ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:55/197)

PASTA JAJECZNA 178

PASTA JAJECZNASkładniki:- 8 jajek- 800g ogórków konserwowych- 2 cebule- 5 łyżki majonezu- 3 łyżki musztardy- 2 łyżki "Delma z masłem"- przyprawa kucharek- pieprz do smakuSposób przygotowania:Jajka gotujemy na twardo, po ostygnięciu blendujemy i wrzucamy do miski. Ogórki i cebule również blendujemy i dodajemy do miski. Całość mieszamy dodając kolejno delmę, majonez i musztardę. Dodajemy przyprawy kucharek

Mentor Smaku
HOT DOGI Z PAPRYKOWYM RELISHEM I TEST NOWEGO SPRZĘTU MARKI ARIETE 126

musztarda Dijon – 1 łyżka * prażona cebulka – jako dodatek * majonez – jako dodatek * ketchup – jako dodatek * świeży szczypiorek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Papryki, cebulę i ogórka kroimy w drobną, równą kosteczkę, mieszamy. Dodajemy odrobinę musztardy oraz sól, pieprz do smaku – zostawiamy do przegryzienia. Bułki nacinamy, w środku smarujemy odrobiną majonezu. Wkładamy na urządzenia. Dodajemy parówki. Zapiekamy

Ostra na Słodko
Sałatka z buraczków 205

auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki na sałatkę: -2 upieczone buraki średniej wielkości -1 nieduże jabłko -1 mała cebula -2 kiszone ogórki           -1 łyżeczka cukru -1 łyżka oleju -1 łyżka musztardy francuskiej -dowolna zielenina -sól, pieprz do smaku Buraczki obrać i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z jabłkiem, cebulą i ogórkami. Dodać cukru(...)lekko posolić i popieprzyć. Wymieszać wszystko z dowolną, posiekaną zieleniną ( u mnie koperek ) oraz z musztardą i olejem. Sałatka jest najlepsza drugiego dnia, a minimum po godzinnym odpoczynku. Można ją podawać do obiadu lub z dowolnym pieczywem

Kulinarne przemyslenia
Sałatka makaronowa z szynką i ogórkiem 107

pozostał ten sam. Taka sałatka makaronowa z szynką i ogórkiem to odpowiednia propozycja na śniadania lub kolacje. Udostępnij Składniki na sałatkę makaronową z szynką i ogórkiem 200 g makaronu 200 g szynki 1 ogórek szklarniowy 1 puszka kukurydzy 1 pęczek koperku 4 łyżki majonezu 4 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Makaron ugotować według przepisu, odcedzić, przelać zimną wodą. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Ogórek umyć, pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę przepłukać i odcedzić. Z majonezu, kwaśnej śmietany, musztardy, ziół prowansalskich i posiekanego koperku zrobić sos. Do miski wsypać wszystkie składniki sałatki, wlać sos, wymieszać. Sałatkę makaronową z szynką i ogórkiem doprawić solą i pieprzem do smaku. (adsbygoogle

niecodziennikpary
Sałatka od Ewy - przepis 1845

waszej fantazji i upodobań. Zobaczcie sami :) Sałatka od Ewy - przepis Składniki: 4 plastry sera żółtego Złoty Mazur 4 plastry szynki konserwowej 3 jajka 2-3 ogórki świeże łyżka majonezu łyżeczka musztardy 3 łyżki śmietany koperek świeży lub suszony Sałatka od Ewy - przepis To jest baza do sałatki. Możemy z tych składników ją zrobić lub dodać do niej nasze ulubione(...)gotujemy na twardo, obieramy i drobno kroimy. Ser i szynkę kupujemy w sklepie pocięte na pół centymetrowe plastry. Tym sposobem zaoszczędzimy sobie pracy i łatwo pokroimy je w kosteczkę. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce i przyprawiamy do smaku. Sałatka od Ewy - przepis

