Przepis na : kolacja
Dziś na blogu pojawia się przepis na kanapkę. Kanapka - powiecie - to takie trywialne ! Ale uwierzcie mi, to jest wyjątkowa kanapka. Wyjątkowa, ponieważ w środku jest pyszna i wyjątkowa wędlina, czyli pastrami. Pamiętajcie, że najlepsze pastrami, to takie, które zostało naparowane. Pastrami (pastrima, pastrama, pastrome) oznaczało sposób przechowywania i konserwowania mięsa, zanim w naszych kuchniach pojawiły się lodówki. W tamtych czasach sól była najważniejszą przyprawą, która konse... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...