ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:132/434)

Pasta z makreli 159

powstanie Wam wasza ulubiona pasta. Sam przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na kanapki . Składniki: 1 makrela wędzona 2 średnie ogórki kiszone 3 czubate łyżki majonezu 1/2 małej cebuli 1 łyżeczka musztardy delikatesowej Świeżo mielony czarny pieprz do smaku Kilka gałązek świeżego koperku Sposób przygotowania: Makrelę obieramy ze skóry i ości

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sos tatarski 99

ochotę śmiało możecie dodać je do tego sosu. Jest świetny jako dodatek do wędliny, jajek ale również do kanapek:) Sos tatarski Składniki: 3 jajka 2 duże ogórki kiszone pół małego słoiczka pieczarek marynowanych (słoiczek 280 ml) 8 pieczarek 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany sól pieprz Pieczarki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 20 min. Po tym czasie

PatiGotuje
Sałatka tatarska 315

przygotowania: ok 25 minut Składniki: Garść świeżego szpinaku 80g wędzonej piersi z kurczaka 5 małych pieczarek 6 (1-2 cm) kawałków pora 30g sera gouda 2 łyżki drobno posiekanego ogórka kiszonego 1 łyżka drobno posiekanej cebuli 7 łyżek jogurtu greckiego 2 łyżki śmietanki 30% tł. Pieprz czarny Odrobina soku z cytyny Sól himalajska Olej rzepakowy Przygotowanie: 1/ W piekarniku(...)foli aluminiowej. Pieczarki kroimy na połówki - solimy i dodajemy pieprzu a następnie przesmażamy na patelni na rumiany kolor. 2/ W małym pojemniku łączymy jogurt ze śmietanką, dodajemy ogórki i cebulę oraz sok z cytryny,  sól  i pieprz. Mieszamy i odstawiamy  3/ Do salaretki wkładamy umyty szpinak, pokrojonego w słupki kurczaka i przesmażone pieczarki. Dajemy na środek

Kuchnia PROzdrowotna
Wielkanocna sałatka jarzynowa 101

warzyw i gotowe! Spróbujcie zrobić ją u siebie! 😉 Składniki: 3 duże ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 mała puszka groszku ½ dużego jabłka ½ małej cebuli 4 jajka 3 ogórki kiszone 6 łyżek majonezu 1 łyżeczka musztardy u mnie delikatesowa sól, pieprz Sposób wykonania: Wyszorowane warzywa gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem (w mundurkach) przez ok. 40 minut aż zmiękną(...)kroimy w małą kostkę. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w małą kostkę i dorzucamy do warzyw. Jabłko obieramy, kroimy w małą kostkę, to samo robimy z cebulą i ogórkami. Groszek dobrze odsączamy i dodajemy do reszty warzyw. Do sałatki dodajemy majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy i przekładamy do salaterek. Sałatkę możemy dodatkowo udekorować

Mostek w kuchni
Letnia sałatka makaronowa 880

zrobienia letniej sałatki z warzywami i jajkiem. Letnia sałatka makaronowa z warzywami i jajkiem: Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo natka pietruszki i cienki szczypiorek 1 cebulka 2 ogórki kiszone tegoroczne kilka pomidorków koktajlowych ok. 100 g makaronu mini farfalle 1 łyżka gotowanej na parze soczewicy Przyprawy: sól, świeżo mielony czarny pieprz i ziarnisty pieprz zielony Sos: 1/2 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka ziemniaczana teściowej 87

Składniki na sałatkę ziemniaczaną teściowej: 5 ziemniaków średniej wielkości (około 0,5 kg) 3 marchewki (250 g) kawałek selera, 2 pietruszki (razem 200 g) puszka czerwonej fasoli 5 ogórków kiszonych (160 g) niewielka cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz   Przygotowanie Ziemniaki gotujemy do miękkości w mundurkach. Marchewki, selera i pietruszki również gotujemy(...)warzywa z rosołu). Czekamy, aż warzywa przestygną. Ziemniaki obieramy i kroimy w dość grubą kostkę. Marchewki, selera i pietruszki również kroimy w kostkę, ale drobną. Fasolę odsączamy z zalewy. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Majonez, śmietanę, musztardę i przyprawy mieszamy ze sobą. Wszystkie warzywa oraz sos przekładamy do jednej miski i mieszamy dokładnie. Na koniec próbuję sałatkę

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z tortellini 133

opiera się głównie na ugotowaniu tortellini i pokrojeniu reszty składników. Sałatka z tortellini Składniki: 250 g tortellini mięsnych lub z grzybami (opakowanie, u mnie z prosciutto) 4-5 ogórków kiszonych 200 g żółtego sera 1 czerwona papryka 6 jajek 5 łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) pieprz sól Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy(...)wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę, a później wrzucamy do miski z tortellini. W kostkę kroimy również ogórki i ser żółty, dorzucamy je do miski. Następnie dodajemy majonez, doprawiamy sałatkę solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. W wysokiej misce umieszczamy połowę sałatki, następnie połowę jajka, przykrywamy je drugą

PatiGotuje
Roladki ze schabu z kaszą gryczaną i fasolką szparagową 302

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i aromatyczne roladki schabowe nadziane żółtym serem, ogórkiem kiszonym i papryką. Środek wysmarowany dodatkowo ostrą musztardą dla wyostrzenia ich smaku. Ugotowałam je w delikatnym sosie, dzięki czemu wyszły miękkie i soczyste w środku. Podane na kaszy gryczanej z warzywami z dodatkiem zielonej fasolki. Polecam na codzienny

Marta Gotuje
Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 171

Czy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa ogórkowa - błyskawiczna. Łatwa zupa z ogórków kiszonych. 198

jedną z pierwszych zup, którą nauczyłam się robić. Mam na nią patent. Praktycznie wszystkie warzywa ścieram w robocie i dlatego robię ją błyskawicznie :) Zupa ogórkowa - błyskawiczna Składniki: słoik ogórków kiszonych wraz z odrobiną soku 3 marchewki 1 pietruszka 1 seler 1 cebula torebka ryżu łyżka masła łyżka oliwy ziele angielskie, liść laurowy, papryka ostra sól, pieprz Zupa ogórkowa - błyskawiczna(...)maśle i oliwie w garnku, w którym zrobimy zupę. Dodajemy wszystkie przyprawy, aby wydobyć z nich cały aromat. Zupa ogórkowa - błyskawiczna W tym czasie obieramy wszystkie warzywa (oprócz ogórków) i ścieramy w robocie kuchennym na grubych oczkach. Zupa ogórkowa - błyskawiczna Wrzucamy warzywa do garnka i podsmażamy. W tym czasie zagotowujemy wodę w czajniku i wrzącą wlewamy do garnka

Pyza i Surówka
Sałatka z kalarepą 180

Szybka i lekka sałatka dla wszystkich, którzy lubią kalarepę. Składniki: 1/2 kalarepki sałata masłowa papryka czerwona 200 g sera żółtego 3-4 ogórki kiszone Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu balsamicznego sól, pieprz, cukier Przygotowanie Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, sałatę rwiemy na drobne kawałki, resztę składników kroimy w kostkę. Składniki

e-PrzepisyKulinarne
Ryżowa sałatka 300

jednak inna od tych "standardowych". Serdecznie polecam wypróbowanie;)  Składniki:  2 woreczki ryżu  0.6 kg pieczarek 2 czerwone papryki  2 podwójne piersi kurczaka 12 ogórków kiszonych  4 cebule  0.4 kg sera żółtego w plastrach opakowanie kukurydzy  sól do smaku  pieprz do smaku  przyprawa gyros olej Wykonanie: Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić(...)którym się marynowało i przestudzić, lekko ciepłe dodać do reszty składników. Ryż ugotować tak jak zawsze,wystudzić. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę i razem usmażyć. Paprykę,ogórki i ser także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić solą,pieprzem i przyprawą gyros do smaku.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Gulasz w stylu śląskim czyli roladki dla leniuchów 135

wcale kroić, tłuc, zawijać smażyć …. Wystarczy mieć dobry nóż, garnek i 15 minut. Cóź to za oszczędność iście wielkopolska Składniki: 1 kg wołowiny 2 cebule 4 średnie ogórki kiszone 2 duże marchewki 300 g surowego wędzonego boczku sól, pieprz, musztarda Przygotowanie: Wołowinę i boczek kroimy w kostkę 1,5 – 2 cm. Kawałki wołowiny obtaczamy w mące, która(...)paski) Kiedy boczek lekko się wytopi wrzucamy do garnka cebulę. Kiedy się zeszkli (zrobi się przezroczysta) dodajemy pokrojoną wołowinę. Wszystko razem mieszamy i podsmazamy ok 5 min. Marchewkę i ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Wszystko zalewamy gorącą wodą tak, aby przykryć zawartość garnka. Dodajemy 3-4 łyżki musztardy. Solimy i pieprzymy. Można też dodać wołową kostkę

Kulinarna Patilogia
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 163

gorącą wodą odstawiamy do wystygnięcia następnie odsączamy kapustę.W ten sposób przygotowana kapusta jest nadal chrupiąca ale nieco miększa i łatwiej przyswajalna przez nasz żołądek ;).Marchew  i ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach.Warzywa łączymy ze sobą dodajemy oliwę i pozostałe składniki.Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną surówkę wkładamy na ok.1 godzinę aby smaki się przegryzły. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza