cebule 1 płaska łyżeczka soli na jeden słoik 1 baldach kopru Składniki na zalewę: 5 szklanek wody 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 5 łyżek musztardy Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić. Ogórki umyć i włożyć do przygotowanych słoików wraz z cebulą, koprem i solą(1 płaska łyżeczka na jeden słoik 0,9 litra). Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, zagotować
Tradycyjna Kuchniaścisłe. W tym czasie przygotowujemy dodatki: sałata - oddzielamy listki pomidor - w plasterki ogórek konserwowy - w plasterki 1/2 średniej wielkości cebuli - kroimy w krążki 6 bułek z sezamem - najlepiej taka prawdziwa, a nie kupowana w foliowym opakowaniu po 4 sztuki. To naprawdę ważne, żeby bułka była dobra. musztarda boczek w cieniutkich plasterkach Następnie robimy(...)czubate łyżki majonezu 1 łyżka keczupu 1 czubata łyżeczka musztardy miodowej łyżka bardzo drobno posiekanej cebuli łyżka bardzo drobno posiekanego ogórka konserwowego sól, pieprz, szczypta cukru Najpierw należy wymieszać keczup, majonez i musztardę, następnie dodać posiekane warzywa i doprawić do smaku. Odstawić na bok. Kiedy wszystkie "półprodukty" są gotowe smażymy hamburgery. Ja smażyłam je na patelni grillowej
Kulinarne InspiracjeDziś mam dla Was fajny przepis na jedną z moich ulubionych letnich sałatek: oczywiście z młodych ziemniaków, z dodatkiem ogórka małosolnego, czerwonej cebuli, rzodkiewki oraz kukurydzy. Wymieszana z jogurtowo - majonezowym sosem z dodatkiem czosnku, odrobiny chrzanu i musztardy oraz świeżego koperku. Bardzo prosta w przygotowaniu, bardzo smaczna, idealna do letniego grilla, na piknik lub po prostu do obiadu albo jako(...)wodzie do miękkości (około 10 - 20 minut od zagotowania wody). Odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Cebulę pokrój w piórka, rzodkiewkę i ogórka w plasterki, przełóż warzywa do miski. Dodaj odcedzoną z zalewy kukurydzę. Majonez, jogurt, chrzan i musztardę wymieszaj w miseczce wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ostudzone ziemniaki dodaj do warzyw, wlej przygotowany uprzednio sos, dosyp koperek, sól
Słodko-Słony Świat Ilonyduża pierś z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta ostrej papryki, soli i pieprzu sałata rzymska 8 pomidorków koktajlowych zielony ogórek 2 duże plastry sera żółtego Sos: 3 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Pierś z kurczaka oprawiam i przekrawam na pół wzdłuż - pierś będzie cieńsza(...)kładziemy ser żółty, porwaną sałatę, na nią pokrojoną w paski pierś z kurczaka, na to pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki, parę plasterków zielonego ogórka i sos musztardowy. Sos robi się bardzo prosto - mieszamy 3 łyżki musztardy, 1 łyżkę majonezu, 1 łyżkę oliwy z oliwek i doprawiamy do smaku. Warto ostawić na 5-10 minut przed wyłożeniem na kanapkę. Kanapkę owijamy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!wywar warzywny 1,5 L · ziemniaki 4-5 szt · cebula 1 szt · papryka czerwona 1-2 szt · ogórki konserwowe 2 szt · tłuszcz · mąka pszenna 1-2 łyżki · musztarda 1 łyżka · keczup 3 łyżki · natka pietruszki · sól · czarny pieprz mielony · papryka mielona · przyprawa do zup Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować. Cebule i paprykę oczyścić(...)opłukać, pokrajać w kostkę razem z ogórkiem, podsmażyć, dodać mąkę, chwilę poddusić, połączyć z ziemniakami, chwilę pogotować, wymieszać z musztardą, keczupem i posiekaną natką, doprawić do smaku
Camilla w kuchnialbo po prostu zjeść na kolację czy wytrawną przekąskę :) Składniki: 4 średnie ugotowane w mundurkach ziemniaki 1 nieduża czerwona papryka 4-5 dużych ogórków konserwowych 1 średni por natka pietruszki sól, pieprz ostra musztarda majonez Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i pokroić w sporą kostkę. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Ogórki również(...)Białą część pora pokroić w półplasterki. Wszystkie warzywa wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, troszkę musztardy i majonez, wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem sałatkę wstawić na minimum 0,5 godziny do lodówki, żeby się schłodziła, a smaki "przegryzły
Simply Foodmarchwie średniej wielkości 4 ziemniaki 1 mała cebule 3 ogórki kiszone 1 duże jabłko 2 szt pietruszki w korzeniu seler pół większego groszek w puszce - opcjonalnie jajka 4 szt sól, pieprz do smaku musztarda ostra 2 łyżeczki majonez do smaku i ulubionej konsystencji sałatki SPOSÓB WYKONANIA(...)wyciskamy je z nadmiaru soku- gdy warzywa zmiękną, wystudzą się obieramy je ze skórki i również kroimy w drobną kostkę- gotowe warzywa, jajka, ogórki, cebulę pokrojoną mieszamy doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i majonezem, jeśli ktoś lubi dodajemy też groszek z puszkiSałatka jest gotowa najlepiej smakuję po kilku godzinach gdy smaki przejdą, przegryzą się.To mój sposób na tradycyjną
Basia w kuchnismaku ryż do podania (u mnie jaśminowy) Surówka koperkowa z białej kapusty: pół główki białej kapusty 6 łyżek posiekanego koperku 4 spore ogórki gruntowe 1 łyżka oleju 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka płynnego miodu sól, świeżo mielony pieprz do smaku Ryba cytrynowa (ryba w sosie cytrynowym): Filety z dorsza (lub innej ryby) posypujemy(...)czasie koperek drobno siekamy i przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą olej, majonez (nie ma go dużo, ale nadaje charakterystyczny smak), musztardę dijon i miód. Gdy składniki sosu się połączą, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Kapustę i ogórki odciskamy dłońmi z nadmiaru wody. Łączymy ze sobą w misce. Dodajemy koperek i sos. Dokładnie mieszamy. Post Dorsz cytrynowy z kaparami podany
Poezja smakuroli głównej. Może się skusicie. Składniki: Ciecierzyca z puszki lub słoika Element pieczonego kurczaka ( np. ćwiartka ) ½ czerwonej cebuli ½ czerwonej świeżej papryki 3 ogórki korniszony Szklankę ugotowanej zielonej fasolki szparagowej Sól Pieprz Majonez 3 łyżeczki musztardy francuskiej Wykonanie: Ciecierzycę wykładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą. Pozostawiamy aby woda odciekła. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę, ogórki i paprykę(...)drobno kroimy. Dodajemy ciecierzycę oraz fasolkę szparagową. Całość doprawiamy solą, pieprzem, musztardą francuską i majonezem. Całość mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src
Smaki EwyIdealny sos do jajek i dań z jajkami w roli głównej. Składniki: -1,5 szklanki wody -3 łyżki musztardy -1/3 szklanki słodkiej śmietany -2-3 małe ogórki kiszone -mała cebula -pieprz ziołowy -sól -cukier -2 łyżki mąki kukurydzianej lub 2 łyżeczki mąki pszennej Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy 3 duże łyżki(...)musztardy. Mieszamy i podgrzewamy. Do 1/3 szklanki słodkiej śmietanki dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy i dolewamy do sosu musztardowego
Maminek kulinarnystopni. W następnej kolejności przyrządzamy sosy.2. Sosy - Sos prawie jak z McDonald's Składniki: 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy łyżeczka octu winnego mało ogórek kiszony kawałeczek cebuli pieprz, sól, ostra papryka, kilka kropel tabasco kilka liści świeżej bazylii Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do pojemnika blendera i miksujemy na gładką masę. - Sos AdoboSkładniki(...)łączenie wszystkich składników i przygotowanie najwspanialszego BURGERA ever :) Dodatki do burgerów to kwestia Waszej wyobraźni, tylko ona może nas ograniczyć :) Najpopularniejsze z nich, to przykładowo: pomidor świeży (i suszony) ogórki świeże, konserwowe lub kiszone sałata rukola kiełki awokado bekon smażone pieczarki ser pleśniowy / feta / cheddar papryka świeża lub konserwowa ananas jajko Wykonanie:Bułkę kroimy na pół. Każdą
Taste Of My Dayłyżka żurawiny 1 łyżka musztardy sarepskiej sok z jednej cytryny szczypta cukru szczypta czarnego pieprzu szczypta soli 2 łyżki oleju słonecznikowego Przygotowanie: Opłukałem śledzie, osuszyłem je do sucha, pokroiłem na kawałki. Żurawinę musztardę, sok z cytryny, przyprawy, olej oraz cukier wymieszałem. Ogórka konserwowego pokroiłem w kostkę. Jabłka obrałem
R'n'G Kitchenzrazy zawijane. Potrzebujemy: 2,5 kg wołowiny (u nas z udźca) 500 g boczku wędzonego (kroimy w słupki) kilka kiszonych ogórków (kroimy w słupki na cztery) 3 duże cebule (siekamy drobno) musztarda Dijon kilka listków laurowych kilka kulek ziela angielskiego kilka kromek chleba razowego kilka suszonych grzybów sól, pieprz do smaku smalec lub olej do smażenia(...)kieliszki wódki (opcjonalnie) Mięso kroimy w poprzek włókien na 1 cm kotlety. Przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Każdy kotlet smarujemy musztardą, na to dajemy łyżkę posiekanej cebuli. Kładziemy kawałek ogórka, kawałek wędzonego boczku i kawałek skórki od chleba. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i zawijamy jak roladę. Spinamy wykałaczkami lub związujemy nicią kuchenną. Obtaczamy zrazy
Marder&Marder Manufacture