cebuli 1 mały ogórek kiszony 1 korniszon 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki octu winnego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki suszonego czosnku dodatki: 800 g mielonego mięsa wołowego 1 opakowanie (8 sztuk) serków topionych typu cheddar 1/2 sałaty lodowej 1 cebula 2 ogórki konserwowe sól, pieprz Przygotowanie
Symfonia smakowamożna pominąćpieprz ziołowy, sól, zioła prowansalskieSałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w słupki, a seler w plasterki.Na sałacie układamy seler, ogórek, ser feta i posypujemy ziarenkami granatu.Jogurt doprawiamy solą, pieprzem musztardą i ziołami, polewamy po wierzchu sałatki.Gotowe
Czerwona PorzeczkaSAŁATKA TORTELLINI ITALIANI Składniki: 150 g tortellini z nadzieniem serowym 150 g szynki konserwowej 1 papryka żółta 8-10 pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 mała czerwona cebula sos: 1 łyżka śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Tortellini gotujemy, studzimy. Szynkę i paprykę kroimy w kostkę, cebulę w pióra, ogórka w plasterki. Pomidorki przecinamy na połówki. Wszystkie
Bon appetit mon amiepyszna i szybka w przygotowaniu sałatka postna SKŁADNIKI 1 makrela wędzona, ½ szkl. kaszy kuskus, 4 ogórki kiszone, 1 mała czerwona cebula, 2 jajka, pieprz, 2-3 łyżki majonezu, ½ łyżeczki musztardy(...)WYKONANIE Kaszę kuskus zalewamy osolonym wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Makrelę obieramy z ości, rozdrabniamy. Cebulę, ogórki, jajka kroimy w kostkę. Wszystko łączymy razem w misce, dodajemy majonez, musztardę oraz pieprz
słodki bratekwersji solo. Dodatek szczypiorku nadaje sałatce bardziej wyrazistego smaku. składniki na 6 porcji 6 średnich ugotowanych ziemniaków duży pęczek rzodkiewek 2 ogórki kiszone pęczek szczypioru z dymki 1/2 szklanki kefiru 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy czarny pieprz sól przepis Ugotowane ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do dużej miski. Umyte rzodkiewki oraz ogórki kiszone kroimy(...)wrzucamy do sałatki. Na końcu do sałatki wlewamy kefir, dodajemy majonez i musztardę, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły. Artykuł Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i ogórkiem kiszonym do grilla + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniagustu; użyłam z serem) 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 200-250g szynki 200-250g żółtego sera 4-5 ogórków konserwowych 1 pęczek szczypiorku (z cebulką) Dodatkowo: 1 łyżeczka musztardy (czubata) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Tortellini ugotować wg przepisu z opakowania, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Szynkę, ser, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Szczypiorek z cebulką - posiekać, a z kukurydzy zlać zalewę. Wszystkie składniki połączyć z majonezem i musztardą. Doprawić do smaku
Di gotujeDoskonały dodatek do jajek,wędlin lub mięsa pieczonego. Składniki: 1 szklanka majonezu 5 ogórków konserwowych mały słoik grzybów marynowanych 1 mała cebula 1 łyżka musztardy sok z cytryny cukier puder sól,pieprz Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę,sparzamy na sicie wrzątkiem,hartujemy zimną wodą i odstawiamy do odsączenia.Ogórki konserwowe i grzyby marynowane kroimy w drobną(...)kostkę.Skrapiamy sokiem z cytryny ,dodajemy majonez,musztardę.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i cukrem.Dokładnie mieszamy
Bajeczna Kuchniadzień i na święta. Doskonałe do sałatek, przekąsek, a nawet deserów (np. babeczek z majonezem) Składniki: 4 filety śledziowe w oleju* 3 ogórki konserwowe 3 jajka 1 soczyste jabłko 2 łyżki majonezu lekki Kętrzyński 1 łyżeczka musztardy stołowej Kętrzyński szczypiorek do posypania po wierzchu świeżo mielony pieprz do smaku *u mnie matiasy Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy(...)obieramy. Filety odsączamy z oleju i kroimy na paseczki. Przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz pokrojone w kostkę jajka. Kolejno dodajemy łyżeczkę musztardy stołowej i 2 łyżki majonezu. Całość doprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy (jeśli uznacie, że potrzeba soli możecie jej dodać, ja nie dodaję
Słodkie okruszkiindyka bez kości i skóry ( można zastąpić piersią ) 5- średnich ziemniaków 1 pietruszka korzeniowa , słusznej wielkości 5 ogórków konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku z marchewką 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula czerwona 3 łyżki gęstego majonezu 2 łyżka musztardy 1 łyżka , płaska czosnku granulowanego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżka suszonego majeranku 2 łyżki przyprawy grillowej(...)kostkę . Przekładamy do miski . Dodajemy do niej także odsączone z zalewy , groszek z marchewką, kukurydzę ,przepłukaną i odsączoną fasolę . Następnie siekaną drobniutko cebulę , pokrojone ogórki . Na koniec wsypujemy przyprawy , dodajemy majonez, musztardę , sól i pieprz do smaku . Mieszamy do połączenia składników . Odstawiamy do lodówki na godzinę . Po wyjęciu z lodówki , mieszamy ,przekładamy do szklanej miski .Na wierzchu sypiemy grubą
Ogrodnik w podróżykorniszon, cebula i świeżo mielony pieprz. U mnie jeszcze musztarda i kapary. No i żółtko! Całość to bardzo efektowna i smaczna przystawka pozwoli Ci zaskoczyć Twoich gości. Składniki: 300 g polędwicy wołowej 3 żółtka 2 łyżki wody 1 łyżka oleju 1 łyżka musztardy ostrej np.dijon sól, pieprz 3 posiekane ogórki konserwowe 1 czerwona cebula kilka marynowanych prawdziwków 2 łyżki(...)oczkach. Do mięsa dodajemy jedno żółto, olej, odrobinę wody, musztardę i sól oraz pieprz. Wyrabiamy mięso za pomocą dłoni a następnie dzielimy na 2 części, czyli 2 porcje. Na talerzu układamy mięso, po środku robimy wgłębienie, w które wkładamy żółtko, a obok tatara układamy bardzo drobno posiekaną cebulę, grzybki oraz ogórki. U mnie na talerzu znajdują się jeszcze kapary
Życie zaczyna się w kuchniżółta i zielonamajonez1 łyżka musztardyząbek czosnkusól, pieprzSposób wykonania:1. Kapustę pokroić w kostkę, podobnie jak ananasa, szynkę drobiową, paprykę i ogórki.2. Kukurydzę odsączyć z zalewy.3. Pora drobno posiekać, przelać wrzątkiem. 4. Wszystko wymieszać, dodać majonez, musztardę i doprawić według smaku.Smacznego
Kuchnia domowa Aniburaczkami jest smaczna i warta wypróbowania. Sałatka z buraczków i marchewki - kuchnia podkarpacka Składniki: 400 g czerwonych buraczków 3 duże marchewki 2 ogórki kiszone 2 jabłka 2 cebule pół pęczka natki pietruszki majonez śmietana musztarda sól pieprz Buraczki i marchewkę gotujemy w łupinach do miękkości. Warzywa studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Jabłka(...)ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, majonez, śmietanę i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem. Chłodzimy. Sałatka z buraczków i marchewki - kuchnia podkarpacka Sałatka z buraczków i marchewki - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA
Trzeci talerznauczyłam się go robić chociaż nie jest to jakoś "skomplikowane". Zakupy: - ogórki konserwowe - pieczarki marynowane - ugotowane na twardo jajko - czerwona cebula - jogurt naturalny - musztarda - majonez - sól, pieprz Przygotowanie: Ja wszystkie składniki tzn. ogórki, pieczarki, jajko i cebulę wrzucam do robota kuchennego do posiekania ponieważ my lubimy bardzo drobno pokrojone ale można ( jeśli ktoś nie ma robota) pokroić
Tanio smacznie i prostoBoeuf Stroganow Składniki 500 g polędwicy wołowej 300 g pieczarek 3 łyżki masła klarowanego 1 papryka czerwona 1 duża cebula 3 ogórki kiszone 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1/2 l bulionu 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka do smaku Sposób przygotowania Polędwicę oczyszczamy(...)pokrojoną w paski paprykę czerwoną. Podlewamy mięso bulionem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. gotujemy do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia kroimy ogórki w plasterki i dodajemy do potrawki. Dodajemy koncentrat pomidorowy, papryki, musztardę, sól i pieprz. Do kubka wlewamy śmietanę, 5 łyżek sosu spod mięsa i dodajemy łyżkę mąki. Mieszamy i dodajemy do mięsa. Śmietanę i mięso mieszamy
Mieszam w Garnkuravioli Arc-Pol Czaniec 1 wędzone udko 50 g sera z niebieską pleśnią pół pieczonej papryki pół ogórka pół cebuli 1 mała sałata rzymska oliwa 1 łyżka musztardy sól pieprz 1 plaster sera żółtego na dekoracyjne gwiazdeczki Ravioli gotujemy ok 15 min, odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą. Wszystkie składniki kroimy w kostkę , ogórka w plasterki. Z plastra sera wycinamy gwiazdeczki
Gotowanie jest łatwe