Ostatni wpis na Gnudi ze szparagami i pokrzywą zdobył masę Waszej uwagi, dlatego pozostając w szparagowym klimacie, zapraszam dzisiaj na wspniałego burgera pełnego wiosny! Między chrupiącymi połówkami bułki kryje się soczysty burger z łososia, ciągnącej się, mlecznej mozzarelli i ogromu aromatycznych, świeżych ziół. Do tego lekko podsmażone, chrupkie zielone szparagi i przepyszny, wiosenny sos remoulade! Remoulade to popularny zimny sos na bazie majonezu, znany także jako sos duński. Wypełnioniy po brzegi ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)