 ogórki kiszone 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ostrej musztardy 3 łyżki śmietany 12% 3 łyżki mąki pszennej sól świeżo mielony pieprz mielona słodka  papryka pęczek natki pietruszki 2-3 łyżki masła(...)talarki. Smażyć wszystko razem przez chwilę po czym oprószyć mąką,wymieszać i przyrumienić. Zawartość patelni zalać bulionem,dodać koncentrat i musztardę,zagotować. Do garnka z mięsem wlać zawartość patelni,dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojone w talarki ogórki kiszone. Doprawić do smaku solą,pieprzem i mieloną papryką. Całość gotować na małym ogniu do chwili aż mięso i papryka

Kolorowa kuchnia Elki
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 274

roladki: 4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu np.oleju rzepakowego, smalcu  sos: 3 cebule 2liście laurowe ścinki mięsa(...)mięsnego dodatki: ziemniaki gotowane,kluski śląskie, kapusta czerwona.. Wykonanie: roladki: 1. Każdy plaster wołowiny rozbij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Posmaruj musztardą. 2. Na środek każdego plastra mięsa połóż drobno pokrojony boczek/plaster boczku, ogórek kiszony pokrojony w słupki i pokrojony chleb 3. Zwiń w roladkę mięso, zepnij wykałaczkami 4. Rozgrzej na dużej patelni/garnku z szerokim dnem - olej

U Fiolki
Najsmaczniejsze burgery – mięsne, soczyste i pełne smaku. 201

serwowanego w podpieczonej bułce. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie – można smażyć, grillować, piec na żywym ogniu. Serwowany z różnymi dodatkami takimi jak ser, sałata, cebula, boczek, ogórek konserwowy no i oczywiście z musztardą, majonezem i ketchupem. Poniżej przedstawiam przepis, którym już dawno chciałam się podzielić. Moja tajemnica polega na przygotowaniu mięsa. Dodaję (chociaż pewnie niektórym to się nie spodoba

wysmienity
21 lat, Sokołów i gotowanie 168

sałatka pierogi z nadzieniem z pasztetu i grzybów sałatka z selera naciowego, gruszki, orzechów i sera pleśniowego ze schabem sałatka z miksu sałat, z pomidorami i ogórkiem z golonką i dressingiem z musztarda francuską pierogi na szpinaku pure z ziemniaków , mus z jabłek i chrzanu i kawał pieczonego boczku Jak widzicie najadłam się mięsa w rożnych postaciach zaspokajając swój apetyt

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pikle w zalewie musztardowej 185

zalewie musztardowej Składniki: 3 kg ogórków pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca Zalewa: 1 szklanka octu 5 szklanek wody 3 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki musztardy sarepskiej 1,5 szklanki cukru 2 łyżki soli Wykonanie:   Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż na cztery części i wycinamy ziarna. Do każdego słoika wrzucamy:  3-4 ziarenka pieprzu, ziela angielskiego, 1/3 łyżeczki

W Moim Magicznym Domu
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 224

roladki: 4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu np.oleju rzepakowego, smalcu  sos: 3 cebule 2liście laurowe ścinki mięsa(...)mięsnego dodatki: ziemniaki gotowane,kluski śląskie, kapusta czerwona.. Wykonanie: roladki: 1. Każdy plaster wołowiny rozbij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Posmaruj musztardą. 2. Na środek każdego plastra mięsa połóż drobno pokrojony boczek/plaster boczku, ogórek kiszony pokrojony w słupki i pokrojony chleb 3. Zwiń w roladkę mięso, zepnij wykałaczkami 4. Rozgrzej na dużej patelni/garnku z szerokim dnem - olej

