nawet gotować potrawy w mikrofalówce do temperatury 130'C. Pozwalają na przechowywanie w nich żywności co znacznie wydłuża ich świeżość. Poniżej pokażę Wam zdjęcia z moich testów na truskawkach. Zarówno w pudełku jak i na talerzyku przechowywałam truskawki przez 3 dni w lodówce. Truskawki z talerzyka po 3 dniach nadawały się do kosza, natomiast te z pudełka były zupełnie(...)słoik, ale też nie wszystko się da. Teraz dzięki, pojemnikom próżniowym już nie muszę się martwić. Zamykam w nich naprawdę wszystko. Uwielbiam na drugie śniadanie pić koktajl wysokobiałkowy z truskawkami, a żeby taki koktajl smakował potrzebne są codziennie świeże truskawki, więc każdego dnia musiałam wędrować do pobliskiego warzywniaka po truskawki. Teraz odkąd mam pudełka to zajdę po truskawki
Zrób to smacznieukochanej osoby. SKŁADNIKI: 1 kg waniliowego serka homogenizowanego 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki mleka 4 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 3 1/2 szklanki gorącej wody około 1.5 kg truskawek opakowanie biszkoptów około 120 g Zapraszam do obejrzenia filmu WYKONANIE: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić na bok do lekkiego stężenia. Mleko zagotować chwile przestudzić i w gorącym rozpuścić(...)żelatynę. Następnie mleko odstawić do wystudzenia. Tortownice ( moja o średnicy 25 cm) Wyłożyć folia spożywczą lub pergaminem. Na jej dnie ułożyć biszkopty. Cześć truskawek umyć i usunąć z nich szypułki. Każda truskawkę przekroić wzdłuż, na pół. Polówki truskawek ułożyć na biszkoptach, na brzegu formy. Przyklejając przepołowioną stronę do do brzegu formy. Patrz film. W misce wymieszać serki z cukrem oraz
Pani M - kuchnia smakowitaKremowy deser mango truskawka Uwielbiam szybkie desery w pucharkach. Dziś mam dla Was przepis na kolejny z nich. Pyszny kremowy deser mango truskawka. Taki deser na bazie mascarpone i owoców to idealna osłoda nawet najcięższego dnia. Jeśli porcja wyda się Wam za duża, deser śmiało można przygotować w małych słoiczkach. Spróbujcie. Prosto i pysznie. U mnie takie desery pojawiają się(...)rabat 15% na zakupy na https://raphaelfruits.pl/ Składniki: 200 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki soku z cytryny 1 mango spora garść liofilizowanej truskawki kilka kruchych ciasteczek Do dekoracji: liofilizowane truskawki listki mięty *świeże i liofilizowane owoce pochodzą z paczki od RaphaelFruits Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy obrane mango. Dodajemy mascarpone
Słodkie okruszkiWszystko co najlepsze w jednym małym pucharku - czyli połączenie smaku kokosa, białej czekolady i truskawek :) Dwie warstwy kokosowego kremu, przełożone truskawkami, a na wierzchu dodatkowa kulka oryginalnego Raffaello - poezja smaku :). Jest to dosyć szybki do zrobienia deser, gotowy do spożycia, bezpośrednio po przygotowaniu. Z podanych składników uzyskamy 3 porcje deseru. Składniki: 400 g truskawek (mogą być mrożone), 4 łyżki cukru(...)białej czekolady, 2 łyżki mleka, 250 g mascarpone, 150 g jogurtu naturalnego*, 1 (czubata) łyżka wiórków kokosowych, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego. Do dekoracji: kulki Raffaello, wiórki kokosowe. Jeżeli mamy truskawki mrożone, to najpierw należy je rozmrozić. Następnie zasypać je cukrem, dodać sok z cytryny i zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i wlać do gotujących się truskawek. Energicznie mieszać
Świat Domowej KuchniZapraszam Was dzisiaj po przepis na pyszny i bardzo prosty do wykonania torcik truskawkowy. Delikatny biszkopt przełożony masą z mascarpone i śmietany. Na wierzchu truskawki zatopione w przezroczystej galaretce. Smaczny i prosty przepis dla tych, którzy nie potrafią piec tortów. To także idealny przepis na niedzielne ciasto lub po prostu jako pyszny deser dla wszystkich łasuchów i wielbicieli truskawek. Torcik(...)poncz: 0,5 szklanki przegotowanej wody sok z połówki cytryny Krem: 500 g mascarpone 300 ml śmietanki 30 % lub 36 % 2 czubate łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 kg ładnych truskawek (około) 2 przezroczyste galaretki Instrukcje Biszkopt : Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, kiedy piana będzie sztywna dodajemy stopniowo żółtka i ubijamy
