okazała się trafionym pomysłem. Sałatka z makaronem spaghetti SKŁADNIKI: 15 pomidorków koktajlowych ok 150 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 papryka żółta 3 ogórki kiszone 100 g sera feta pieprz papryka słodka kawałek pora 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka keczupu PRZYGOTOWANIE: Ugotowany makaron kroimy na drobne kawałki. Paprykę i pomidorki myjemy. Pomidorki kroimy na ćwiartki, paprykę w kostkę, ogórki(...)kostkę. Ser feta kroimy w kostkę. Pora kroimy na małe kawałeczki - półplasterki. Wszystkie przygotowane warzywa mieszamy z makaronem. Doprawiamy do smaku pieprzem i papryką. Na koniec dodajemy keczup i musztardę i mieszamy całość
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisól, świeżo zmielony czarny pieprz 1 mała cebula czerwona lub szalotka 1 łyżka posiekanych ziół: koperku, natki pietruszki, szczypiorku 1 ogórek konserwowy lub kiszony 1 łyżka kaparów lub marynowanych grzybków WYKONANIE Majonez, jogurt naturalny, chrzan, musztardę, miód i sok z cytryny mieszamy w miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Cebulę, ogórka konserwowego oraz kapary drobno siekamy. Dodajemy
cool and mintyłyżki jogurtu naturalnego 6 ogórków konserwowych słoiczek pieczarek marynowanych posiekany pęczek pietruszki 1 por sól, pieprz 2 - 3 łyżeczki musztardy Jajka gotuję na twardo, studzę, po czym obieram ze skorupek. Kroję w kostkę. Ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, szynkę kroję w kostkę, pora w talarki. Wrzucam do miski, wsypuję makaron. Dodaję odcedzony groszek i marchewkę(...)dodawać, aby sałatka była wilgotna. Czyli nie zwiększymy kaloryczności. Pozostawiam na kwadrans. Pietruszkę drobno siekam, dodaję wraz z jajkami do pozostałych składników, mieszam, dodaję majonez, musztardę i jogurt. Doprawiam. Mieszam. Podaję. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkisera 200 g szynki konserwowej 4 konserwowe ogórki sól pieprz sok z 1/2 cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki musztardy posiekany koperek Wykonanie: Ser i szynkę kroimy w paseczki, a ogórki w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy
Kulinarne przygody Gatityczerwona papryka 12 oliwek zielonych musztarda francuska pieprz Wykonanie: Śledzie wyjmujemy z oleju. Kroimy na mniejsze kawałeczki, Układamy na półmisku. Każdy płat smarujemy musztardą. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, cebulkę w półpiórka, oliwki i ogórki w plasterki. Na śledzie wykładamy po trochu warzyw,oprószamy pieprzem, układamy kolejną warstwę płatów, smarujemy musztardą, wykładamy resztę warzyw
Z Majeczką w kuchnimniejszą ilością nadzienia. SKŁADNIKI 800 g piersi z kurczaka olej rzepakowy sól, pieprz 360 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy 2-3 ząbki czosnku 2 sałaty rzymskie mini 5 sztuk ogórków konserwowych Krakus 1 czerwona papryka 250 g pomidorków rzymskich mini lub koktajlowych 4 duże tortille WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć, pokroić w średniej wielkości paski, przełożyć do miski(...)przekroić na pół, z papryki wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w paski, ogórki konserwowe wyciągnąć z zalewy i przekroić każdy na 4 części. Z sałaty rzymskiej odciąć końcówkę, tak aby zostały nam liście. Jogurt naturalny przelać do miski, dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, musztardę i doprawić solą i pieprzem. Mięso upiec na grillu lub patelni grillowej
Passions hobbies lifeprzepisu. Sałatka z roszponką Składniki: 2 opakowania świeżej roszponki pomidorki koktajlowe 250 gram ogórek zielony oliwki zielone ( ilość wedle uznania) suszone pomidory ( ilość wedle uznania) oscypek lub ser żółty wędzony sól oraz pieprz Sos: łyżka musztardy łyżka majonezu łyżka ketchupu Przygotowanie: Ta bardzo smaczna i zdrowa sałatka jest wspaniała(...)około 1-3 h przed podaniem. Smacznego. Roszponkę myjemy i zostawiamy na 30 min aby woda odeszła. Pomidorki koktajlowe kroję w ćwiartki. Ogórki również kroję w ćwiartki. Nasz sos łyżka majonezu,ketchupu i musztardy. Serek żółty wędzony ścieramy na tym oczku. Oliwki kroję na pół, a pomidorki suszone na paseczki. Tak ma wyglądać serek po starciu i mniej
