przepis 2 niektórzy 3 kilka 4 domu 5 podobno 6 powiedziała 7 przygotować 8 jej 9 coś 10 koleżanka 11 od 12 musztardy 13 dużo 14 krojona, siekana 15 kawałki 16 ugotowane 17 ogórki 18 w tym przypadku 19 mniej 20 przepłuczę 21 przecież 22 kromkę 23 zjedzą Państwo
Chop w kuchnidrobiu lub królika (20dag) 3 łyżki gęstej śmietany 25 dag małych pieczarek 2 czerwone cebule 2 łyżki oliwy 2 łyżki keczupu szklanka majonezu 1/2 szklanki śmietany musztarda sól cukier pieprz zielenina, pomidor, ogórek orzechy włoskie itp. do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce. Drobno posiekaną cebulę zasmażamy na oliwie(...)jajek ("z czubkiem"), układamy na udekorowanym półmisku. Przygotowujemy sos : majonez łączymy ze śmietaną i roztartymi żółtkami, doprawiamy, polewamy jajka z obu stron, pozostawiając środek wolny, przybieramy cząstkami m pomidora, ogórka, zieleniną itp. 3) JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI SKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo szklanka pieczarek w naturalnej zalewie 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 2-3 pędy młodego czosnku łyżka gęstej, kwaśnej
Moja Książka Kucharskaargarynę Optima Omega 3 . PASTA KANAPKOWA PIKNIKOWA Składniki: 1 gruby plaster szynki konserwowej 1 gruby plaster sera żółtego 1/4 pora 1 świeży ogórek polny lub 1/2 szklarniowego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka masła lub margaryny np. Optima Omega3 sól, pieprz do smaku dodatkowo: pieczywo tostowe magraryna Optima Omeg a 3 Przygotowanie: Pora kroimy drobno(...)ogórek (jeś l i jest szklarniowy wycinamy wodnisty środek) oraz szynkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy dodając po łyżeczce masł a, majonezu i musztard y. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczywo smarujemy masłem, a potem pastą. Gotowe
Bon appetit mon amiesmakuje rewelacyjnie i jest doskonałą propozycją drugiego śniadania. Składniki: 70g świeżego szpinaku 100g zielonego groszku Hortex 120g paluszków krabowych surimi 1 zielony ogórek 6-8 rzodkiewek 4 jajka 4 łyżki posiekanego koperku Sos musztardowy: 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżka majonezu 2 łyżki śmietany 18% sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: 1. Szpinak umyć i osuszyć. 2. Zielony groszek ugotować(...)dente w lekko osolonej wodzie. 3. Ogórka, rzodkiewki umyć i pokroić w plastry. 4. Jajka ugotować na twardo, obrać, a następnie pokroić w ćwiartki. 5. Paluszki krabowe pokroić w grubsze kawałki. 6. Sos: Musztardę francuską, majonez, śmietanę wymieszać ze sobą do jednolitej konsystencji. Następnie doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 7. Sałatkę układać na dużym talerzu następująco: szpinak, zielony
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki: 2 szklanki makaronu muszelki małe puszka tuńczyka w sosie własnym mała puszka kukurydzy 1 średnia czerwona papryka 3-4 średnie ogórki kiszone 6 plastrów ananasa z puszki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku Wykonanie: Gotujemy makaron zgodnie z przepisem ale na miękko. Do miski wsypujemy tuńczyka, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę(...)pokrojone w kostkę ogórki i pokrojonego w cząstki ananasa. Makaron odcedzamy i studzimy. Dodajemy do miski. Dodajemy przyprawy, majonez, musztardę i wszystko mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na około godzinę dla „przegryzienia się składników”. Wakacyjne wspomnienie gotowe . Smacznego
Mama z miastaangielskie korzeń chrzanu czosnek kilka gałązek kopru wraz z baldachami Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 3 łyżki soli mały słoiczek musztardy sarepskiej Sposób przygotowania: Umyte i obrane ogórki kroimy wzdłuż na 8 części jeśli są duże, na 6 jeśli mniejsze. Do wyparzonych słoików wkładamy na spód odrobinę łodygi kopru z baldachami, kawałek chrzanu
Kuchnia w czekoladzieśniadanie do pracy. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 100 g ryżu (1 torebka) 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1 mała cebula 2-3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, szczypta ziół prowansalskich opcjonalnie do dekoracji szczypiorek WYKONANIE Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu (u mnie było(...)kostkę. Cebulę i jajka obrać i również pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić przez sitko z zalewy. Do miski wsypać ryż, dodać tuńczyka, jajka, ogórki, kukurydzę i cebulę, Wszystko razem delikatnie wymieszać, po czym dodać majonez, musztardę, szczyptę ziół prowansalskich. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem ponownie mieszając. Sałatkę można podawać udekorowaną drobno posiekanym szczypiorkiem
Passions hobbies lifeimprezowy stół jako element zimnej płyty. Składniki: 4 duże ziemniaki 1/2 puszki groszku 3 łyżki grzybków marynowanych w occie 3 ogórki konserwowe 1/2 cebuli (może być czerwona) 1/2 czerwonej papryki 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy sarepskiej sól pieprz Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, ale nie za długo żeby nie były rozgotowane. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, grzybki także można pokroić jeśli są duże kawałki. Musztardę wymieszać z majonezem i pieprzem. Wystudzone ziemniaki obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z sosem musztardowym
