ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:134/434)

Zrazy z łopatki wieprzowej 330

łopatki wieprzowej, więc nadawała się idealnie :-). Łopatka jest bardzo delikatnym mięsem, a przygotowane z niej zrazy smakują wyśmienicie. Jako nadzienie do zrazów użyłam parzonego boczku, musztardy, ogórka kiszonego i papryki. Całość zalałam bulionem i dusiłam do miękkości. Dodatkowo do mięsa ugotowałam kaszę gryczaną i wyszedł pyyyszny obiadek dla całej rodziny Danie podałam

Marta Gotuje
Focaccia farmerska z boczkiem, cebulą, kukurydzą i kiszonymi ogórkami 108

soli 60 ml oliwy dodatkowo mąka ziemniaczana do oprószenia blaszek Farsz: 1 średni słoik koncentratu pomidorowego suszone oregano 2 kulki mozzarelli 1 mała puszka kukurydzy 1 mały słoik ogórków kiszonych 2 małe czerwone cebule 1 opakowanie surowego boczku wędzonego Sokołów 1 opakowanie włoskiej szynki surowej Prosciutto Italiano   WYKONANIE Do miseczki wlać 100 ml wody, dodać drożdże(...)oliwą i przykryć miskę ręcznikiem kuchennym. Zostawić do pierwszego wyrastania na około 1,5 do 2 godzin. Ciasto powinno podwoić, a nawet potroić swoją objętość. W międzyczasie przygotować farsz. Ogórki koszone pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroić w półplasterki, kukurydzę i mozzarellę odsączyć z zalewy. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 ° C. Wyrośnięte ciasto mocno uderzyć otwartą dłonią

Passions hobbies life
Zupa botwinka z ogórkami kiszonymi 103

może zabraknąć na naszym stole. Uwielbiam botwinkę, zarówno na ciepło jak i w chłodniku. Ta wersja jest przygotowana na ciepło, ale wyśmienicie smakuje także schłodzona dzięki orzeźwiającemu dodatkowi ogórków kiszonych. Zapraszam na zwykłą, prostą ale pyszną zupę, połączenie buraczkowej i ogórkowej. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolada buraczkowa ze śledziem 298

sól Farsz: 150 g serka śmietankowego 2 łyżki śmietany 1 łyżka świeżego tartego chrzanu (można zastąpić ze słoiczka) 1 opakowanie śledzi a’la Matias (250 g) 2 średnie ogórki kiszone Pure buraczane wrzucamy na patelnię (nie musimy go rozmrażać). Smażymy, aż się rozmrozi i odparuje woda. Doprawiamy chrzanem i do smaku solą i pieprzem. Pozostawiamy do wystudzenia. Oddzielamy żółtka(...)wystudzenia. Serek śmietankowy łączymy ze śmietaną i chrzanem. Smarujemy nim dokładnie wystudzone ciasto. Na serek układamy pokrojone na paski śledzie (w kilku rzędach). Na śledziach układamy pokrojone na ćwiartki ogórki. Roladę od strony śledzi delikatnie, ale ciasno zwijamy. Owijamy ją w folię lub papier do pieczenia i odstawiamy w zimne miejsce na co najmniej godzinę. Przed podaniem kroimy

PatiGotuje
Zrazy wołowe tradycyjne 120

tego pyszne. Mięso wołowe pokroić na plastry, mocno rozbić na cienkie płaty. Doprawić solą i pieprzem z każdej strony. Na każdym płacie położyć słupek boczku wędzonego, słupek ogórka kiszonego, kilka wiórków cebuli. Dokładnie zawinąć i spiąć wykałaczkami, żeby podczas smażenie się nie otworzyły. Na patelni z odrobiną oleju obsmażyć zrazy na złoty kolor. Pod koniec dodać suszone grzybki i kilka

Kuchnia Pokoleń
Wieprzowina po myśliwsku 154

buraczków. [embed]https://youtu.be/OBT6nzYk-hU[/embed] Składniki na 3-4 porcje wieprzowiny po myśliwsku: 250 g karkówki 250 g schabu bez kości 2 cebule 2 niezbyt duże ogórki kiszone 15 g suszonych grzybów około 1,5 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku łyżeczka sosu sojowego ciemnego 3 łyżki śmietany 30% ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec, majeranek, rozmaryn, sól, pieprz Przygotowanie Grzyby(...)sojowy, zioła i przyprawy. Pod koniec duszenia, kiedy mięso będzie już bardzo miękkie, a sos z bulionu i wody z moczenia grzybów zredukowany, dodajemy śmietanę i pokrojone w kostkę ogórki. Całość dusimy jeszcze 3-4 minuty. [caption id="attachment_7619" align="aligncenter" width="1024"] Wieprzowina po myśliwsku[/caption] [caption id="attachment_7616" align="aligncenter" width="685"] Wieprzowina po myśliwsku

e-PrzepisyKulinarne
Zrazy w sosie kurkowym 159

Dokładnie rozbić, doprawić z obydwu stron solą pieprzem i papryką słodką. Boczek pokroić w paski, cebulkę w piórka. Na każdym plastrze mięsa położyć paseczek boczku, kilka piórek cebuli, kawałek ogórka kiszonego, dwa grzybki suszone. Zawinąć mięso w rulon tworząc zraza. Zabezpieczyć wykałaczką przed rozwinięciem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki na złoty kolor. Jeśli macie kurki w zalewie wlać

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z gotowanych warzyw - klasyka 174

kiedy trzeba zagospodarować resztki. składniki ugotowana włoszczyzna ( bez pora):       1 marchewka        2 pietruszki        seler 2 - 3 ogórki kiszone ugotowane 2 - 3 ziemniaki jajko ugotowane na twardo cebula dowolne zioła - szczypiorek,koperek, pietruszka, drobno pokrojone majonez oliwa (tyle, żeby sałatka nie była sucha) 1 - 2 łyżki musztardy

Stare Gary
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem 221

temacie tej sałatki, bo nas nie trzeba było długo namawiać do jej wypróbowania;) Polecam;)  Składniki: mieszanka sałat 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym  pół słoika kiszonych ogórków 3 łyżki naturalnego jogurtu  pół szklanki kaszy kuskus 3 ząbki czosnku sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Sałatę wymyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić

Krakowskie smaki Ani
Sałatka makaronowa z chrupiącym salami 86

pozostawiamy do wystudzenia. Następnie plasterki salami dzielimy na pół. Rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej salami kilka minut, aż lekko zbrązowieje. Gotowe chipsy układamy na ręczniku papierowym. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Później dodajemy odsączoną fasolę, makaron i chipsy z salami. Doprawiamy majonezem, śmietaną/jogurtem, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy. Smacznego Artykuł Sałatka makaronowa

PatiGotuje
Sałatka jarzynowa (tradycyjna) 122

Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: około 10 (1 kg sałatki) Składniki: 6 dużych marchewek 2 pietruszki (korzeń) ½ puszki groszku 3 jajka 1 jabłko ½ selera 2 ogórki kiszone 4 łyżki majonezu pieprz i sól Przygotowanie: Marchew, pietruszkę i seler gotować przez około 1 h. Warzywa przestudzić i obrać. Jajka ugotować na twardo, obrać

KuchniaWeDwoje.pl
Mini hamburgery 1343

ostrej musztardy czosnek granulowany pieprz 1-2 łyżki oleju Dodatki: 6-7 plasterków żółtego sera kilka małych pomidorków młode liście szpinaku (lub innej małej sałaty) 2-3 małe ogórki kiszone Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy Rozpoczynamy od przygotowania bułeczek. Na początku drożdże zasypujemy cukrem i dokładnie rozcieramy aż się rozpuszczą. Dodajemy do nich dwie(...)rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i smażymy kotleciki na średnim ogniu aż nabiorą ładnie brązowego koloru. Gotowe odstawiamy, żeby puściły soki. Składniki na sos łączymy w miseczce. Pomidorki i ogórki kroimy w plasterki, a ser dzielimy na małe kwadraciki. Wystudzone bułeczki kroimy na pół. Spód smarujemy sosem, później układamy liść szpinaku, ser, mięso, plasterek pomidora, ogórka i przykrywamy posmarowaną

PatiGotuje
Pulled Pork Burger z surówką Colesław i sosem BBQ 115

wina wytrawnego – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżka soku z cytryny – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: – 4 żytnie bułki – 2 ogórki kiszone – 2-3 łyżki pikantnego ketchupu – 4 drylowane oliwki – 4 długie drewniane patyczki Colesław: Marchew obieramy. Z kapusty odrywamy pierwsze liście i wyrzucamy, następnie kroimy na pół(...)patelni, ewentualnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Wyciągamy je, gdy będą już ciepłe i lekko chrupkie. Dolną część bułki smarujemy ketchupem, następnie wykładamy na nią mięso, pokrojone w plastry ogórki i 2 łyżki surówki Colesław. Całość lekko dociskamy górną częścią bułki sowicie wysmarowaną sosem BBQ. Na koniec wbijamy patyczki z oliwką. Możemy podać je ze zwykłymi frytkami lub frytkami

Be Fit Be Strong
Letnia sałatka Magdy Gessler 452

trochę octu z białego wina i rozcieramy, aż masa zemulguje prawie jak majonez. Dodajemy solidną łyżkę lipowego miodu i odstawiamy – sos do sałaty jest gotowy. Sałatka: Obrane ogórki kiszone i pomidory kroimy w grube kawałki, czerwoną cebulę kroimy w cienkie plasterki, cukrową w pióra. Umytą i osuszoną miniaturową sałatę rzymską rozrywamy na pojedyncze listki, dokładamy małe pomidorki

WojnaNaSmaki.pl