obawy, że ktoś będzie zionął wydechem porowym:) Składniki: 2 białe części pora 4 jajka ugotowane na twardo 1 duże kwaskowe jabłko puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy pieprz sól Sposób przygotowania: Por pokroić w cienkie półplasterki, posolić i odstawić na jakąś godzinę. Po tym czasie zlać wodę, która wyciekła z pora, ewentualnie lekko
na moim stole...dać cebulę czerwoną wówczas sos uzyskuje fajną barwę.Podaję składniki jednej porcji, my przeważnie przygotowujemy od razu 2-3.Składniki:- 4 łyżki majonezu- 2 łyżeczki musztardy (u mnie sarepska)- 2 łyżeczki cebuli- 2 ogórki kiszone- 1 łyżeczka octu jabłkowego/winnego- 1 łyżeczka ksylitolu/cukru- 2-3 szczypty suszonego czosnku Ogórki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Wrzucić
Smaczne Zdrowełyżki oleju Dodatki: 6-7 plasterków żółtego sera kilka małych pomidorków młode liście szpinaku (lub innej małej sałaty) 2-3 małe ogórki kiszone Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy Rozpoczynamy od przygotowania bułeczek. Na początku drożdże zasypujemy cukrem i dokładnie rozcieramy aż się rozpuszczą. Dodajemy do nich dwie łyżki mleka, mieszamy i odstawiamy na około(...)kroić je dopiero po całkowitym wystudzeniu. Mięso doprawiamy musztardą, czosnkiem i pieprzem. Następnie dobrze je wyrabiamy i formujemy małe kotleciki. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i smażymy kotleciki na średnim ogniu aż nabiorą ładnie brązowego koloru. Gotowe odstawiamy, żeby puściły soki. Składniki na sos łączymy w miseczce. Pomidorki i ogórki kroimy w plasterki, a ser dzielimy
PatiGotujebasmati 1 puszka kukurydzy ok 300 gram wędzonej lub gotowanej piersi z indyka - ja kupiłam dwa grube plastry piersi wędzonej 2 duże ogórki konserwowe sól, pieprz 2 łyżki majonezu ewentualnie 1 płaska łyżeczka ostrej musztardy Ryż basmati ugotować zgodnie z przepisem - czyli tak jak makaron. Odcedzić i wystudzić. Przełożyć do miski. Dodać odsączoną kukurydzę(...)indyka pokrojonego w kostkę - ok 1/2 cm. Ogórki odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę. Dodać do ryżu. Lekko oprószyć pieprzem i dodać majonez. Wymieszać. Ewentualnie doprawić solą. Można dodać płaską łyżeczkę ostrej musztardy, jeśli chcielibyśmy uzyskać ostrzejszy smak. Smacznego
Ze smakiem bez glutenufamily:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 250 g tortellini np. z serem ogórek puszka kukurydzy cebula 250 g szynki 250 g żółtego sera majonez 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz papryka chili Tortellini przygotować według instrukcji na opakowaniu (ja gotuje dużo dłużej lubię jak jest miękki). Szynkę pokroić na paseczki(...)żółty oraz cebulkę w kostkę. Ogórka umyć pokroić w kosteczkę razem ze skórką. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wymieszać. W osobnym naczyniu połączyć majonez z musztardą, doprawić do smaku. Masę wymieszać ze składnikami sałatki. Na samym końcu dodać wystudzone tortellini delikatnie wmieszać w sałatkę. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiczerwona papryka 4-5 ogórków konserwowych 0,5 puszki kukurydzy 0,5 czerwonej cebuli pęczek szczypiorku pęczek koperku sos: majonez, keczup, musztarda Kiełbaski podgotować, ostudzić i pokroić w sporą kostkę. Paprykę oczyścić i razem z ogórkami pokroić w kostkę, dodać do kiełbasy. Kukurydzę odsączyć z zalewy, wrzucić do miski. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kostkę, dodać(...)sałatki, Szczypiorek i koperek umyć, osuszyć, posiekać i dodać do miski. Na koniec zmieszać majonez, keczup oraz musztardę (w proporcjach takich jak nam najbardziej odpowiadają), dodać do sałatki i wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę wstawić przed podaniem do lodówki, by się schłodziła a składniki "przegryzły
Simply Foodroztrzepane z mlekiem - sezam Kotlety: - mięso mielone indycze - drobno posiekana cebula - jajko - czerstwa bułka - mleko - sól, czarny pieprz mielony - majeranek - ewentualnie bułka tarta dodatki: - musztarda, majonez, ketchup - pomidor - sałata - cebula - konserwowe ogórki (u mnie pikle z ogórków ) Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: Bułki przygotowuję według przepisu. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 15 minut(...)jest zbyt rzadkie. Aby kotlety były okrągłe i jednakowych kształtów, wycinam je foremką do ciasta. Smażę na rozgrzanym oleju. Ciepłą bułkę przekrawam na pół. Jedną część smaruję majonezem, drugą musztardą. Układam sałatę, na to kotlet, ketchup, pikle, cebula pokrojona w piórka, pomidor i wierz bułki
Kuchnia co dniatwardo kilkanaście cebulek marynowanych perłowych kilka pędów szczypiorku łyżka stołowa śmietany 18% łyżka stołowa jogurtu naturalnego łyżeczka gładkiej, niezbyt ostrej musztardy pół łyżeczki soku z cytryny łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Grzybki, ogórek, cebulkę, jajka i szczypiorek kroimy bardzo drobno (lub lepiej, używamy do tego rozdrabniacza). Dodajemy majonez, śmietanę, jogurt, musztardę, miód i sok z cytryny
Aromatyczne Podróżewszystkich imprez...... Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy 2 ziemniaki 4 marchewki 1 pietruszka ½ selera korzeniowego 4 jajka 1 cebula czerwona jabłko ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy sól , pieprz Wykonanie: Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.Warzywa korzeniowe gotujemy w skórkach, następnie po ostudzeniu obieramy. Wrzucamy do dużej(...)miski. Oddzielnie gotujemy jajka. Ogórki kroimy w kosteczkę i osączamy z nadmiaru płynu. Pozostałe składniki też kroimy w kostkę, Majonez mieszamy z jogurtem i musztardą, polewamy sałatkę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Anioły w kuchnidobrej jakości 200g oliwek 6 łyżek jogurtu naturalnego łyżka musztardy dijon łyżeczka miodu, sól, pieprz Sposób przygotowania: Makaron ugotuj i ostudź w zimnej wodzie. Mieszaj co jakiś czas żeby się nie skleił. W dużej misce wymieszaj jogurt z musztardą, miodem, solą i pieprzem. Dodaj posiekany szczypiorek. Sałatę umyj i posiekaj. Ogórka, pomidory, szynkę pokrój w kostkę. Wrzuć do miski razem
wysmienitySkładniki: pół opakowania makaronu foglie spinaci 1 puszka (17 dag) tuńczyka w leju roślinnym w kawałkach 1 czerwona papryka 5 ogórków gruntowych pół puszki kukurydzy 2 dymki 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki octu z białych winogron sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al dente. Dodajemy tuńczyka razem z olejem. Paprykę i ogórki kroimy w małą
Qchnia po prostubrudzi się tak w kuchni. Przeczytaj: Domowy burger BBQ Składniki na burgera 250g mięsa wołowego (mielonego) 3-4 łyżki wody sól pieprz ewentualnie odrobina musztardy bułki do burgerów Dodatki do burgera kapusta pekińska ogórek kiszony majonez mała cebula ewentualnie pomidor ketchup żółty ser topiony Zobacz także: Burger z rukolą i zdrowe frytki Domowy burger a’la McDonalds – przepis(...)musztardy. Z mięsa formujemy kotlety. Moim zdaniem powinny mieć wagę ok. 125g. Cebulę drobno kroimy i mieszamy z odrobiną majonezu. Burgery pieczemy na rozgrzanym ruszcie ok. 3 minut z każdej strony. Na chwilę przed końcem smażenia na ruszt wkładamy przekrojoną na pół bułkę. Spód bułki smarujemy majonezem wymieszanym z cebulką. Następnie układamy odrobinę posiekanej kapusty pekińskiej, burgera, żółty ser, ogórka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!minut Składniki: 1 opakowanie sałatki meksykańskiej Poltino 1 szalotka 2 ugotowane ziemniaki 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 2 łyżki naturalnego gęstego jogurtu 4-5 filetów śledziowych sól pieprz 1 łyżeczka musztardy natka pietruszki do przybrania(...)Wykonanie: Mrożone warzywa wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Ziemniaki, pietruszkę, selera i ogórki kroimy w kostkę, szalotkę kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy wszystkie warzywa, dodajemy majonez, jogurt, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut. Sałatkę możemy podać na dwa sposoby: tak jak na załączonym zdjęciu, wtedy
Kulinarne przygody Gatitysoli, liść laurowy) lub 400ml wywaru warzywno-drobiowego 300g pieczarek pęczek młodej cebuli ze szczypiorkiem (wystarczą 3 niewielkie cebulki) 100ml białego wina dwa średnie ogórki kiszone 40g koncentratu pomidorowego (czubata łyżka) łyżka ostrej musztardy po łyżce sproszkowanej papryki słodkiej i ostrej 2 łyżki śmietany 12% 2 łyżki oliwy sól i świeżo mielony pieprz do smaku Do podania: natka pietruszki(...)dość drobno. Ogórki obrać ze skóry i ich miąższ pokroić w kostkę. Cebulę przesmażyć na łyżce oliwy. Po chwili dodać do niej pokrojone mięso i smażyć na dość mocnym ogniu do czasu, aż mięso zmieni kolor (białko się zetnie) i lekko się przyrumieni. Podlać białym winem, kiedy wino odparuje dodać koncentrat pomidorowy, obie papryki i musztardę. Dokładnie wymieszać
Dietologużyte do ich przygotowania mój tatar zyskał wyjątkowy i wyrazisty smak. Polecam :) słoik Beczka śledzi z suszonymi ziołami SEKO 1/2 czerwonej cebuli ogórek kiszony łyżka kaparów kawałeczek żółtej papryczki chili łyżka posiekanej natki pietruszki łyżeczka musztardy francuskiej Śledzie odsączyć z zalewy i bardzo drobno pokroić. Cebulkę, chili i ogórka również pokroić w małą kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać
Smakołyki Asi