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaefekt jest naprawdę super ;) Polecam, dla wszystkich zabieganych!:) Składniki: 3 woreczki ryżu podwójna pierś z kurczaka czerwona papryka 3 ogórki kiszone cebula 200g żółtego sera 5 czubatych łyżek majonezu mały jogurt naturalny 6 łyżek ketchupu 2 łyżeczki musztardy 4 ząbki czosnku przyprawa gyros pieprz ziołowy papryka słodka czosnek granulowany olej do smażenia Wykonanie:Ryż gotujemy 5 minut(...)kawałki i obtaczamy w przyprawie gyros, dodajemy trochę pieprzu ziołowego i papryki słodkiej, smażymy.Cebulę kroimy w pół-piórka, paprykę w kostkę, a ogórka w plasterki. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Majonez, ketchup, musztardę, jogurt mieszamy razem. Dodajemy posiekany czosnek i czosnek granulowany.Teraz będziemy układać warstwy zapiekanki w naczyniu żaroodpornym. Tutaj mamy dość dużą dowolność
Czerwona Porzeczkasosie czosnkowym Tatar ze śledzia Czas przygotowania: 20 minut + czas oczekiwania Składniki: 200 g filetów ze śledzia 2 konserwowe ogórki 1 mała cebula olej rzepakowy 1 łyżka siekanego koperku świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka miodu sok z cytryny Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w drobn kostkę i przelewamy wrzątkiem, studzimy. Ogórki i filety śledziowe(...)również kroimy w kostkę. Mieszamy w misce. W kubeczku mieszamy sok z cytryny, olej, musztardę, pieprz, koperek i musztardę. Wlewamy do miski ze śledziami, mieszamy i odstawiamy na 30-60 minut
Kulinarne przygody Gatitylżej". Sałatka jarzynowa - 2 marchewki - pół średniego korzenia selera - 1 duża pietruszka w korzeniu - 1 średnie kwaskowe jabłko - puszka kukurydzy - 3-4 ogórki kiszone - 3 średnie ziemniaki - 4 ugotowane jajka na twardo - majonez, jogurt naturalny, musztarda, sól, pieprz do smaku Marchew, pietruszkę, ziemniaki i seler gotujemy do miękkości. Trzeba uważać, żeby nie rozgotować. Następnie kroimy w bardzo drobną kosteczkę(...)Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i też kroimy w kosteczkę. To samo robimy z jajkami i ogórkami. Kukurydzę odsączamy i dorzucamy do reszty. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez w proporcji 1:1 z jogurtem naturalnym. sól, pieprz i musztardę do smaku. Odstawiamy na pół godziny do lodówki i jemy
Kuchnia Pełna Emocjiprzyjemny lekko słodkawy posmak.Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Ugotowane jajka, ananasa i ogórki pokroić w dość drobną kostkę. Seler wyjąć ze słoika, przełożyć na sitko, odcisnąć z zalewy i lekko pokroić. Por wymyć i pokroić w cienkie talarki. Następnie dodać dobrze odcedzony groszek konserwowy, musztardę i majonez. Doprawić solą i pieprzem wg uznania i całość delikatnie wymieszać. Odstawić
Świat Domowej KuchniSkładniki: 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka 0,5 ugotowanego dużego selera 1 nieduży por 0,5 puszki kukurydzy 3-4 ogórki konserwowe 0,5 dużego jabłka sól, pieprz, pieprz ziołowy 1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Por obrać i pokroić w półplasterki, kukurydzę odsączyć(...)zalewy, dodać do pokrojonych warzyw. Ogórki pokroić w kostkę, jabłko obrać i również pokroić w kostkę, dorzucić do miski. Dodać przyprawy, musztardę i majonez, wymieszać i odstawić na chwilę, aby sałatka się "przegryzła", po tym czasie ewentualnie doprawić
Simply Foodgroszku konserwowanego 1 puszka konserwowa 3 większe ziemniaki 4-5 sztuk marchwi 5-7 jajek w zależności od wielkości 4-5 ogórków kiszonych nie konserwowych 1 duża cebula 3 łyżeczki musztardy chrzanowej 4 łyżki majonezu (W swoich okolicach spotkałam się z dodaniem jabłka zamiast cebuli ,ja wole jednak same warzywa) Sposób(...)marchew. Następnie kroimy wszytko w drobną kostkę. (Ziemniaki,marchew,cebulę i ogórki kiszone) Ogórki musimy wycisnąć ponieważ mają bardzo dużo soku . Musimy odcedzić i przepłukać groszek i kukurydzę. Wszytko wkładamy do miski dodajemy sól,pieprz i musztardę. Wszytko ładnie mieszamy. Dodajemy majonez i mieszamy łyżka. Wkładamy do miski szklanej smarując samą górę
Viola cooks with passionNaleśniki Na Słono Ze Szpinakiem Składniki: Składniki na Farsz : 300 g szpinaku może być mrożony 1 Cebula 4 płaty papryki czerwonej konserwowej 4 ogórki konserwowe, można dodać te w musztardzie albo chilli 4 ząbki czosnku 1 podwójny filet z kurczaka 20 dag sera żółtego 150 ml jogurtu naturalnego, ja dodaje tego 0% 2 łyżki majonezu(...)przypaliło. • Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy.Można posypać przyprawą do grosa lub kurczaka. • Usmażonego kurczaka wrzucamy na patelnię ze szpinakiem. • Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do farszu Oliwki w plasterki • Ser kroimy w plastry. • Na koniec do farszu dodajemy pietruszkę według gustu. • Naleśniki smarujemy ketchupem i majonezem
Gotowanie Patki