Przepis na : kolacja
Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym) 4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 4 łyżki posiekane natki pietruszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu pieprz ziołowy sól Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy z sosu i rozdrabniamy widelcem. Jajka, ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie dodajemy do tuńczyka. Całość mieszamy razem z majonezem, jogurtem oraz natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...