Pyza i Surówka
Tort kanapkowy 178

kromek miękkiego chleba (użyłam tostowego wieloziarnistego)* 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 opakowania serka kremowego (~300g) opakowanie wędzonego łososia (~150-200g) 2 łyżki majonezu musztarda 3 jajka ugotowane na twardo zielony ogórek rzodkiewki kapary Jak zrobić tort kanapkowy? Tuńczyka odcedzić i przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać dwie łyżki serka kremowego, doprawić solą i pieprzem(...)Odstawić. W niedużej miseczce wymieszać majonez z musztardą (do smaku). Od chleba odkroić skórki i ułożyć dwie kromki (lub więcej, w zależności od tego jaki duży tort chcecie przygotować) obok siebie na talerzu na którym torcik będzie serwowany.  Na chleb nałożyć pierwszą warstwę - pastę z tuńczyka, na nim ułożyć plastry świeżego ogórka. Przykryć kolejną warstwą chleba.  Chleb posmarować

Codzienne Gotowanie
Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami - przepis 191

moim zdaniem najsmaczniejszą. Proponuję taką oto świeżą, pyszną sałatkę: Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami Składniki: Sałata masłowa duży pomidor 1-2 ogórki 15-20 oliwek cebulka dymka śmietana, majonez, musztarda świeży koperek sól, pieprz Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami Wykonanie: Myjemy wszystkie warzywa i osuszamy Sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski(...)należy jej kroić nożem, bo ciemnieje) Kroimy drobno cebulkę, pomidora i ogórka w kosteczkę, a oliwki na pół i wrzucamy na sałatę Majonez i śmietanę mieszamy z musztardą, pokrojonym koperkiem i przyprawami Sałatę polewamy sosem przed samym podaniem Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami Bon appetit :) Podziel się tym przepisem ze znajomymi

Pyza i Surówka
Wegetariański burger 106

burgery można przygotować wcześniej, uformować je, a w dogodnej chwili usmażyć. Burgery podałam tak, jak podaje się mięsną ich wersję. Czyli z dodatkami typu, pomidor, cebula, sałata, ketchup, musztarda ipt. Poniższy przepis wystarcza na 8-10 burgerów wystarczy więc na obiad dla kilku osób. Smacznego! Do burgerów użyjcie domowych bułek , będą najlepsze! Print Wegetariański burger .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating(...)części położyć plasterek sera, wstawić do piekarnika lub mikrofalówki, aby ser się roztopił, a bułki podgrzały. Na gotowe bułki z serem układamy sałatę, burgera, smarujemy majonezem, układamy ogórek, cebulę, pomidor. Następnie ketchup, musztardę, przykrywamy drugą częścią bułki. Oczywiście jeśli chodzi o dodatki, dobierzcie według własnych upodobań 🙂 Smacznego!     Artykuł Wegetariański burger pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
sos tatarski 346

marynowanych (170 g po odsączeniu) 300 g ogórków konserwowych 1 mały groszek konserwowy 1 mała cebula biała 1 słoiczek majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka świeżo startego chrzanu sól, pieprz 5 jajek wykonanie: Pieczarki, ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę lub rozdrabniamy blenderem. Dodajemy groszek, majonez, starty chrzan oraz musztardę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ostawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Wiejskie klopsiki mielone 149

www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/kardamon-wlasciwosci-lecznicze-i-zastosowanie_41906.html Składniki: 350 g – 400 g mięsa mielonego z szynki lub łopatki 1 jajko 3 łyżeczki musztardy sarepskiej, najlepiej firmy Kamis 5 łyżek bułki tartej 4 – 5 czubatych łyżek papryki czerwonej w occie pokrojonej w kostkę 4 średnie ogórki kiszone 1 – 2 ząbki czosnku 1 cebula Sól Pieprz mielony Kurkuma mielona, ok. 1 łyżeczki Papryka słodka mielona(...)łyżeczka smalcu Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę. Ogórki kiszone i czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać cebulę, ogórki, paprykę czosnek, jajko, bułkę tartą, musztardę oraz przyprawy ( sól, pieprz według uznania, w zależności jak lubimy). Wszystko dokładnie wymieszać. Dno naczynia żaroodpornego posmarować delikatnie smalcem. Formować klopsiki o średnicy

