W poszukiwaniu inspiracji na obiad bez mięsa napotkałam blog Pani Agnieszki Maciąg. Znalazłam tam wiele przydatnych informacji na temat zdrowego odżywiania. Wśród wielu ciekawych przepisów zwrócił
Kulinarne przemysleniaSałatka z fetą Niedanwo obiecałam wam że na moimim blogu pojawi się wiecej przepisów na zdrowe sałatki. Po cieszącym sie dużym zainteresowaniem z Waszej strony przepisie
Fit Food BrunetkiZgłębiając przepisy na włoską zupę minestrone nie znalazłam konkretnego przepisu. Za to dowiedziałam się, że jest to po prostu zupa jarzynowa i nie ma na nią
Kulinarne przemysleniaszybko tego pożałowałam, bo całe brownie zostało zjedzone jeszcze tego samego dnia. Mąka kokosowa zyskuje coraz większą popularność. Zawiera dużo błonnika i białka. Swoje zastosowanie znalazła w diecie odchudzającej. Polecam :) Składniki na kwadratową blaszkę 18x 18 cm: * 3 jajka * 1/2 szklanki płynnego masła * 1/4 szklanki mleka * 50 g mąki kokosowej (użyłam Skworcu ) * 2 łyżki kakao (użyłam Skworcu
Zrób to smacznieKrem z pomidorów z kurczakiem i makaronem – FIT OBIAD! Bardzo smaczna i dietetyczna kremowa zupa z pomidorów. Porcja kremu pomidorowego zawierająca 100g gotowanego filetu z
Blog z ApetytemGniocchi z bazylia i pieczarkami Zdarza Wam się sięgać po gotowce? Ja przyznam, że nie lubię i wolę sama coś na szybko ugotować nawet w
Fit Food BrunetkiOwocowa Owsianka Ah i stało się! Zaczynamy ostatni dzień sierpnia. Kiedy nam te wakacje zleciały? Jutro powitamy nowy miesiąc, który przyniesie ze sobą jesień, krótsze
Fit Food BrunetkiŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. To właśnie ono daje nam energię na cały dzień, ale również reguluje i pobudza pracę naszego układu trawiennego zapewniając
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kanapkowa pasta z batata Kanapki nie często goszczą w moim menu. Kilka lat temu odłożyłam pieczywo na bok na rzecz owsianki i tym sposobem zostałam
Fit Food Brunetkijest dla kobiet w ciąży, ze względu na obecność kwasu foliowego. Oprócz tego ma niski indeks glikemiczny i jest niskokaloryczna, dlatego wskazana jest dla osób chorujących na cukrzycę oraz odchudzających się. Co warto wiedzieć jeszcze o fasolce szparagowej? Fasolka to źródło: przeciwutleniaczy - flawonoidów witaminy C witaminy E witaminy A witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 kwasu foliowego
Kuchnia MagdaLenyoknem żar leje się z nieba, a Ty masz ochotę na coś słodkiego? Najlepiej na jakieś pyszne ciacho. Dodatkowo miałaś/eś zacząć się odchudzać lub też ograniczyć słodycze w codziennej diecie. I co teraz, gdy ochota na ciacho ogromna? Mam na to sposób – zdrowe słodycze na diecie to możliwe, zapraszam na jaglany sernik na owsianym spodzie Wbrew pozorom
365 dni dookoła kuchnipewność kto i z czego wypieka pieczywo, dostaniemy takie, jakie pragniemy. Niestety nie wszyscy mają taką możliwość wyboru. Chleb w diecie nie jest zabroniony. Pogłoski, że pieczywo i dieta odchudzająca to dwie różne bajki, taka osoba sama pewnie żyje w świecie bajek i jej dieta jest uboga w błonnik (ja właśnie takie przypadki spotykam...). Pieczywo posiada wartościowy błonnik, który jest
Zdrowie i pysznie na talerzuJ eśli śledzicie mojego bloga, to zapewne wiecie, że jestem świeżo po detoksie na diecie warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej . Jednak to jeszcze nie koniec, ponieważ
Okiem Blondynki by McBlondiMusaka to pyszny przepis na zapiekankę z greckiej kuchni - w oryginale stosuje się mięso jagnięce, u mnie wersja odchudzana z indykiem, ostatnio nie jem innego mielonego - ale wybór należy do Was. Polecam pyszne letnie danie :) SKŁADNIKI (na dużą foremkę do zapiekania - dla 5-6 osób) 3 małe bakłażany 1 średnia cukinia 1 biała cebula 300 g mięsa mielonego
Moje Kuchenne RewelacjeJagody mają niezwykle dużo właściwości odchudzających oraz zawierają dużo witamin i składników odżywczych. Doskonale sprawdzają się w walce z nadwagą, dzięki czemu stanowią również składnik wielu suplementów diety. Czas przygotowania: 5 minut Smak: jagodowy Kiedy pić: z rana Składniki : • pół kilograma jagód • szklanka kefiru • imbir • łyżeczka mielonego lnu • mała łyżeczka cynamonu • woda ( według uznania ) Przygotowanie : Zetrzyj imbir. Opłucz jagody
KUCHNIA POLSKA