Zimny sos na bazie majonezu z drobno posiekanymi dodatkami: ziołami, cebulką i marynowanymi warzywami. Opcjonalnie także z odrobiną musztardy, chrzanu i miodu. Jest świetnym dodatkiem do wędlin, zimnych mięs i jajek na twardo. SKŁADNIKI 4 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany 18% 1 łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka płynnego miodu lub cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego sól, świeżo zmielony czarny pieprz 1 mała cebula czerwo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...