Przepisy Babci
Gołąbki z czerwonej kapusty i kaszy gryczanej 196

dodatkiem kaszy gryczanej, marchewki i pora. Zapraszam :) Składniki: Mała główka czerwonej kapusty 200g kaszy gryczanej 2 duże marchewki 1/2 pora sól, pieprz 2-3 ogórki kiszone 2 jajka łyżka musztardy 2 łyżki oleju 300-500ml bulionu Przygotowanie: 1. Kapuste obieramy z zewnętrznych liści, myjemy i wykrawamy głąb. 2. Wstawiamy do wysokiego garnka, zalewamy osoloną wodą, aż do pokrycia(...)Marchewke obieramy i ścieramy na małych oczkach. 6. Dusimy pod przykryciem z niewielką ilością wody. 7. Dodajemy poszatkowanego pora i kontynuujemy gotowanie, aż do momentu miękkości warzyw. 8. Ogórki kiszone kroimy w kostke i dodajemy do reszty. 9. Ugotowaną kasze gryczaną łączymy se składnikami i odstawiamy do ostygnięcia,  kiedy to się już stanie dodajemy jajka i przyprawiamy

FITBUuK
Surówka kopenhaska 168

lodówce i nie traci na jakości. [embed]https://youtu.be/2SsCQIbf6PY[/embed] Składniki na surówkę kopenhaską (duża miska): główka sałaty lodowej 4 ogórki konserwowe 2 marchewki cebula pęczek szczypioru pęczek natki pietruszki 4 łyżki jogurtu greckiego łyżeczka musztardy (niekoniecznie) sól, pieprz, czosnek granulowany   Przygotowanie Sałatę rwiemy na małe kawałki lub siekamy nożem (jeśli mamy plastikowy, gdyż sałaty nie powinno się(...)Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek i natkę pietruszki siekamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na tej samej tarce ścieramy również ogórki. Wszystkie warzywa przekładamy do jednej miski, dodajemy musztardę (opcjonalnie, jeśli nie lubimy można zrezygnować), jogurt i przyprawy. Mieszamy dokładnie do połączenia się składników. Surówkę odstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki. [caption id="attachment

e-PrzepisyKulinarne
5 tradycyjnych sałatek do obiadu 116

ogórków gruntowych (możesz też użyć dłuższych ogórków szklarniowych) – sól i pieprz – 2-3 łyżki posiekanego koperku – 2-3 łyżki śmietany 18% lub gęstego jogurtu Przygotowanie : Ogórki obierz, pokrój w cienkie plasterki i posyp odrobiną soli. Warto zostawić je na 15-30 minut aby puściły nieco wody, którą odlejesz. Do przygotowanych ogórków dodaj śmietanę(...)ogórka – pół szklanki oliwek kalamata – 100 g sera feta – 1/3 czerwonej cebuli – 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia – pieprz Przygotowanie : Ogórka umyj dokładnie, nie obieraj ze skórki. Przekrój ogórka wzdłuż, a następnie jeszcze raz na połowę i krój na 4-5 mm plastry. Pomidory pokrój w kawałki podobnej wielkości do tych z ogórka

nietylkopasta.pl
Zrazy wieprzowe w sosie własnym 310

mięso i mógłby jeść go na okrągło gdyby nie patrzył na względy zdrowotne. A o to moje zrazy :-)  Składniki: mięso wieprzowe 4 plastry, ogórek konserwowy 2 szt, szynka 4 plastry, mąka 4 łyżki, musztarda Dijon lub angielska 2 łyżeczki, śmietanka 30% 5 łyżek, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 5 ziaren, majeranek szczypta, sól i pieprz, olej(...)myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, następnie rozbijamy na cienkie płaty. Każdy rozbity plaster mięsa oprószamy z obu stron solą i pieprzem, następnie smarujemy z jednej strony musztardą, kładziemy plaster szynki oraz dwa kawałki przekrojonego wzdłuż ogórka. Zwijamy roladkę i związujemy ją nitką, tak aby się nie otworzyła i aby miała ładny kształt. Roladki obtaczamy w dwóch łyżkach mąki. Na patelni

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania