ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:131/434)

Sałatka ziemniaczana zwana dalej jarzynową (bezglutenowa) 160

rodziny: dwóch dorosłych i dziecko): ok. 9 szt. ziemniaków podobnej wielkości 5 jajek ok. 400 ml majonezu (+ więcej) 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku konserwowego 3 marchewki 4 ogórki kiszone ok. 1 łyżeczka musztardy sarepskiej (Roleski bezglutenowa) ok. 1 łyżka octu winnego sól, pieprz Wykonanie: 1. Ziemniaki i marchew myjemy i gotujemy w "mundurkach". Nie trzeba solić, a jajka

Kawa z mlekiem
Szybka sałatka z kabanosem i serem żółtym 452

sobie już mogą być słone. Sałatkę polecam serdecznie, nie będziecie żałować! [embed]https://youtu.be/pc3lbP879bI[/embed] Składniki na szybką sałatkę z kabanosem i serem żółtym: 6 jajek 4 ogórki kiszone (mogą też być konserwowe) 250 g sera żółtego (dałam goudę) 120 g kabanosów dobrej jakości por 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy (dałam ostrą) sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy

e-PrzepisyKulinarne
Hummus z ogórkiem kiszonym 108

Pasta z ciecierzycy ugotowanej z dodatkiem sody oczyszczonej i domowym tahini podana z ogórkiem małosolnym.… Czytaj dalej Hummus z ogórkiem kiszonym

Pij soki wyciskane
Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem, rzodkiewką, jajkiem i koperkiem 110

Pożywna sałatka, gdzie w smaku dominuje ziemniak i ogórek. Polecam na drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia lub (może nawet?) na kolację. Do tego podałam ją w swojej ulubionej miseczce z Maroka, wtedy smakuje jeszcze lepiej     Składniki: 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 kiszone ogórki 8 rzodkiewek 3 jajka ugotowane na twardo mały pęczek świeżego posiekanego

Zasmakuj Kuchni
Przepis na sałatke gyros 12422

trochę zmieniony, właściwie za każdym razem przygotowuję tę sałatkę trochę inaczej (albo robię inny sos, albo dodaję inne warzywa). Ta sałatka gyros jest bardzo pikantna za sprawą pikantnych ogórków kiszonych, do których podczas ich przygotowania wrzuciłam trochę papryczek jalapeno. Ostrości nadaje jej też czerwona cebula i sos salsa, a mieszanka meksykańska dodaje jej meksykańskiego charakteru. Bardzo nam zasmakowało takie(...)sałatkę gyros z kurczakiem Składniki: 4 łyżki sosu czosnkowego Winiary 3 łyżki sosu salsa Winiary 2 duże podudzia z kurczaka lub pierś z kurczaka 1 łyżka oleju 2 ogórki kiszone z chilli 1 duży pomidor 1/2 średniej wielkości kapusta pekińska 1 puszka mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, marchewka, czerwona fasola) sól, pieprz przyprawa Gyros Kamis 1 czerwona cebula natka pietruszki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zrazy 212

używać na kuchence indukcyjnej oraz w piekarnika. Bardzo fajną znajdziecie w sklepie www.garneczki.pl Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 30 minut + 90 minut duszenie Składniki: 8 płatów karkówki 4 ogórki kiszone kromka czerstwego chleba cebula Ok. 100g boczku w kawałku lub kiełbasy Ok. 400 ml bulionu wołowego Olej do smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól świeżo mielony pieprz, liść laurowy, kilka

Kolizje Smaków
Sałatka z papryki marynowanej 133

Składniki potrzebne do przygotowania sałatki z marynowanej papryki. 6 jajek ugotowanych na twardo 10 dkg marynowanych grzybów 20 dkg kukurydzy z puszki 40 dkg papryki marynowanej 4 średnie ogórki kiszone 1/2 łyżeczka soli 1/6 łyżeczka pieprzu 4 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany (18%) Jak przygotować sałatkę z marynowanej papryki . Jajka obrać, pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w cienkie

mecooks
Pasta z makreli 170

powstanie Wam wasza ulubiona pasta. Sam przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na kanapki . Składniki: 1 makrela wędzona 2 średnie ogórki kiszone 3 czubate łyżki majonezu 1/2 małej cebuli 1 łyżeczka musztardy delikatesowej Świeżo mielony czarny pieprz do smaku Kilka gałązek świeżego koperku Sposób przygotowania: Makrelę obieramy ze skóry i ości

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sos tatarski 109

ochotę śmiało możecie dodać je do tego sosu. Jest świetny jako dodatek do wędliny, jajek ale również do kanapek:) Sos tatarski Składniki: 3 jajka 2 duże ogórki kiszone pół małego słoiczka pieczarek marynowanych (słoiczek 280 ml) 8 pieczarek 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany sól pieprz Pieczarki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 20 min. Po tym czasie

PatiGotuje
Sałatka tatarska 329

przygotowania: ok 25 minut Składniki: Garść świeżego szpinaku 80g wędzonej piersi z kurczaka 5 małych pieczarek 6 (1-2 cm) kawałków pora 30g sera gouda 2 łyżki drobno posiekanego ogórka kiszonego 1 łyżka drobno posiekanej cebuli 7 łyżek jogurtu greckiego 2 łyżki śmietanki 30% tł. Pieprz czarny Odrobina soku z cytyny Sól himalajska Olej rzepakowy Przygotowanie: 1/ W piekarniku(...)foli aluminiowej. Pieczarki kroimy na połówki - solimy i dodajemy pieprzu a następnie przesmażamy na patelni na rumiany kolor. 2/ W małym pojemniku łączymy jogurt ze śmietanką, dodajemy ogórki i cebulę oraz sok z cytryny,  sól  i pieprz. Mieszamy i odstawiamy  3/ Do salaretki wkładamy umyty szpinak, pokrojonego w słupki kurczaka i przesmażone pieczarki. Dajemy na środek

Kuchnia PROzdrowotna
Wielkanocna sałatka jarzynowa 116

warzyw i gotowe! Spróbujcie zrobić ją u siebie! 😉 Składniki: 3 duże ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 mała puszka groszku ½ dużego jabłka ½ małej cebuli 4 jajka 3 ogórki kiszone 6 łyżek majonezu 1 łyżeczka musztardy u mnie delikatesowa sól, pieprz Sposób wykonania: Wyszorowane warzywa gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem (w mundurkach) przez ok. 40 minut aż zmiękną(...)kroimy w małą kostkę. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w małą kostkę i dorzucamy do warzyw. Jabłko obieramy, kroimy w małą kostkę, to samo robimy z cebulą i ogórkami. Groszek dobrze odsączamy i dodajemy do reszty warzyw. Do sałatki dodajemy majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy i przekładamy do salaterek. Sałatkę możemy dodatkowo udekorować

Mostek w kuchni
Letnia sałatka makaronowa 888

zrobienia letniej sałatki z warzywami i jajkiem. Letnia sałatka makaronowa z warzywami i jajkiem: Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo natka pietruszki i cienki szczypiorek 1 cebulka 2 ogórki kiszone tegoroczne kilka pomidorków koktajlowych ok. 100 g makaronu mini farfalle 1 łyżka gotowanej na parze soczewicy Przyprawy: sól, świeżo mielony czarny pieprz i ziarnisty pieprz zielony Sos: 1/2 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka ziemniaczana teściowej 94

Składniki na sałatkę ziemniaczaną teściowej: 5 ziemniaków średniej wielkości (około 0,5 kg) 3 marchewki (250 g) kawałek selera, 2 pietruszki (razem 200 g) puszka czerwonej fasoli 5 ogórków kiszonych (160 g) niewielka cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz   Przygotowanie Ziemniaki gotujemy do miękkości w mundurkach. Marchewki, selera i pietruszki również gotujemy(...)warzywa z rosołu). Czekamy, aż warzywa przestygną. Ziemniaki obieramy i kroimy w dość grubą kostkę. Marchewki, selera i pietruszki również kroimy w kostkę, ale drobną. Fasolę odsączamy z zalewy. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Majonez, śmietanę, musztardę i przyprawy mieszamy ze sobą. Wszystkie warzywa oraz sos przekładamy do jednej miski i mieszamy dokładnie. Na koniec próbuję sałatkę

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z tortellini 145

opiera się głównie na ugotowaniu tortellini i pokrojeniu reszty składników. Sałatka z tortellini Składniki: 250 g tortellini mięsnych lub z grzybami (opakowanie, u mnie z prosciutto) 4-5 ogórków kiszonych 200 g żółtego sera 1 czerwona papryka 6 jajek 5 łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) pieprz sól Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy(...)wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę, a później wrzucamy do miski z tortellini. W kostkę kroimy również ogórki i ser żółty, dorzucamy je do miski. Następnie dodajemy majonez, doprawiamy sałatkę solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. W wysokiej misce umieszczamy połowę sałatki, następnie połowę jajka, przykrywamy je drugą

PatiGotuje
Roladki ze schabu z kaszą gryczaną i fasolką szparagową 312

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i aromatyczne roladki schabowe nadziane żółtym serem, ogórkiem kiszonym i papryką. Środek wysmarowany dodatkowo ostrą musztardą dla wyostrzenia ich smaku. Ugotowałam je w delikatnym sosie, dzięki czemu wyszły miękkie i soczyste w środku. Podane na kaszy gryczanej z warzywami z dodatkiem zielonej fasolki. Polecam na codzienny

Marta Gotuje