To co lubię - gotuję i polecamKochani! Jestem wreszcie na urlopie. Spędzam go rodzinnie w domu i robię wszystko żeby się nie nudzić, wszystko czyli wypiekam. Krucha krajanka truskawkowa chodziła za mną od dawna. Kupuję truskawki niemalże codziennie ale zawsze moja połowa podjada tyle, że potem nie starcza na ciasto. S. uwielbia truskawki, choć w tym roku są one takie sobie. Jednak do ciasta jakie(...)były zawsze pasują. Truskawki świetnie sprawdzają się na kruche ciasto lub ciasto kruszonka . Krucha krajanka truskawkowa to połączenie ciasta kruchego z ucieranym i ciasta kruszonkowego. To ciasto nie jest typowym kruchym ciastem ale też nie jest typowym ucieranym. Bardzo mi odpowiada i świetnie pasuje z owocami. Piekłam je z czarną porzeczką . Ciasto ze śliwkami jest również bardzo smaczne. Chociaż nazywam
codojedzeniazaleta tego deseru jest to, ze nie potrzebujesz dodatkowych naczyń aby go w nich podać, mniej kłopotu, mniej zmywania. Idealny deser na piknik, lub grilla. SKŁADNIKI: OKOŁO 14 WIĘKSZYCH TRUSKAWEK 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 100 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 % 150 G SERKA MASCARPONE 1 ŁYŻECZKA EKSTRAKTU WANILIOWEGO LUB CUKRU Z WANILIOWEGO DO OZDOBY: PISTACJE LISTKI MIĘTY BORÓWKI ZAPRASZAM(...)DODAĆ SEREK,CUKIER I EKSTRAKT WANILIOWY. CAŁOŚĆ UBIĆ NA SZTYWNA MASĘ. GOTOWĄ SERNIKOWĄ MASĘ PRZEŁOŻYĆ DO RĘKAWA CUKIERNICZEGO I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI. MOŻNA UŻYĆ TYLKI W KSZTAŁCIE GWIAZDKI. PRZYGOTOWAĆ TRUSKAWKI: TRUSKAWKI UMYĆ, OSUSZYĆ I ODCIĄĆ SZYPUŁKI. NASTĘPNIE OSTRYM NOŻEM PONACINAĆ TRUSKAWKI, OD GÓRY, NA KRZYŻ. NACINAMY JE JAK NAJGŁĘBIEJ, ALE NIE DO SAMEGO KOŃCA. TAK PRZYGOTOWANE TRUSKAWKI UŁOŻYĆ NA PÓŁMISKU
Pani M - kuchnia smakowitaKlasyczne maślane ciasto z truskawkami, posypane cukrem pudrem. Przepis bardzo prosty i szybki, taki wprost z babcinego zeszytu. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 25 min Składniki: (na blaszkę 24×24) 120 g miękkiego masła pół szklanki drobnego cukru (100 g) 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 jajka 1 i 1/4 szklanki mąki (200 g) 3 łyżki skrobi ziemniaczanej(...)łyżeczka proszku do pieczenia 600 g truskawek * Tutaj znajdziesz proporcje na inne wielkości blaszek . Przygotowanie: Truskawki umyj i osusz a następnie usuń szypułki i pokrój na połówki (lub na mniejsze części jeśli truskawki są duże). Masło utrzyj z cukrami na jasną i puszystą masę (ok. 5 min). Dodaj pojedynczo jajka, po każdym miksując przez chwilę. Mąkę połącz ze skrobią
Słodki Blogtruskawkowe. Takie z bitą śmietaną jak w tym przepisie. Werdykt jednoznaczny ten przepis wysuwa się na prowadzenie... 😁 Link do filmu z przepisem: 052 Lody truskawkowe domowej roboty Składniki: 450g truskawek 400ml śmietany kremówki 36% ewentualnie jakieś "słodzidło", ilość zależy od słodkości truskawek Przygotowanie: Z truskawek ściągamy szypułki, dokładnie myjemy, osuszamy i blendujemy. Przekładamy do pojemnika(...)wkładamy do zamrażarki (pamiętając co jakiś czas przemieszać, aby równomiernie się zmroziły). Truskawki trzymamy w zamrażarce do momentu, aż zaczną się pojawiać kryształki. Śmietanę kremówkę przed ubiciem należy dobrze schłodzić (włożyć na 15 minut do zamrażarki). Miskę w której będziemy ubijać śmietanę należy włożyć do lodówki i wyjąć ją dopiero przed samym ubijaniem. Dobrze schłodzoną śmietanę
