sałatka podana w nietypowy sposób. Jakiś czas temu była hitem internetowym, moja wersja jest trochę zmodyfikowana. Składniki: 27 krakersów 4 jajka puszka szprota w pomidorach mała cebula 2 ogórki kiszone 4 łyżki majonezu 150 g sera żółtego pęczek szczypiorku sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Szprotki z sosem
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 750 g mięsa z udźca indyka (bez kości i skóry) 6 ogórków kiszonych 3 marchewki 1 pietruszka 3 czerwone papryki 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 0,5 litra przecieru pomidorowego 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 2 listki laurowe 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Sposób wykonania(...)kostkę marchew, pietruszkę oraz paprykę. Przesmażamy od czasu do czasu mieszając przez 5 minut i dodajemy do mięsa. Wlewamy do całości przecier pomidorowy, wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki i dodajemy wszystkie przyprawy. Gulasz gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut
Qchnia po prostuustawić i np.iść do pracy,a po powrocie obiadek prawie gotowy.U mnie tym razem zrazy z dodatkiem mięsa mielonego i ogóreczka. kilka plastrów polędwicy wieprzowej troszkę mielonego mięsa ogórek kiszony domowa vegeta susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna listek, ziele sól koperek Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą .Na każdy plaster mięsa kłaść mięso mielone [ wcześniej doprawione] oraz
Moje domowe kucharzenienowego. Dla mnie tym „nowym” okazała się sałatka z tortellini, sałatą lodową, ogórkiem, papryką, kukurydzą i prażonym słonecznikiem. Ten ostatni świetnie sprawdza się w sałatkach, nadając im element chrupkości. 250 g tortellini 1/2 główki sałaty lodowej 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 1/3 słoika papryki konserwowej (u mnie 2 całe papryki) 2-3 garści ziaren słonecznika
Smaki Na Talerzunowego. Dla mnie tym „nowym” okazała się sałatka z tortellini, sałatą lodową, ogórkiem, papryką, kukurydzą i prażonym słonecznikiem. Ten ostatni świetnie sprawdza się w sałatkach, nadając im element chrupkości. 250 g tortellini 1/2 główki sałaty lodowej 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 1/3 słoika papryki konserwowej (u mnie 2 całe papryki) 2-3 garści ziaren słonecznika
Smaki Na Talerzudodatkiem jajka..a to był błąd..bo jajko świetnie pasuje nie tylko do szczawiowej,ale także i do ogórkowej. porcja rosołowa 1 marchewka kilka ziemniaków kilka ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 18% koperek sól, pieprz listek, ziele domowa wegeta jajka Do garnka wlać wodę, włożyć porcję rosołową, dodać przyprawy i marchew startą na tarce i gotować
Moje domowe kucharzeniepracy. Jeśli całość podzielimy na 4 porcje, to jedna będzie miała tylko 170 kcal. Składniki: 100 g kaszy gryczanej mała cebula czerwona mała cukinia pęczek rzodkiewki 2 ogórki kiszone sól i pieprz Sos : 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu balsamicznego ząbek czosnku Przygotowanie Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Przelewamy zimną wodą i odstawiamy do ostudzenia. Cebulę
e-PrzepisyKulinarnepasuje zarówno do kanapek, jak i na przykład kotletów mielonych. No cóż, lubię majonez i nie potrafię sobie odmówić tej przyjemności. Składniki - proporcje na dwie osoby 3-4 ogórki kiszone lub kwaszone 2-3 łyżki majonezu 1-2 łyżki ostrej musztardy pieprz do smaku Dodatki - opcjonalnie do sałatki można dodać 1 czubatą łyżkę posiekanego szczypiorku lub drobno pokrojonej cebuli
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawymagają sznurowania, które zabiera sporo czasu. W środku klasycznie nadziane boczkiem, ogórkiem i cebulką, a wszystkie smaki łączy odrobina musztardy. Świetne na rodzinny obiad. Przepis na zrazy pieczone Składniki: 6 kawałków schabu wieprzowego o grubości około 3 cm, około 250 gramów wędzonego boczku, 2-3 ogórki kiszone, 1 większa cebula, musztarda, sól, pieprz, mąka pszenna do obtoczenia, olej, dodatkowo
Kulinarna PolskaZwijasy z placków tortilii: na piknik, na girlla, na przekaskę ;) Składniki : 2 placki tortilii, serek śmietankowy kanapkowy - opakowanie 100g, kawałek papryki, ogórka kiszonego, 2 plasterki szynki konserwowej, 2 plasterki sera żółtego, natka pietruszki - pół pęczka i więcej pomidorki koktajlowe, pieprz ziołowa - pół łyżeczki, słodka papryka - pół łyżeczki. Przygotowanie : Placki podgrzewamy przez 30 sekund na rozgrzanej patelni z każdej strony. Smarujemy
Lena Gotujesię równie dobrze na śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia. Pasta jajeczna ze szprotkami - przepis Do przygotowania pasty będziesz potrzebować: 4 jajka, puszkę wędzonych szprotek w oleju, 2 ogórki kiszone, łyżkę jogurtu, 2 łyżeczki musztardy, sól, pieprz, słodka papryka, natka pietruszki. 1. Jajka ugotuj na twardo i wystudź. 2. Szprotki osącz na sitku z oleju. 3. Ogórki drobno
Z notatnika dietetykaWarzywne frytki Batat Marchew Korzeń pietruszki Ziemniak Tymianek Oliwa z oliwek Ogórek kiszony (eko Lidl ) SOS bieluch z czosnkiem Warzywa kroimy, skrapiamy oliwą i posypujemy tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni Pieczemy 20 minut
Szkrab Je Samlecz dodatek gotowanego jajka bardzo łagodzi smak ostrych dodatków. Do wersji mielonej się przymierzam , pewnie będzie równie smaczna! Składniki: 3 solone płaty śledziowe 1 ugotowane jajko 2 średnie ogórki kiszone 2 łyżeczki musztardy miodowej 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 cienka dymka ze szczypiorkiem koperek pieprz czarny mielony Wykonanie: płaty śledziowe lekko wymoczyć, następnie osuszyć papierowym ręcznikiem śledzie, jajko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jarzynowa, obecna na polskich stołach od lat. Prosta w przygotowaniu, tania i zdrowa – same zalety Polecam! Składniki: 1 kg marchwi 0.5 kg pietruszki 1 mały seler 3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego majonez sól, pieprz Przygotowanie: Marchew , pietruszkę i selera dokładnie umyć i ugotować. Ugotowane warzywa odcedzić i wystudzić. Kiedy będą już chłodne, obrać i pokroić
Za drzwiami kuchnijarzynowa, obecna na polskich stołach od lat. Prosta w przygotowaniu, tania i zdrowa – same zalety Polecam! Składniki: 1 kg marchwi 0.5 kg pietruszki 1 mały seler 3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego majonez sól, pieprz Przygotowanie: Marchew , pietruszkę i selera dokładnie umyć i ugotować. Ugotowane warzywa odcedzić i wystudzić. Kiedy będą już chłodne, obrać i pokroić
Za drzwiami kuchni