Przepis na : śniadanie
Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym) 4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 4 łyżki posiekane natki pietruszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu pieprz ziołowy sól Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy z sosu i rozdrabniamy widelcem. Jajka, ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie dodajemy do tuńczyka. Całość mieszamy razem z majonezem, jogurtem oraz natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...