Dieta Rozdzielna i Zdrowieopakowania budyni waniliowych bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 0,5 litra mleka 250 g margaryny 1 olejek spirytusowy waniliowy Mus truskawkowy: 500 g truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 0,5 szklanki cukru Mus brzoskwiniowy 1 puszka brzoskwiń 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej Dodatkowo: ok 500 g truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 250 ml gorącej wody(...)Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać olejek spirytusowy waniliowy. Dokładnie wymieszać. Masę dzielimy na 3 części. Mus truskawkowy - 500 g truskawek wypłukać dokładnie pod bieżącą zimną wodą. Szypułki należy usunąć tuż przed rozdrobnieniem, by woda nie przedostała się do środka i nie pogorszyła smaku. Truskawki przełożyć do rondelka
Ciastka - domowe słodkoścismak. Połączenie kruchego delikatnego ciasta z prostym kremem przygotowanym z serka mascarpone i śmietany to najlepsze zestawienie ze świeżymi owocami. Świeże owoce takie jak maliny, borówki, jeżyny, truskawki i porzeczki wspaniale komponują się z kremem. Owoce swoją kwaśną nutą idealnie dopełniają harmonię smaków. Tarta z mascarpone i owocami [feast_advanced_jump_to] 🥘 Składniki Składniki na ciasto(...)ekstraktu waniliowego opcjonalnie Dodatkowo 1/2 szklanki czereśni 3/4 szklanki jeżyn lub malin 3/4 szklanki czerwonych porzeczek 10 sztuk truskawek 6 łyżek dżemu porzeczkowego lub innego 🔪 Instrukcje Przygotowanie ciasta Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Dno formy o średnicy 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić. Do miski
SprawdzonaKuchnia.plProsty w przygotowaniu, bardzo smaczny i lekki torcik truskawkowy :). To dwa blaty puszystego biszkoptu przełożone musem truskawkowym na bazie śmietanki kremówki i zmiksowanych truskawek. Choć torcik jest naprawdę prosty i niewyszukany, to prezentuje się bardzo elegancko :). Znika szybko i smakuje każdemu :). Bardzo polecam! Biszkopt: 90 g mąki pszennej tortowej 35 g mąki ziemniaczanej 3 duże jajka lub 4 mniejsze(...)cukru Mus truskawkowy: 500 g truskawek 1 łyżka soku z cytryny 400 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 80 g cukru 16 g żelatyny w proszku ( 4 łyżeczki ) Polewa: pół szklanki już przetartego dżemu truskawkowego ( można dać troszkę więcej ) 4 g żelatyny w proszku ( 1 łyżeczka ) Nasączenie: 1/4 szklanki likieru kokosowego lub pomarańczowego ( w wersji bezalkoholowej można zastąpić
Opowieści z piekarnikaPrzepis na pyszne, puszyste bułeczki drożdżowe z truskawkami. Bułeczki te można zrobić z każdymi sezonowymi owocami, są rewelacyjne i bardzo smaczne. Te urocze bułeczki ozdobią każdy stół i będą świetnym dodatkiem do kawy lub herbaty. POLECAM! SKŁADNIKI: ROZCZYN: 300 ML KEFIRU 30 G DROŻDŻY 1 ŁYŻKA CUKRU 4 ŁYŻKI MAKI PSZENNEJ CIASTO: 50 ML OLEJU 3/4 SZKLANKI CUKRU 3 JAJKA(...)MASŁA 1 1/2 MAKI ZIEMNIACZANEJ OPAKOWANIE CUKRU WANILIOWEGO 1 ŁYŻECZKA SOLI 1/3 ŁYŻECZKI SODY OCZYSZCZONEJ 750 G MAKI PSZENNEJ NADZIENIE: 250 – 300 G TRUSKAWEK 1 CZUBATA ŁYŻECZKA MAKI ZIEMNIACZANEJ OKOŁO 3 ŁYŻKI CUKRU DO POSMAROWANIA: 1 ŻÓŁTKO 1 ŁYŻKA MLEKA ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: ZROBIĆ ROZCZYN: KEFIR LEKKO PODGRZAĆ, MA ON MIEĆ TEMPERATURE NIE WIĘKSZĄ NIŻ
Pani M - kuchnia smakowitaCiasto bananowe z truskawkami Szukacie pomysłu na szybkie ciasto do kawy? Polecam Wam pyszne ciasto bananowe z truskawkami. Ten zapach unoszący się z piekarnika podczas pieczenia… Ach coś cudownego. Przebić go może tylko aromatyczna włoska kawa Oj tak Jeśli lubicie wypić do słodkiego wypieku małą czarną lub latte, to koniecznie zajrzyjcie do sklepu Premiato Tu znajdziecie prawdziwe włoskie(...)życia i zacząć dzień z energią. A wracając do ciasta… jeśli kochacie bananowe smaki, placki które można złapać w rękę i zjeść nawet w biegu i oczywiście słodycz truskawek, to to ciasto na pewno Wam posmakuje Polecam. Proste, szybkie w przygotowaniu i… takie pyszne Gdy mama robi zdjęcia… Ukradkiem znikają kawałki ciasta bananowego i łyżeczka A potem
Słodkie okruszki