majonezem są pyszne, a majonez możecie zastąpić jogurtem naturalnym. Smakują wspaniale! Składniki: 300 g płatów śledziowych w oleju 200 ml majonezu 100 ml bardzo gęstej, kwaśnej śmietany 2 ogórki kiszone starte na tarce o dużych oczkach 2 ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki cukru pudru, sól, pieprz do smaku Przygotowanie: W misce mieszam majonez ze śmietaną, ogórkami i roztartymi
Zasmakuj Kuchnikońcu posta. Ta pasta jest bezglutenowa . (a przepis wymyślił mój tata) * * * Składniki na jedną miseczkę: 1 puszka tuńczyka w oliwie 1 cebula 2 płaty papryki konserwowej 2 ogórki kiszone 2-3 łyżeczki musztardy sól i pieprz Wykonanie: 1. Do miski wrzucamy tuńczyka wraz z oliwą i rozdrabniamy widelcem. 2. Cebulę, plastry papryki i ogórki drobno siekamy, dorzucamy
Kawa z mlekiemzupa, która każdy zna. Jest łatwa i szybka do przygotowania. Zupa ogórkowa to po prostu smak dzieciństwa! Składniki: 500 g żeberek wieprzowych Włoszczyzna (por, seler, marchewka, pietruszka) 7 ogórków kiszonych 5 ziemniaków Śmietana 18% Opis przygotowania: Go garnka z wodą wrzucamy mięso, kawałek selera, połowę pora oraz 1 pietruszkę i gotujemy wszystko przez godzinę. Po tym czasie wyjmujemy seler
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnetaka surówka, zagości nie raz , nie dwa... na naszych stołach ;) Składniki: - op. sałaty roszponki - średnia kapusta pekińska - 2-3 pomidory - papryka czerwona - 2 ogórki kiszone - pęczek szczypiorku - przyprawy - bazylia, tymianek, sól, pieprz - oliwa z pestek winogron Warzywa starannie umyć,osuszyć. Kapustę pekińską drobno poszatkować , roszponkę delikatnie "porwać", pomidora pokroić w niedużą kostkę , ogórka w półplasterki
Różne smaki w kuchniBiałorusi. Jest gęsta, ugotowana na mięsnym, rybnym bądź grzybowym rosole. Niezależnie od wersji zupa powinna mieć słono-kwaśny smak, uzyskiwany dzięki dodatkom czyli wody po kiszeniu, kiszonym ogórkom, a także cytrynie, oliwkom lub kaparom . Koniecznie dodaje się także śmietanę i dużo przypraw, zwłaszcza pieprzu , pietruszki. Gęstości nadaje kapusta kiszona . Zupa ł ączy w sobie cechy szczi i zupy ogórkowej
Bernika - moj kulinarny pamietnikponiższych proporcjach. Na jedną porcję potrzebne są: polędwica wołowa 250-300 g na porcję 2 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka oleju lub oliwy 1/2 cebuli 2 średnie ogórki kiszone sól świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki Maggi odrobina tabasco Polędwicę oczyścić z błon i jak najdrobniej posiekać. Do mięsa dodać jedno żółtko oraz resztę przypraw
Jemy PijemySklepowe sałatki zawierają bardzo dużą ilość majonezu i mało śledzia. U mnie śledzia jest dużo, majonezu zaledwie 1 łyżka, a poza tym jest mnóstwo groszku, marchewki, jajka i ogórka kiszonego-dla mnie idealna. Sałatka ta doskonale sprawdzi się na domowe imprezy lub na zwykłą kolację w poście. Serdecznie polecam. 600 g filetów śledziowych z zalewy octowej 1 łyżka posiekanej cebulki(...)zalewy 1 słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą 2 małe ziemniaki 3 jajka 1 łyżka majonezu 3 ogórki kiszone 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól i pieprz Ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzić. Jajka ugotować na twardo i zalać zimną wodą. Natkę pietruszki posiekać. Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki, jajka i ogórki pokroić
Krylowa KuchniaPrzepis na mięsny keks z warzywami Składniki: około 800 gramów mięsa mielonego (wieprzowina, indyk lub mieszane), 1 jajko, 2-3 cebule, dwie papryki w różnych kolorach, 3-4 ogórki kiszone lub konserwowe, sól, pieprz. Jak zrobić mięsny keks z warzywami? Cebulę posiekaj i przesmaż na odrobinie oleju, przełóż do dużej miski. Dodaj mięso oraz paprykę i ogórki pokrojone
Kulinarna Polskaletniego posmaku, a sery - konieczny efekt ciągnięcia. Składniki (na 4 porcje przygotowywane w keksówce o długości 30 cm): resztka czerstwego pieczywa (użyłam 12 kromek) 2 cukinie 2-3 ogórki kiszone cebula słoik sosu pomidorowego lub warzywnego domowej roboty 4 plastry żółtego sera mozzarella 4 gałązki majeranku 4 gałązki bazylii Pieczywo pokroić na kromki, cukinie pokroić na plastry, ogórki
Weekendy w domu i ogrodziePyszna i niewymagająca wielu składników sałatka, która sprawdzi się na każdą okazję. Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 4 ogórki kiszone podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona sól, pieprz, przyprawa do kurczaka 3 łyżki majonezu Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i przyprawą do kurczaka
e-PrzepisyKulinarnesałatka podana w nietypowy sposób. Jakiś czas temu była hitem internetowym, moja wersja jest trochę zmodyfikowana. Składniki: 27 krakersów 4 jajka puszka szprota w pomidorach mała cebula 2 ogórki kiszone 4 łyżki majonezu 150 g sera żółtego pęczek szczypiorku sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Szprotki z sosem
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 750 g mięsa z udźca indyka (bez kości i skóry) 6 ogórków kiszonych 3 marchewki 1 pietruszka 3 czerwone papryki 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 0,5 litra przecieru pomidorowego 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 2 listki laurowe 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Sposób wykonania(...)kostkę marchew, pietruszkę oraz paprykę. Przesmażamy od czasu do czasu mieszając przez 5 minut i dodajemy do mięsa. Wlewamy do całości przecier pomidorowy, wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki i dodajemy wszystkie przyprawy. Gulasz gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut
Qchnia po prostuustawić i np.iść do pracy,a po powrocie obiadek prawie gotowy.U mnie tym razem zrazy z dodatkiem mięsa mielonego i ogóreczka. kilka plastrów polędwicy wieprzowej troszkę mielonego mięsa ogórek kiszony domowa vegeta susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna listek, ziele sól koperek Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą .Na każdy plaster mięsa kłaść mięso mielone [ wcześniej doprawione] oraz
Moje domowe kucharzenienowego. Dla mnie tym „nowym” okazała się sałatka z tortellini, sałatą lodową, ogórkiem, papryką, kukurydzą i prażonym słonecznikiem. Ten ostatni świetnie sprawdza się w sałatkach, nadając im element chrupkości. 250 g tortellini 1/2 główki sałaty lodowej 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 1/3 słoika papryki konserwowej (u mnie 2 całe papryki) 2-3 garści ziaren słonecznika
Smaki Na Talerzunowego. Dla mnie tym „nowym” okazała się sałatka z tortellini, sałatą lodową, ogórkiem, papryką, kukurydzą i prażonym słonecznikiem. Ten ostatni świetnie sprawdza się w sałatkach, nadając im element chrupkości. 250 g tortellini 1/2 główki sałaty lodowej 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 1/3 słoika papryki konserwowej (u mnie 2 całe papryki) 2-3 garści ziaren słonecznika
Smaki Na Talerzudodatkiem jajka..a to był błąd..bo jajko świetnie pasuje nie tylko do szczawiowej,ale także i do ogórkowej. porcja rosołowa 1 marchewka kilka ziemniaków kilka ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 18% koperek sól, pieprz listek, ziele domowa wegeta jajka Do garnka wlać wodę, włożyć porcję rosołową, dodać przyprawy i marchew startą na tarce i gotować
Moje domowe kucharzenie