
Zimny sos na bazie majonezu z drobno posiekanymi dodatkami: ziołami, cebulką i marynowanymi warzywami. Opcjonalnie także z odrobiną musztardy, chrzanu i miodu. Jest świetnym dodatkiem do wędlin, zimnych mięs i jajek na twardo. SKŁADNIKI 4 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany 18% 1 łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka płynnego miodu lub cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego sól, świeżo zmielony czarny pieprz 1 mała cebula czerwo... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...