sałat, - michę owoców: banany, maliny, borówki, - naleśniki z kremem czekoladowym i wiśniami, - chleb "7 ziaren" z masłem orzechowym, - chleb "7 ziaren" z "masłem" z awokado, - kanapki z olejami kokosowym i konopnym, awokado, czosnkiem, ogórkami świeżymi i kiszonymi, pomidorami, paprykami, sałatami, co kto lubi. I oto okazało się, że przez 14 dni mieliśmy codziennie inne śniadanie, a niby nie wiadomo
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEBardzo smaczne ogórki w musztardowej zalewie. Mogą być doskonałym dodatkiem do obiadu jak i również na kanapki. Mają fajny słodko-kwaśny smak. Składniki: ok. 3 kilogramy ogórków Zalewa: 1 litr wody 1 szklanka octu 1,5 szklanki cukru 5 łyżek musztardy 4 łyżeczki soli 5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego Sposób przygotowania: Ogórki myjemy
Bajeczna Kuchniarobię ją na patelni z ogórkiem i musztardą ale zamiast na talerzu układam ja na chlebie - ot tak - bo po co tyle talerzy brudzić ;-D Kanapki z kaszanką nie podaję dokładnych proporcji: kawałek kaszanki ogórek kiszony musztarda cebula chleb Do dzieła! Kaszankę wysypujemy z kiszki na patelnię i dusimy z cebulką pokrojoną w grube talarki aż ta stanie się miękka
sierotka maRysia w kuchniOGÓRKI KORZENNE Niezwykle aromatyczne ogórki , bardzo łatwe w przygotowaniu. Świetnie smakują jako dodatek do obiadu, na kanapkę lub po prostu jako samodzielna przekąska. Polecam przepis ! SKŁADNIKI: 4 kg średnich ogórków gruntowych 1,5 litra wody 75g soli + 1 litr wody do zalania ogórków 7 cebul 75g korzenia chrzanu 2 łyżki ziaren kopru 1 łyżeczka estragonu
Moja Książka Kucharskawcześniej posmarować kromki masłem lub margaryną. Na śniadanie lub do pracy przygotujemy klasyczne kanapki z warzywami – przekładamy kromki sałatą, pomidorem, ogórkiem czy papryką i rzodkiewką. Smak pasztetu w połączeniu z warzywami będzie jeszcze bardziej wyrazisty oraz aksamitny. Idealne połączenie stanowi w połączeniu z produktami kiszonymi: ogórkami, marynowaną papryką lub patisonami. Nie wahajmy się też użyć chrzanu, musztardy lub ćwikły(...)śliwki lub konfitury żurawinowej. To nie wszystko Może się też tak zdarzyć, że pasztet to jedyna rzecz, jaką mamy w lodówce, kiedy wpadną do nas znajomi. Wtedy obok szybkich kanapek możemy wykorzystać pyszny smak pasztetu i wykonać kilka przekąsek, które zapełnią stół, a goście będą zachwyceni naszą pomysłowością. Ścisła konsystencja pasztetu powoli, np. przygotować z nich koreczki. Możemy ponadziewać
Moja smaczna kuchniaSezon ogórkowy w pełni. Nasze spiżarnie zapełniają się przeróżnymi przetworami z ogórków. Ja mam dla Was przepis na pyszne ogórki po kartusku. Mogą być doskonałym dodatkiem do obiadu, kanapek lub sałatek. SKŁADNIKI: Zalewa: 3 litry wody, ½ litra octu 10%, 1 szklanka cukru, 2 łyżki soli, Dodatkowo: 3,5 kg małych ogórków gruntowych, 5 sztuk papryki czerwonej
Tradycyjna kuchnia Kasikanapek z wędliną, serem białym i żółtym, jajkami itd... Otóż problem jest pozorny i można go rozwiązać szukając alternatywy dla pieczywa, a zarazem dla węglowodanów. Po skończonym rejsie w Chorwacji, czekając na autokar w marinie w Sukosanie, który jest dopiero o 21:30 musiałem coś jeść. Wcześniej przygotowałem sobie pojemnik z czerwoną i zieloną papryką, drugi z ogórkami pokrojonymi(...)dopracować. Prawda jest taka, że tak się nakręciłem, że ten post już pisze w knajpce w marinie. Po powrocie do domu tylko przygotuję takie kanapki, zrobię fotki i zaprezentuje gotowy model śniadania Składniki : zielony ogórek najlepiej duży i gruby, sól, pieprz, wędlina, cebulka, szczypiorek lub pietruszka, majonez, ketchup lub musztarda - co kto lubi. Przygotowanie : Kupujemy lub czekamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiekiszonych ogórków startych na tarce. Kiszonych ogórków kładę bardzo dużo, mam ochotę na sałatkę to robię sałatkę, mam ochotę na kanapki to robię kanapki, mam ochotę na zupę to robię zupę. Z takich kiszonych całych ogórków mogę zrobić wiele rzeczy a przecier to już pozostaje tylko zupa. Ale jak ktoś ma ochotę to oczywiście może sobie zrobić
Monia miesza i gotujeDziś domowy majonez na kanapki. Majonez jest mniej zwarty niż ten tradycyjny, jednak dobrze rozsmarowany na kanapce nie spływa, świetnie smakuje. Polecam ze świeżym ogórkiem, pomidorem z cebulką, wędliną czy serem. Jak dla mnie łudząco przypomina klasyczny majonez z dodatkiem jajek. Jest pyszny i już! Dla tych co mogą jaja polecam do ozdabiania np. wielkanocnych jaj. Majonez na kanapki, wegański
Zasmakuj KuchniTartinki to małe, ozdobne kanapki, idealne jako przekąska na różnego rodzaju imprezy. U mnie tartinki w wersji mięsnej w trzech rodzajach: z pasztetem i różnego rodzaju wędlinami dobrej jakości - kindziukiem dojrzewającym, kiełbasą jałowcową oraz boczkiem pieczonym - idealne do napojów wysokoprocentowych, więc doskonale sprawdzą się podczas świąt czy sylwestra. Szybkie w przygotowaniu, a do tego świetnie prezentują się na stole(...)tartinki z kiełbasą jałowcową ( można również zamiast kiełbasy jałowcowej użyć kiełbasę myśliwską) Na pasztet układamy półplasterki kiełbasy. Następnie bierzemy wykałaczkę i nabijamy na nią półplasterek ogórka, plasterek frankfurterka oraz listek szpinaku. Wykałaczkę wbijamy w kanapkę. Zdobimy odrobiną ketchupu. Gotowe tartinki układamy na desce. III - tartinki z kindziukiem długodojrzewającym Na pasztet kładziemy listek szpinaku, a na niego układamy zrolowany plasterek kindziuka
Kuchnia MagdaLenywody 1,5 szklanki octu 10 % 2 szklanki cukru 1 czubata łyżka soli Krok po Kroku 1 Ogórki kroimy w plastry (ja kroję ogórki wzdłuż) tak aby jeden plasterek wystarczył na całą kanapkę. Marchewkę ścieramy na tarce, a cebulę kroimy w plastry. 2 Do każdego słoika dodajemy zioła, koper, marchewkę i cebulę. Na koniec dajemy pokrojone ogórki
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisydanej chwili. Wy możecie je przyrządzić w dowolnych wzorach i nadać szynce, czy serowi przeróżny kształt, np. za pomocą foremki do wykrawania ciastek. Moje kanapki: chleb bezglutenowy (*) żółty ser serek wiejski kabanos rzodkiewka pomidor ogórek kiszony papryka czerwona marchewka (w plastrach i tarta) groszek sałata szczypiorek koperek pestki dyni siemię lniane czarnuszka (*) Przygotowałam kanapki w formie bezglutenowej
Di gotujeIlość obowiązków mnie ostatnio przytłacza a plan wkrótce będzie jeszcze bardziej napięty. Co roku sezon letni nie może obejść się bez przygotowania choćby jednej porcji ogórków małosolnych. Świetnie nadają się do grilla, na kanapkę, przekąskę czy do sałatki. Teoria podpowiada, że na każdy litr wody powinno się wsypać 1 łyżkę soli. Tutaj jednak zdałam się na własne kubki smakowe
My simple kitchenPyszna kanapka z czarnymi oliwkami, tuńczykiem oraz marynowaną czerwoną cebulą i ogórkiem. Z plasterkami perfekcyjnie ugotowanego jajka i listkami świeżego szpinaku. Podana na ciepło w opieczonej (np. na patelni grillowej lub w opiekaczu) bułeczce, lub na zimno, po dokładnym schłodzeniu w lodówce. Zamiast świeżych oliwek można użyć gotowej, dostępnej w dobrych delikatesach, pasty- tapenady. SKŁADNIKI / 1 kanapkę
cool and mintyPrzepyszne, ostro- słodkie ogórki do słoików są znakomitą propozycją na obiad, do kanapek lub świetną przekąską na domowe imprezy. Sposób ich wykonania jest bardzo prosty a swoim smakiem zachwycą nie jedno podniebienie. składniki na 4 - 5 litrowych słoików 2,5 kg średnich ogórków gruntowych 1,5 łyżki soli 1 łyżeczka papryczki chili w proszku 2 główki czosnku
Smakowite Dania