Fiolka w kuchni
Tatar wołowy 201

jest tyle ile pomysłów w głowie ludzi, którzy zaczną go przyrządzać :) Ja podaję przepis na podstawową wersję. SKŁADNIKI: 300 g polędwicy wołowej 1 średnia cebulka 2 ogórki konserwowe 1 żółtko jajka kapary musztarda Dijon (2-3 łyżki) sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Polędwicę przemielić dwukrotnie w maszynce do mięsa na drobnych okach Cebulkę i górka kiszonego drobno pokroić Składniki wraz

smacznieinatemat
ZRAZY WOŁOWE Z FARSZEM 210

dwóch odsłonach - czyli .... z dwoma propozycjami różnych farszy. Zaczynamy;-) Mięso wołowe pokroiłam na plasterki, które lekko rozbiłam, posoliłam i popieprzyłam. Farsz - odsłona pierwsza: Składniki: Cebula Ogórek kiszony Natka pietruszki Boczek wędzony Musztarda francuska Składniki zmiksowałam i posmarowałam farszem kotleta. Ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami. Farsz- odsłona druga: Składniki: cebula grzyby (mogą być suszone) Podsmażyłam pokrojoną w plasterki cebulę. Suszone grzyby

potrawyregionalne
Sałatka Olivier 177

ugotowane w rosole: 4-5 marchewek 2 pietruszki  1/4 korzenia selera mięso z kurczaka obrane z kości Ponadto: 3-4 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki kiszone puszka zielonego groszku majonez musztarda i keczup sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki należy pokroić w niewielką kostkę, jajka w nieco grubiej, dodać majonez, musztardę i keczup, doprawić solą i pieprzem.Wszystko

Codzienne Gotowanie
Soczeburger z brokułami 165

oleju + olej do smażenia Przyprawy: Pieprz i sól Pieprz ziołowy Gorczyca mielona Chilli mielone Czosnek granulowany Opcje do podanie z burgerami: Cebula pokrojona w piórka Sałata Ogórek kiszony Pomidor Sos BBQ - koniecznie! :) Musztarda Przygotowanie:  1. W pierwszej kolejności odmierzamy kubek czerwonej soczewicy, a następnie przelewamy ją zimną wodą. Dopiero teraz gotujemy ją w proporcjach 1 kubek soczewicy

Bananowe Pole
Sałatka z chrupiącym kurczakiem 333

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś podaję wam pomysł na pyszną sałatkę z warzywami i chrupiącym kurczakiem. Sałatka ta doskonale pasuje na wszelkiego

Marta Gotuje
Sałatka MIX z dipem musztardowym. 172

daniem. Możemy zabrać ją w pojemniczku do pracy ☺ Zapraszam !!!!! SKŁADNIKI 1 opakowanie Mix sałat 3 gałązki selera naciowego 3 cm para Pół czerwonej papryki 1/2 zielonego ogórka  Kukurydza konserwowa Mały jogurt naturalny Musztarda miodowa WYKONANIE Warzywa myjemy. Następnie wszystkie bardzo drobno kroimy. Do dużej miski wsypujemy mix sałat,  dodajemy pokrojone składniki. Wszystko razem mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy

Zdrowo i kolorowo
Domowe Hot-Dogi 300

domowe bułeczki do hot-dogów)ok. 4 parówki dobrej jakości (sprężyste, jędrne, z dużą zawartością  mięsa)lub cienkie kiełbaski do hot-dogówdowolne warzywa:sałatapomidory,ogórki,cebuladowolne sosy:ketchup, majonez, musztarda, sos czosnkowy itp.Domowe Hot-Dogi - Sposób przygotowania:Każdą bułeczkę nacinamy wzdłuż nie docinając do końca. Wykładamy wszystkie warzywa pokrojone na mniejsze kawałki. Parówki (lub kiełbaski) podgrzewamy

Słodka Strona
Kanapki z wołowiną 350

Królowe wśród kanapek. Kanapki z kawałkiem mięsa z obiadu – z kotletem mielonym i majonezem; ze sztuką mięsa, chrzanem i ogórkiem kiszonym; z plastrami wieprzowiny i musztardą albo…absolutny hit – kanapka ze stekiem wołowym i chrzanem wasabi. SKŁADNIKI ok. 100-150 gram steku np. z tego przepisu kilka kromek chleba wiejskiego na naturalnym zakwasie pół awokado pokrojonego

OstryKęs

Proponowane wyszukiwania