ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:60/197)

Rolady wieprzowe z mięsem mielonym i śliwką 221

Rolady mięsne kojarzą mi się głównie z tymi tradycyjnymi ze Śląska. Rolady śląskie nadziewane są ogórkiem kiszonym, cebulą, boczkiem i musztardą. Rolady wieprzowe z mięsem mielonym i śliwką Musztarda jest jedynym wspólnym składnikiem moich rolad i tych tradycyjnych ze Śląska. Połączenie mięsa z owocami jest mi doskonale znane i bardzo je lubię. Szynka nadziewana morelą czy śliwką smakują fantasycznie. Skoro

mecooks
Burgery z wołowiną 173

pozostały soczyste. Natomiast dodatki do burgerów to już indywidualna sprawa każdego smakosza;) Składniki: 4 bułki do hamburgerów 500g wołowiny sól świeżo mielony pieprz dodatki: cebula, pomidor, ogórki konserwowe, papryka, sałata, ser, musztarda, ketchup itd. Mięso zmielić, przemieszać ręka. Uformować 4 kotlety o grubości ok 1,5cm. Kotlety przełożyć pergaminem i włożyć do lodówki na 30 minut. Przed smażeniem oprószyć

Obiad gotowy
Meksykańskie wege burgery 281

słodkiej 2 łyżki sosu sojowego Szczypta ostrej papryki Olej do smażenia (u mnie kokosowy) Bułka tarta pełnoziarnista do obtoczenia Sól  Sos: 3 łyżki ketchupu 1 łyżka musztardy 2 łyżki jogurtu + warzywa (ogórek, pomidor, cebula) Przygotowanie: Mieszankę meksykańską (odrobinę można zostawić do dekoracji) zblendować z przyprawami, otrębami i siemieniem lnianym.  Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć

Czarnawisienka
Sos tatarski 162

łyżka posiekanego szczypiorku, 1 łyżka kaparów, 1 korniszon**, parę grzybków Kapary, korniszona, grzybki posiekać. Wymieszać z musztardą, szczypiorkiem. Wymieszać z majonezem, dodawanym do smaku. *ja użyłam musztardę francuską **zamiast korniszona użyłam ogórki z curry zastawa

królestwo garów
Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły - Sesja fotograficzna dla Boskiej Pragi 180

warto tam zajrzeć, bo jest po prostu bosko. ;) Oliwki marynowane  Kanapka z wędzonym łososiem, twarożkiem z koperkiem, warzywami, pomidorem i oliwkami  Siekana wołowina z musztarda francuską, marynowanymi grzybami, cebulką, ogórkiem kiszonym i żółtkiem sous-vide Policzki wołowe z pęczakiem z grzybami oraz ciepłą sałatką z brukselki i boczku  Polenta z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym, purée z bakłażana

Food Square
Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pastą szynkową 183

czekać. ;-) Ich przygotowanie jest banalne, wystarczą tylko odpowiednie foremki do rurek. Rurki: 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jajko 3 łyżki sezamu Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe  1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz + kiełki do dekoracji 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone masłem foremki do rurek

Szefowa kuchni
Sałatka z tuńczyka 209

Składniki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka groszku 5 ogórków kiszonych 4 jajka łyżeczka musztardy 4 łyżki majonezu pieprz, sól   Sposób przygotowania Tuńczyka odcisnąć, ugotowane na twardo … Czytaj dalej Sałatka z tuńczyka

czarrna od kuchni
Ptysie z pastą szynkową 202

elegancką zarazem przekąskę pokocha każdy - gwarantuję. :-) Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe  1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. W garnku z nieprzywierającą powierzchnią gotujemy wodę z margaryną. Kiedy się zagotuje wsypujemy mąkę pszenną, energicznie mieszamy by ciasto się

Szefowa kuchni
Kruche babeczki z pastą szynkową 401

wyraźnym smaku.  Kruche babeczki: 2 szklanki  mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 250g margaryny 3 żółtka 1 łyżeczka soli Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe  1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Dodatki: 1 słoik małych korniszonów kiełki (u mnie cebuli) 6 pomidorków kokrajlowych szczypiorek 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski

Szefowa kuchni
Mini Hot Dogi z Ciasta francuskiego 171

Szybka i Łatwa przekąska zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam podawać ze świeżą surówką oraz ulubionym sosem.  SKŁADNIKI: 1 Ciasto Francuskie 5 Parówek 2 Ogórki konserwowe lub kiszone Dowolna Musztarda  Pieprz i Sól    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Piekę przez 30 min w 180 stopniach góra-dół

Gotowanie Patki
Zapiekane hot dogi 165

wystarczą bułki do hot dogów - u mnie w sumie były bagietki, parówki i dowolne warzywa.. bułki do hot-dogów / bagietki parówki  cebula fioletowa ogórki  papryka  pomidor ser żółty musztarda ketchup Bułki przekroić wzdłuż , ale nie do końca.Środek bułek posmarować  musztardą , włożyć parówkę i pokrojone warzywa [ posypane solą i pieprzem].Posypać startym żółtym

Moje domowe kucharzenie
SAŁATKA Z ZIEMNIAKAMI I ROSZPONKĄ 181

minut by ją przygotować. Składniki: 4-6 małych młodych ugotowanych z solą ziemniaków  pęczek rzodkiewek  pęczek szczypiorku  1 zielony ogórek  roszponka  Sos: 2 łyżki oliwy  ząbek czosnku  łyżka kremowej musztardy  łyżka ciepłej wody  przyprawy  odrobina kremu balsamicznego  Sposób przyrządzenia:  Ogórka, rzodkiewkę, szczypiorek umyć osuszyć. Pokroić w kostkę, dodać

pieprzny smaczek
Sałatka warzywan 259

Zapraszam :)Składniki :kilka ugotowanych ziemniaków 1 cebulka kawałek pora kilka marchewek kukurydza kilka jajek 1/2 słoiczka fasolki w zalewie octowej kilka ogórków kiszonych majonez sól, pieprz , musztarda Sposób przygotowania; 1. Ziemniaki i marchewkę ugotować i przestudzić. 2. Jajka ugotować na twardo. 3. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę , jajka także . 4. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i musztardą. dodajemy kukurydzę

Sama słodycz i szczypta chili
Kolacja we dwoje czyli burgery na ostro 361

Na kolację polecam dzisiaj burgery na ostro czyli z dodatkiem papryczki chili. Wyszły najlepsze jakie do tej pory jadłam, musicie ich koniecznie spróbować. Polecam dodać mięso

Magiczne Życie Marty
Zraziki wołowe z marchewką, ogórkiem kiszonym, parówką i dymką 198

dzisiejsze zrazy są w wersji lżejszej, bo bez słoniny czy boczku, za to z paróweczką. Wyszły jednak równie smacznie :)Składniki:wołowina (np. rostbef, udziec, ligawa...) ogórek kiszony,marchewka,dymka,cienka parówka,delikatna musztarda (np. kremska),grubo mielony pieprz,sól,masło (najlepiej klarowane),cebula,odrobina mąki.Mięso pokroić w plastry, rozbić dość cienko tłuczkiem. Ja każdy kawałek wkładam do czystej(...)obrać i pokroić w niezbyt grube słupki o długości nieco krótszej niż szerokość rozbitych plastrów mięsa. Ogórek i parówkę również pokroić w podobne słupki. Dolną część dymki przyciąć na podobną jak pozostałe składniki długość.Rozbite mięso przyprawić pieprzem i cienko posmarować musztardą. Układać kawałki dodatków i zwijać ciasto roladki. Żeby nie rozwinęły się

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania