ząbek czosnku, kapary, świeży koperek. Kto powiedział, że kanapka umieszczona musi być na pieczywie? Spróbujcie użyć ogórka – idealnie nadaje się na przekąski. Jest cudownie chrupiący, wilgotny, a jego naturalna słodycz świetnie pasuje np. do słonawego wędzonego łososia. Taka przekąska jest pyszna i bardzo lekka. Do tego przygotujemy ją błyskawicznie. Ogórka (możemy go obrać w całości lub częściowo(...)może być smakowy, np. ziołowy, chrzanowy). Oczywiście można użyć też masła, majonezu czy past kanapkowych – różnorodność jest wskazana. Tworzymy kanapki z ulubionymi składnikami. U mnie jajko z rzodkiewką i sałatą, salami ze szpinakiem i pomidorkiem oraz szynka z ogórkiem i pietruszką. Cukinia z pastą bakłażanową i szczypiorkiem: cukinia, 1 ząbek czosnku, oliwa z oliwek, pasta Wawrzyniec z grillowanym bakłażanem
Poezja smakunaokoło i czytam dalej: bez cukru , bez soi , bez glutenu , produkowany bez użycia substancji konserwujących, barwników, aromatów i glutaminianu monosodowego . Wiem co jem - to lubię! Wracając do kanapki. Dorzucam kilka plastrów świeżego ogórka oraz kawałki pomidora . Na wierzch trochę szczypiorku . Sól i pieprz do smaku. Wszystko to okraszone kapką oliwy z oliwek - dodatek konieczny, bo z tłuszczem dopiero przyswajają się
Grunt to przepis!dużo ogórków w ogródku? A może lubisz ogórki kanapkowe? Przedstawiam bardzo fajny przepis, który ucieszy podniebienie w ciemny zimowy wieczór :-) Lekko pikantne ogórki, chrupiące i idealne do kanapek (ale też do wypełniania przekąsek, burgerów itp). Robię je już drugi rok, i w tym roku nieco udoskonaliłam przepis, przez co są jeszcze smaczniejsze :) Nie może ich zabraknąć
Poezja Smaków - blog kulinarnykiszonki. Ogórki, kapusty, grzyby... Wśród kiszonek nie może zabraknąć kiszonej papryki. Całe lato słój z kiszona papryką króluje na parapecie zaraz obok kamionki z małsolnymi ogórkami. Jest idealnym dodatkiem do kanapek, sałatek a nawet sosów. Kiszona papryka SKŁADNIKI 7 średniej wielkości papryk 1 papryczka chilli 4 ząbki czosnku kawałek korzenia chrzanu 2 baldachimy kopru włoskiego 1/2 łyżeczki
Magiczna kuchnia DariiDla tych co bardzo lubią czosnek i nie tylko polecam pyszną sałatkę na zimę. Do jej przygotowania użyłam octu Jamar. Sałatka jest bardzo aromatyczna - czosnkowa
Monia miesza i gotujetuńczyka z przyprawami, plasterki jajka i ogórka i natką. Osobiście znam wiele osób, które potrafią zjeść taką kanapkę w towarzystwie, nie brudząc się od góry do dołu wypadającymi kawałkami jajka. Ja niestety do nich nie należę, więc “prasuję” kanapkę kładąc na niej coś ciężkiego na 15 minut – np. deskę i słoik ogórków, wtedy składniki trzymają się razem. Chyba(...)jestem sama, to wtedy się tym nie przejmuję. Taka nieuprasowana wersja jest zdjeciu. Artykuł Nicejska kanapka z tuńczykiem pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane
Ugotowane pozamiatanepikla z ogórka . Obecnie jestem w letnim amoku robienia przetworów , więc trochę Was nimi podręczę Ogórki smakują doskonale , są chrupiące , dzięki czemu nadają zwykłym kanapkom , trzeci wymiar Dodatkowo ich zaletą jest to że ogórki , użyte do ich zrobienia nie muszą być idealne , mogą być krzywe i tak są przecież krojone . Zachęcam , zawsze to jakaś odmiana od tradycyjnych przetworów
Ogrodnik w podróżyteż nie pogardzę. Dziś mam dla Was mój przepis na przepyszne, chrupiące ogórki konserwowe, które zimą będą pyszny dodatkiem do obiadu, kanapki albo po prostu do schrupania. Składniki: 5 kg ogórków gruntowych 3 marchewki 2 cebule na każdy słoik ok 900 ml 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy baldachim kopru z ziarenkami 3 ziarna ziela
magiczna kuchnia KasiSzybka i łatwa pasta na kanapkę z jajkiem, śledziem w sosie pomidorowym, ogórkiem małosolnym oraz cebulą. Składniki: śledź w pomidorach - 1 opakowanie, 4 duże jajka, 1/3 dużej cebuli, duży ogórek małosolny, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Śledzia rozdrabniamy. Cebulę oraz ogórka kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Lena GotujeSkładniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym) 4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 4 łyżki posiekane natki pietruszki 3 łyżki
Qchnia po prostuchyba tyle co osób ją przyrządzających. Ja bardzo lubię połączenie wędzonej ryby z ostrym smakiem cebuli i kwaskowym ogórkiem. Pasta ta idealnie nadaje się do kanapek, lecz można jątakże podawać jako sałatkę. wędzona makrela 1 czerwona cebula 2-3 ogórki konserwowane 3-4 łyżki sosu tatarskiego pieprz Rybę wyfiletować i rozdrobnić. Cebulkę i ogórka drobniutko posiekać. Wszystkie składniki
Codzienne GotowanieMiękka, puszysta bułka posmarowana ketchupem, soczyste mięso i świeże warzywa - pomysł na kanapkę idealną. Przygotowując poniższy przepis wzorowałam się na longerach z KFC. Jednak, aby ulepszyć kanapki - dodałam do nich pomidora oraz ogórka. Na prawdę nie będziecie zawiedzeni poniższym przepisem. Domowe longery na pewno posmakują fanom fast foodów :) Składniki dla 3-4 osób: bułki longery 500 g mąki pszennej
Ugotowaćgustu, że rzeźnik przekształcił rzeźnię w restaurację. To właśnie w Stanach pastrami jest wytwarzane w największych ilościach. Kanapka z pastrami Czas przygotowania: 10 minut + czas parowania pastrami Składniki: 2 plastry pastrami 4 kromki razowego chleba listki rukoli 2 konserwowe ogórki majonez Wykonanie: Plastry pastrami układamy na nakładce do gotowania na parze wyłożonej folią aluminiową. Nakładkę wkładamy do garnka(...)mięso będzie idealnie naparowane, delikatne i mięciutkie. Kromki chleba smarujemy majonezem, układamy na nich listki rukoli, plasterki pastrami, pokrojone w plasterki ogórki. Przykrywamy kromką chleba posmarowaną majonezem. Kanapkę lekko dociskamy i kroimy na pół. Jemy od razu, póki mięso jest gorące
Kulinarne przygody Gatitylodówki i w myśl, że w mej kuchni nic nie powinno się zmarnować użyłem kilku przygotowanych wcześniej dodatków, by stworzyć oryginalną kanapkę na ciepło ze świeżymi dodatkami. Znalazłem: -przygotowane pieczywo kukurydziane Fougasse -ser żółty edamski -rukola -pomidorki koktajlowe -ogórek zielony -sos, który wykorzystałem do przygotowanych w sobotę hamburgerów ; do jogurtu naturalnego dodajemy ząbek utartego w moździerzu czosnku. Solimy, pieprzymy, dodajemy(...)smaku. Składamy kanapkę. Na ser w jednej z połówek dajemy łyżkę sosu, i układamy na tym rukolę i pomidorki koktajlowe, podlewamy sosem i zamykamy kanapkę drugą połówką pieczywa. Na górę wykładamy sałatkę z ogórka i melona. Smacznego
BaRepas