naszego dania idealnie oddają kolorystykę tamtego regionu. Niezwykła ilość przypraw to główna cecha dań hinduskich. To sedno niezwykłego smaku i tak wielkiej popularności kuchni Indii na całym świecie. Cieszcie oczy tymi kolorami :) A teraz, jak już pobudziliśmy Wasze kubki smakowe, zabieramy się do pracy :) Ryż z soczewicą i warzywami : (4 osoby) Składniki: 2 torebki ryżu parboiled 1 puszka soczewicy
vegetaniePamiętacie piosenkę Fasolek "Witaminki, witaminki, dla chłopczyka i dziewczynki..."? Dziś i u mnie zagościły witaminy. Sok marchwiowo-jabłkowy jest nie tylko zdrowy i smaczny, ale też cieszy oczy kolorem. A któż z nas nie marzy już o tym by pożegnać szare dni za oknem, a powitać piękną, zieloną wiosnę. Sok marchwiowo-jabłkowy, to podobno również najlepszy z naturalnych kosmetyków. Przecież
Słodkie okruszkiCudownie rozpoczęła się sobota. Dawno nie jadłam tak kolorowej sałatki owocowej, a po raz pierwszy połączyłam soczyste owoce z kaszą kuskus, efekt cieszy nie tylko oczy. Tylko od Was zależy jakie składniki znajdą się w Waszej sałatce, przygotujcie ją z owocami jakie lubicie najbardziej, mogą być świeże lub suszone, takie śniadanie to rozkosz dla podniebienia! Kasza kuskus z bananem, pomarańczą
Moja smaczna kuchniadzień jemy tradycyjnego kotleta schabowego lub mielone, zmieniając dodatki stwarzamy nowe danie. Dziś prosta, szybka w wykonaniu, a przede wszystkim smaczna surówka. Taki dodatek do obiadu cieszy podniebienie i oczy. Czyż taka zdrowa, kolorowa suróweczka nie cieszy oczu? U mnie w domu nikt nie może się jej oprzeć. Składniki: 1/2 puszki kukurydzy 1/4 średniej czerwonej papryki 1/3 łyżki oliwy
Słodkie okruszkiśniadanie czy podwieczorek. Koktajle są łatwe i szybkie w przygotowaniu, poza tym możemy je komponować wedle naszego uznania i gustu kulinarnego. Dostarczają nam składników odżywczych, a ponadto cieszą zarówno oczy, jak i podniebienie. Dzisiaj przygotowałam 4 koktajle owocowe. Mango, jabłko, banan - dawka błonnika i przeciwutleniaczy 100 g mango 1 szkl mleka (sojowego, krowiego, owsianego – dowolnie) 1 jabłko ½ banana Banan
Powiedz dietom nieŻelki na bazie mleka skondensowanego z uroczymi galaretkowymi serduszkami to świetny pomysł na szybki i prosty mini deser zarówno na Walentynki jak i np. romantyczną kolację. Żelki cieszą oczy i wywołają uśmiech na twarzy niejednej sympatii, a wielbiciele mleka skondensowanego tym bardziej ulegną ich urokowi. Walentynkowe Żelki - Serduszka (Galaretki z Mlekiem Skondensowanym) - Składniki: 200 ml mleka skondensowanego słodzonego
Słodka Stronarobiłam tak, że nabierałam łyżeczką serek i spychałam delikatnie czubkiem ostrego noża). Można też zęby zrobić z serka wiejskiego i wtedy umieszczać granulki serka, które utworzą zęby - będzie łatwiej Oczy robimy podobnie jak zęby ale dodatkowo nakładamy na serek po jednym zielonym groszku Kroimy drobno szczypiorek lub dymke Wysypujemy na półmisek groszek, kukurdze i szczypiorek/dymkę Całość można polać śmietaną
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compółmisku robiąc kilka zawijasów (jak na zdjęciu - chodzi o to, żeby stonoga nie była prosta, tylko wyglądała na wijącą się) Pierwszą kanpkę-buzię posmarować twarożkiem, zrobić z rzodkiewki oczy, a z papryki uśmiechnięte usta. Nos może być z kawałka chleba (u mnie to był kawałek żółtej papryki) Posiekać natkę pietruszki i zrobić z niej czuprynę:) Ogórka obrać
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzrumienienia (ok 13 minut). Czekoladę roztapiamy i maczamy w niej lub malujemy pędzelkiem szerszą część ostudzonego ciastka, po czym maczamy słoneczniku lub posypce. Oczy jeżyka malujemy wykałaczką lub pędzelkiem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimięso. Pozostałe 2 parówki kroimy na 3 części. Trzy zewnętrzne części parówki nacinamy na głębokosć ok 1 centymetra i przeznaczamy na głowę, w którą wbijamy ziarenka pieprzu jako oczy. Z pozostałych 3 części wycinamy ogonki. Tak przygotowane żółwiki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni na 20 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicebuli,nóż,którym kroimy moczymy w zimnej wodzie. Cebula moczona w zimnej wodzie przez 5 minut,daje się o wiele lepiej kroić i obierać. A także mniej szczypie w oczy. Podczas krojenia cebuli należy zapewnić przepływ świeżego powietrza lub kroić po prostu na dworze ! Najlepiej jest kroić cebulę twarzą pod wiatr, wtedy wszystkie olejki wydobywające się z krojonej cebuli zostaną
Przepisy i porady kulinarneLubię, gdy jedzenie nie tylko cieszy podniebienie, ale też i oczy. Ten deser jest prosty i pełen pięknych barw. Składniki: warstwa biała: 10 łyżeczek kaszy manny błyskawicznej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki śmietanki 30% 3 łyżeczki cukru 1 1/2 łyżeczki cukru waniliowego warstwa czerwona: 3/4 szklanki truskawek 1 1/2 szklanki wody 3/4 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Słodkie okruszkisosie - nie byle jakim, bo chrzanowym, łowimy przy tym ziarenko, które tylko czeka by dołączyć do tego smacznego trójkąta i... następuje eksplozja smaków, orgazm podniebienia, chęć sięgnięcia po więcej. Oczy, uszy, usta a nawet ten tytułowy żołądek (niekoniecznie ten z talerza) zdradzą zadowolenie i smakowe spełnienie. Czy takie danie może nie smakować? SKŁADNIKI: - żołądki z indyka, 1 kg, - tacka
Wypisz Wymalujżółtego bazaltu. Jest utrzymany w stylu Saraceńskim z elementami sztuki Muzułmańskiej XVI wiecznego Gujaratu. Jedno z najcenniejszych dzieł sztuki i obiektów kraju. Przekraczając łuk pierwsze co rzuca się w oczy to przepiękna zatoka i port, z którego podróżuje się w kierunku wyspy Elephanta. Pierwszy kamień rozpoczynający budowę łuku położył Gubernator Bombaju 31 marca 1913 roku. Mówi się o podobieństwie łuku
ClauditteMissCooking