Sprawdzone przepisy kulinarneSkładniki 1/2 kg schabu bez kości 1/2 litra bulionu drobiowego 4 plastry szynki gotowanej 3 średnie cebulki 2 ząbki czosnku 2-3 ogórki konserwowe 100 g serka topionego śmietankowego 4 łyżeczki musztardy francuskiej jarzynka do smaku sól pieprz do smaku olej do obsmażenia mąka do obtoczenia i zagęszczenia sosu Dodatek: kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami marchewką i soczewicą gotowana(...)plastry, rozbijamy przez woreczek foliowy tłuczkiem do mięsa,oprószamy jarzynka do smaku i smarujemy każdy kotlet łyżeczką musztardy. Odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie układamy po plasterku szynki,i kawałku pokrojonego na równe plastry serka topionego oraz ogórka zawijamy w rulony .Możemy spiąć wykałaczkami aby mięso nie rozpadło się w trakcie duszenia. Obtaczamy w mące pszennej
Wanilia i Kardamongrilla lub jako dodatek do obiadu. Polecam, bo jest smaczna i szybka w wykonaniu. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewek 1 długi ogórek 3 pomidory 1/2 pęczka natki pietruszki Sos 1 łyżka musztardy 2 łyżki miodu 4 łyżki oleju sól pieprz Wykonanie: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Pokroić rzodkiewki na ćwiartki, ogórek , pomidory. Natkę posiekać drobno. Wszystkie składniki
O kuchni z uczuciemcebula1 pomidor2 ogórkiszczypiorekgarść kolendrypłatki chilido polania2 łyżki octu balsamicznego3 łyżki oliwy1- 2 łyżeczki musztardy miodowejposiekany ząbek czosnkusól, pieprzprzygotowanieSkładniki sosu umieścić w słoiku, zakręcić i dobrze wymieszać wstrząsając słoikiem. Uciąć końcówki cykorii, oddzielić liście, pociąć na mniejsze kawałki, włożyć do miski. Pomidory cebulę i obrane ogórki pokroić w kostkę, dodać do cykorii. Polać sosem, wymieszać, posypać szczypiorkiem, kolendrą
Stare GaryMcDonald's i przede wszystkim mamy pewność, że wiemy co jemy. Domowy Sos do Big Maca - Składniki: 2 łyżki gęstego majonezu łyżeczka musztardy kilka kropel octu winnego łyżka sosu worcestershire ok. 2-3 łyżki drobno posiekanych ogórków konserwowych (ok. 55 g) łyżeczka drobno pokrojonej cebuli (ok. 30 g) 1/2 łyżeczki cukru szczypta czosnku w proszku szczypta słodkiej papryki(...)proszku szczypta gorczycy (zmielonej) odrobina soli i pieprzu Domowy Sos do Big Maca - Sposób przygotowania: Majonez, musztardę, ocet oraz sos worcestershire łączymy ze sobą. Następnie dodajemy przyprawy, cukier i mieszamy. Na końcu wsypujemy drobno pokrojoną cebulę oraz ogórki konserwowe - wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Moje posty
Słodka Stronakonserwowe 30 dag szynki lub innej wędliny (w kawałku) 1 papryka sól, pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy Przygotowanie; Por pokroić w plasterki następnie przelać wrzątkiem na sicie. Poczekać aż ostygnie i odcisnąć. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę, tak samo postąpić z wędliną. Kukurydze odsączyć i wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku. Majonez(...)wymieszać z musztardą i wymieszać z sałatką. Podawać z pieczywem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.pyszne, a przede wszystkim ekologiczne, jajka przepiórcze. Składniki 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mała puszka groszku konserwowego 4 kiszone ogórki 3 ziemniaki 2 marchewki 18 jajek przepiórczych 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżka słodkiej musztardy 3 łyżki śmietany sól, pieprz Przygotowanie Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Ziemniaki i marchew gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę(...)pamiętając by nie wymieszać składników. Ogórki kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Cebulę siekamy. Majonez mieszamy z musztardą, śmietaną, cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Składniki wykładamy w misce, każde osobno, na środek wylewamy sos. Podajemy schłodzone
R'n'G Kitchengotowaniepatki , https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło;) A oto przepis: Składniki na 2 osoby: 🔪 3 jajka 🔪 1/3 cebuli 🔪 4 ogórki konserwowe 🔪 10 dag sera żółtego 🔪 10 dag szynki gotowanej 🔪 3 łyżki kopru świeżego 🔪 2 łyżki musztardy 🔪 1 łyżka majonezu 🔪 Sól pieprz do smaku Przygotowanie: 1.Jajka gotuję i obieram, studzę, kroję w kostkę. 2. Ogórki kroję w kostkę(...)3.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. 4.Koper siekamy drobno. 5.Szynkę kroję drobno. 6. Ser trę na grubych oczkach. 7.Do miski przekładamy składniki. Następnie dodaję musztardę oraz majonez , sól i pieprz. 8.Mieszam dokładnie. Pozostawiam w lodówce przed podaniem ok 30 min. Smacznego
Gotowanie Patkizależności jak lubimy jeść i kroimy w kostkę. 2. Cebulę obieramy z łupiny i kroimy w kostkę. 3. do miseczki wrzucamy pokrojone ogorki i dodajemy do nich cebule 4. dodajemy musztardę, olej i cukier. 5. Wszystko razem mieszamy 6. Nasza surówka jest gotowa SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresach